GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Το Ιράν προειδοποιεί την Τουρκία για την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, ο Αμιραμπντολαχιάν είπε ότι το Ιράν κατανοεί τις ανησυχίες της Τουρκίας Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσ...


Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, ο Αμιραμπντολαχιάν είπε ότι το Ιράν κατανοεί τις ανησυχίες της Τουρκίας

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν και ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου αντάλλαξαν απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στα σύνορα και τις στρατιωτικές συγκρούσεις μεταξύ Τουρκίας και Συρίας.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, ο Αμιραμπντολαχιάν είπε ότι το Ιράν κατανοεί τις ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια και τόνισε την ανάγκη να τερματιστούν.

Ωστόσο, ο Αμιραμπντολαχιάν είπε ότι «για την επίτευξη αυτού του στόχου απαιτούνται συνεχείς συνομιλίες για την ασφάλεια μεταξύ των δύο χωρών», είπε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι η προσφυγή σε χερσαίες στρατιωτικές επιχειρήσεις όχι μόνο θα αποτύχει να λύσει τα προβλήματα αλλά θα προκαλέσει ζημιά και θα περιπλέξει την κατάσταση.

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε επίσης την ετοιμότητα της Τεχεράνης να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια για την επίτευξη πολιτικής λύσης στα υπάρχοντα προβλήματα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας.

Από την πλευρά του, ο Τσαβούσογλου εξήγησε τη θέση της χώρας του για την τρέχουσα κατάσταση στη Συρία, χαρακτηρίζοντας τον ρόλο του Ιράν «εποικοδομητικό».

Εν τω μεταξύ, η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock κάλεσε την Τουρκία να απόσχει από οποιαδήποτε χερσαία εισβολή στη βόρεια Συρία ή στρατιωτικά πλήγματα κατά του βόρειου Ιράκ, σύμφωνα με το Reuters.

Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν τη Δευτέρα ότι οι δυνάμεις τους χρειάζονται μόνο μέρες για να είναι έτοιμες για χερσαία εισβολή στη βόρεια Συρία, την οποία επιτίθενται με όπλα μεγάλης εμβέλειας και πολεμικά αεροσκάφη εδώ και μέρες.

«Έχω κάνει επειγόντως έκκληση (την Τουρκία) να απόσχει από μέτρα που θα κλιμακώσουν περαιτέρω τη βία – όπως μια πιθανή χερσαία εισβολή στη βόρεια Συρία ή στρατιωτική δράση στο βόρειο Ιράκ», δήλωσε ο Μπάερμποκ στο περιθώριο συνεδρίασης του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι.

Οι βομβαρδισμοί της Τουρκίας κατά κουρδικής πολιτοφυλακής πέρα ​​από τα σύνορα στη Συρία έρχονται μετά από μήνες απειλών από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για νέα χερσαία εισβολή κατά των κουρδικών δυνάμεων, τις οποίες θεωρεί τρομοκράτες.

"Το διεθνές δίκαιο ισχύει, φυσικά, όταν πρόκειται για την προστασία από τρομοκρατικές ενέργειες", δήλωσε ο Baerbock.

Η Συρία βλέπει την Τουρκία ως κατοχική δύναμη στο βορρά της και η Δαμασκός έχει δηλώσει ότι θα θεωρούσε οποιαδήποτε νέα τουρκική εισβολή ως «εγκλήματα πολέμου».

πηγη