GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίζεται ότι η Ουκρανία σχεδιάζει να οργανώσει πυρηνικό επεισόδιο

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ραδιενεργές ουσίες μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία από ευρωπαϊκή χώρα και ότι το Κίεβο ετοιμάζει μια με...


Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ραδιενεργές ουσίες μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία από ευρωπαϊκή χώρα και ότι το Κίεβο ετοιμάζει μια μεγάλης κλίμακας «πρόκληση»

Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι η Ουκρανία σχεδιάζει να οργανώσει πυρηνικό επεισόδιο στο έδαφός της για να κατηγορήσει τη Μόσχα, αναφέρει το Reuters.

Σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε την Κυριακή, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ραδιενεργές ουσίες μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία από ευρωπαϊκή χώρα και ότι το Κίεβο ετοιμάζει μια μεγάλης κλίμακας «πρόκληση».

«Σκοπός της πρόκλησης είναι να κατηγορηθεί ο ρωσικός στρατός ότι πραγματοποίησε αδιάκριτα πλήγματα σε επικίνδυνες ραδιενεργές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία, προκαλώντας διαρροές ραδιενεργών ουσιών και μόλυνση της περιοχής», αναφέρεται στο δελτίο τύπου που επικαλείται το Agerpres.

Η Ουκρανία και οι σύμμαχοί της απέρριψαν τέτοιες κατηγορίες ως κυνικές απόπειρες διάδοσης παραπληροφόρησης και κατηγόρησαν τη Μόσχα ότι σχεδίαζε δικά της επεισόδια σε μια προσπάθεια να κατηγορήσει την Ουκρανία.

Από την αρχή της εισβολής της στην Ουκρανία πριν από σχεδόν ένα χρόνο, η Ρωσία κατηγόρησε επανειλημμένα το Κίεβο ότι σχεδίαζε επιχειρήσεις «ψευδής σημαίας» με μη συμβατικά όπλα, χρησιμοποιώντας βιολογικά ή ραδιενεργά υλικά. Καμία τέτοια επίθεση δεν υλοποιήθηκε.

πηγη