GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Υπουργός Άμυνας : Τον Απρίλιο η διαδικασία απόκτησης F-35 ενώ αναμένεται η υπογραφή για τα Spike NLOS

Ειδική ομάδα από το γραφείο προγράμματος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ θα βρεθεί στην Αθήνα τον Φεβρουάριο -Πρόκειται για δύο προγράμμ...


Ειδική ομάδα από το γραφείο προγράμματος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ θα βρεθεί στην Αθήνα τον Φεβρουάριο -Πρόκειται για δύο προγράμματα με τα οποία οι Τούρκοι θα χάσουν το όποιο πιθανό πλεονέκτημα είχαν στο Αιγαίο

Σε ομιλία του χθες στην Βουλή ο Υπουργός ´Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος αποκάλυψε ότι:

"Σε δύο – τρεις μήνες αναμένεται η απάντηση των ΗΠΑ στην LOR για τα F-35, έτσι ώστε και αυτή η πρόσκτηση του αεροσκάφους πέμπτης γενιάς, του μέλλοντος αν θέλετε για την Πολεμική Αεροπορία να γίνει πραγματικότητα.

Η αγορά των Μη Επανδρωμένων: Η πρόσφατη συνέργεια με το Υπουργείο Οικονομικών για τη χρηματοδότηση της ΕΑΒ και τεσσάρων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της χώρας στη σχεδίαση και παραγωγή του ελληνικού Μη Επανδρωμένου Οχήματος.

Η δρομολόγηση, μετά από μία δύσκολη διαπραγμάτευση με πολλά λεπτά σημεία, της σύμβασης για την πρόσκτηση των κατευθυνομένων βλημάτων Spike NLOS, τρεις συμβάσεις, μία για το Πολεμικό Ναυτικό, μία για το Στρατό Ξηράς (τα ελικόπτερα δηλαδή, την Αεροπορία Στρατού) και μία για την Πολεμική Αεροπορία στην τελική της ευθεία”.

Πρόκειται για δύο προγράμματα τα οποία θα “”απογειώσουν” τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, μετατρέποντας τες σε “κυνηγούς” των Τούρκων σε κάθε σενάριο που μπορεί να υπάρξει σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Ειδική ομάδα από το γραφείο προγράμματος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ θα βρεθεί στην Αθήνα τον Φεβρουάριο για να παράσχει στην ελληνική κυβέρνηση ειδικές ενημερώσεις σχετικά με τις απαιτήσεις για την προώθηση του προγράμματος.

Mετά τις επαφές που θα λάβουν χώρα στην πατρίδα μας θα  ακολουθήσει «έλεγχος» στις ελληνικές αεροπορικές βάσεις που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν τα μαχητικά  F-35.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνουν η Λάρισα και η Ανδραβίδα, όμως σε κάθε περίπτωση θα απαιτηθούν σημαντικές αναβαθμίσεις σε θέματα ασφάλειας και υποστήριξης, ώστε να δημιουργηθεί η νέα «φωλιά» του Stealth μαχητικού.

“Τα σχέδια της Ελλάδας για την απόκτηση του αεροσκάφους της Lockheed Martin, F-35 Lightning II Joint Strike Fighter (JSF) πρόκειται να κινηθούν ένα βήμα μπροστά”, τονίζει ο ειδικός.

Το αμερικανικό κράτος προς το παρόν, δεν επιθυμεί πλέον την παράδοση αεροσκαφών F-35A στην Τουρκία και για άλλους γεωπολιτικούς λόγους, που έχουν να κάνουν πιο πολύ με τα νεο-οθωμανικά σχέδια για κυριαρχία σε Μ.Ανατολή και ΝΑ Μεσόγειο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο  Τούρκος Arda Mevlütoğlu, ειδικός στον τομέα της αεροπορίας, είχε δηλώσει ότι η Τουρκία μπορεί εύκολα να αντιμετωπίσει το κενό της αεροπορική ισχύος που μπορεί να προκύψει σε σχέση με γειτονικές χώρες, με την αποτελεσματική χρήση του ηλεκτρονικού πολέμου (EW), μεγάλου βεληνεκούς οπλικά συστήματα ακριβείας και προηγμένα drones που παράγονται από την τοπική αμυντική βιομηχανία.

Μόνο που τα F-35, αν και εφόσον αποκτηθούν από την ελληνική πολεμική αεροπορία, δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα, με ότι όπλα και αν χρησιμοποιήσει η Τουρκία, όπως και τα Rafale, και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζει η τουρκική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, για αυτό και “φωνασκεί” για την αγορά σύγχρονου εξοπλισμού από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Πολλοί είναι αυτοί που μεμψιμοιρούν με την κατάσταση στην χώρα, την ΕΕ και τον πόλεμο της Ουκρανίας.
Όλα αυτά όμως αφορούν όντως μια ασταθή περίοδο ανακατατάξεων, η οποία θα παρέλθει και η Ελλάδα θα ξεκινήσει να εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα της, ότι και να λένε οι Τούρκοι, η ο σουλτάνος Ερντογάν, και για αυτό θα εγγυηθούν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες θα διασφαλίσουν το μέλλον των επόμενων γενών στην χώρα μας. 

πηγη