GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Φυλάκιση στον Ρομά που καλούσε μέσω TikTok να «καθαρίσουν» αστυνομικούς

Σε μέθη, αλλά και σε μειωμένο καταλογισμό, θέλησε να αποδώσει η υπεράσπιση του 43χρόνου Ρομά την απόφασή του να αναρτήσει βίντεο στην δια...


Σε μέθη, αλλά και σε μειωμένο καταλογισμό, θέλησε να αποδώσει η υπεράσπιση του 43χρόνου Ρομά την απόφασή του να αναρτήσει βίντεο στην διαδικτυακή πλατφόρμα «Tik Tok», με το οποίο απηύθυνε κάλεσμα σε εταίρους Ρομά – σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.– «να καθαρίσουν αστυνομικούς» με καραμπίνες, καλάσνικοφ και Ούζι, αντιδρώντας έτσι στον θανάσιμο τραυματισμό ανήλικου Ρομά που πυροβολήθηκε από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ, στην Θεσσαλονίκη.

«Ήμουν μεθυσμένος», τόνισε χθες στην απολογία του ο 43χρονος Ρομά χωρίς να πείσει, κατά πως φαίνεται το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Λάρισας που τον έκρινε ένοχο για την κατηγορία της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, με τριετή αναστολή.

Ο 43χρονος κάτοικος της συνοικίας της νέα Σμύρνης είχε συλληφθεί προ δεκαημέρου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας, με αφορμή το επίδικο βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε σε λογαριασμό τρίτου στο «Tik Tok», με αποτέλεσμα να του απαγγελθεί βαρύτατη κατηγορία ενώ αμέσως μετά την σύλληψη του το βίντεο «κατέβηκε».

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα συνηγόρου υπεράσπισης να μην αναγνωστεί η απομαγνητοφώνηση του δεύτερου βίντεο, καθώς, όπως τόνισε, δεν αποτελούσε στοιχείο της αρχικής δικογραφίας και στο οποίο ο 43χρονος καλεί έτερους Ρομά να «καθαρίσουν» αστυνομικούς, όπως επιβεβαίωσε αστυνομικός με την κατάθεση της χθες, στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας.

«Ήμουν μεθυσμένος, ήπια δύο μπουκάλια βότκα και είπα πέντε κουβέντες παραπάνω» είπε απολογούμενος το 43χρονος, διευκρινίζοντας ότι δεν αναφερόταν στους αστυνομικούς, αλλά στους Ρομά, με τους οποίους είναι ιδεολογικά αντίθετος, όπως δήλωσε, με την υπεράσπιση να καταθέτει μάλιστα σχετικό φωτογραφικό υλικό. «Απευθυνόμουν» στους Ρομά επανέλαβε δεσμευόμενος ενώπιον του δικαστηρίου ότι «θα κάνω ένα βίντεο για να ζητήσω ένα τεράστιο συγνώμη».

«Τέλεσε το αδίκημα» τόνισε η Εισαγγελέας για να προσθέσει πως «η υπερασπιστική του γραμμή δεν αναιρεί το αδίκημα», προτείνοντας την ενοχή του. Αντίθετα, την αλλαγή του ζήτησε η υπεράσπιση, σημειώνοντας τα περί εμφανούς μέθης, όπως και τα περί μειωμένου καταλογισμού και πως χρησιμοποιήθηκε από άλλους.

Την απόφαση περί ενοχής ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Μονομελούς Αυτοφώρου, όπως και την ποινή φυλάκισης έξι μηνών, ενώ, απευθυνόμενος στον 43χρονο κατηγορούμενο, υπογράμμισε τον ανασταλτικό χαρακτήρα της απόφασης, σημειώνοντας έτσι την ανάγκη της μη επαναλήψης τέτοιου καλέσματος και το επίδικο κάλεσμα να θεωρηθεί «μεμονωμένο».


πηγη