GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Γηροκομείο - κολαστήριο στον Κορυδαλλό: «Χτύπαγαν ηλικιωμένους με γάντια του μποξ»

Φωτογραφίες δείχνουν τους ηλικιωμένους σε άθλια κατάσταση με τραύματα στο κεφάλι, στο πρόσωπο, ακόμα και στα μάτια. Σοκάρουν τα νέα στοιχ...


Φωτογραφίες δείχνουν τους ηλικιωμένους σε άθλια κατάσταση με τραύματα στο κεφάλι, στο πρόσωπο, ακόμα και στα μάτια.

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία και οι καταγγελίες για το γηροκομείο του «τρόμου» στον Κορυδαλλό, το οποίο είχε μετατραπεί σε «κολαστήριο» για τους τρόφιμους. Πρώην εργαζόμενοί στο γηροκομείο ανοίγουν το στόμα τους με τις εικόνες και τις μαρτυρίες να προκαλούν σοκ και αποτροπιασμό.

Φωτογραφίες που εξασφάλισε η εκπομπή T-Live του Alpha, δείχνουν τους ηλικιωμένους σε άθλια κατάσταση με τραύματα στο κεφάλι, στο πρόσωπο, ακόμα και στα μάτια. Μάλιστα τα πιο πολλά από αυτά συνέβησαν την περίοδο της καραντίνας που δεν υπήρχε επισκεπτήριο από συγγενείς.


«Ο ιδιοκτήτης και ο γιος του φορούσαν γάντια του μποξ και…»

Όπως κατήγγειλε  πρώην εργαζόμενη στο γηροκομείο που μίλησε στο T-Live το πιο σοκαριστικό ήταν όταν ο ιδιοκτήτης και ο γιος του φορούσαν γάντια μποξ και έπαιζαν κάποιου είδους παιχνίδι χτυπώντας τους ηλικιωμένους και φώναζαν «νίκησα» και «κέρδισα».

«Αυτά έγιναν από τον ιδιοκτήτη, φορούσε γάντια του μποξ και παίζανε. Το είχε σαν παιχνίδι να φοράει γάντια του μποξ και να χτυπάει τους ηλικιωμένους. Άκουγα φωνές από τον όροφο που δούλευα και κατέβηκα και το είδα με τα μάτια μου. Ήταν ο ιδιοκτήτης με τον γιο του και έπαιζαν βαρώντας τους ηλικιωμένους»,  είπε αρχικά πρώην εργαζόμενη στο γηροκομείο.

«Έπεφτε ξύλο στους ασθενείς, δεν είχαν πολύ φαγητό, άθλιες καταστάσεις γιατί ήταν μόνοι τους όλο το βράδυ. Το πρωί που πήγαινα τους έβλεπα στα πατώματα, χτυπημένους, με αίματα. Ήταν όλοι παρατημένοι. Δεν υπήρχε καμία νοσηλευτική φροντίδα», συμπλήρωσε η πρώην εργαζόμενη.

«Τους χτυπούσαν γιατί δεν τρώγανε, ή γιατί δεν πίνανε νερό ή είχε νεύρα ο ίδιος ο ιδιοκτήτης», είπε ακόμα.

Μάλιστα ιδιαίτερα σοκαριστικό είναι βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το T-Live και ακούγονται φωνές του ιδιοκτήτη ο οποίος σε έξαλλη κατάσταση ουρλιάζει προς τους ανήμπορους να αντιδράσουν ηλικιωμένους.

«Υπήρχε βία από τον ιδιοκτήτη και μία – δύο νοσηλεύτριες. Πιο πολύ άρχιζε από τον ιδιοκτήτη», συμπλήρωσε η πρώην εργαζομένη  και ανέφερε πως  «οι ηλικιωμένοι καθόντουσαν γιατί τους κατέβαζαν να φάνε στο σαλόνι και όταν τους περιμέναμε γιατί τους ανέβαζε με το ασανσέρ τους βλέπαμε χτυπημένους με μαυρισμένα μάτια, τους πετάγανε φαγητό και νερό πάνω τους», συμπλήρωσε.
Όσον αφορά γιατί δεν μίλησε κάποιος εργαζόμενος στη δομή, η νοσηλεύτρια ανέφερε πως ήταν η ίδια και μία ακόμα κοπέλα και οι άλλες ήταν αλλοδαπές χωρίς χαρτιά και όπως κατήγγειλε μία με δύο εξ αυτών συμμετείχαν στην κακοποίηση και φορούσαν κι αυτές γάντια του μποξ.

Μάλιστα όταν του έκανε παρατήρηση ο ιδιοκτήτης της απάντησε πως «δεν είναι η δουλειά σου».

«Τρόφιμος πέθανε από σηψαιμία»

Στο T-Live μίλησε και άλλη πρώην εργαζόμενη στο γηροκομείο στον Κορυδαλλό και επιβεβαίωσε τις καταγγελίες της πρώτης πρώην συναδέλφου της για ξυλοδαρμό ηλικιωμένων με χτυπήματα από γάντια του μποξ.

«Το πιο σοβαρό ήταν ο ξυλοδαρμός και η τροφή των ανθρώπων. Ο ιδιοκτήτης και ο γιος του φόραγαν γάντια του μποξ, το είχα δει. Περίμενε τον γιο του να σχολάσει να έρθει στο γηροκομείο, γιατί ερχόταν κάθε απόγευμα, δεν είχε άλλη ασχολία και ερχόταν και γινόταν αυτό», είπε αρχικά.

Μάλιστα όπως ανέφερε οι ηλικιωμένοι όταν ήταν να τους ταΐσει ο ιδιοκτήτης, «παρακαλούσαν να μην τους κατεβάσουμε, έκλαιγαν. Έλεγαν «σε παρακαλώ μην με κατεβάσεις κάτω, θα με δείρει πάλι. Το πώς τους ανέβαζε αφήστε το», είπε χαρακτηριστικά.


«Τους χτυπούσε γιατί ήταν ψυχικά άρρωστος ο άνθρωπος», συμπλήρωσε.

Μάλιστα όπως κατήγγειλε ηλικιωμένος πέθανε από σηψαιμία επειδή δεν πήγε ποτέ στο νοσοκομείο. «Υπήρχε κάποιος κύριος που δεν είχε συγγενείς, έπεσε από το κρεβάτι και χτύπησε το ισχίο και δεν πήγε ποτέ στο νοσοκομείο για να μην χάσει το αφεντικό το χιλιάρικο της θέσεως και το πιο πιθανό είναι να πέθανε από σηψαιμία».

Προσπάθησα με κάποιον τρόπο να ενημερώσω κάποιον συγγενή γιατί ο άνθρωπος ήταν στα καλά του, αλλά δεν ήθελε να το πιστέψει ότι γίνονταν αυτά.

Το T-live επικοινώνησε με τον πρώην ιδιοκτήτη του γηροκομείου, ο οποίος έκανε λόγο για συκοφαντίες που προέρχονται από κακόβουλους ανταγωνιστές.

Κραύγαζαν από τον πόνο

Σοκαρισμένοι συγγενείς ηλικιωμένων που φιλοξενούνταν στο γηροκομείο μίλησαν στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και την Κατερίνα Σουλιώτη.

«Είχα εδώ τη μητέρα μου δύο χρόνια. Όταν μπήκε στο γηροκομείο περπατούσε και αυτοεξυπηρετείτο. Έμαθα ότι έγινε ένας καυγάς με τις κοπέλες και τότε την έσπρωξαν, την έριξαν κάτω, και έσπασε το χέρι και ο γοφός της. Το έκρυβαν χωρίς να μου λένε τίποτα» είπε η κόρη τροφίμου.

«Όταν την επισκέφθηκα ήταν καθιστή και είδα ότι την είχαν δεμένη με σχοινιά. Όταν διαμαρτυρήθηκα μου είπαν ότι το κάνουν για να μην πέσουν κάτω οι τρόφιμοι και χτυπήσουν» συμπλήρωσε η ίδια. «Οι γιαγιάδες κραύγαζαν από τον πόνο, δεν ξέρω πόσες ώρες ήταν δεμένες».

Η μητέρα της πέθανε μετά από εγκεφαλικό για το οποίο όπως καταγγέλλει, δεν της είπαν ποτέ τίποτα.


πηγη