GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τουρκικός τύπος: Θα έχουμε πόλεμο εφόσον η Ελλάδα επεκτείνει την ΑΟΖ στα 12 μίλια Νοτίως της Κρήτης

Μας απειλούν ωμά οι “ γείτονες” αναφέροντας ότι, "αν επεκτείνουμε την ΑΟΖ στα 12 μίλια Νοτίως της Κρήτης τότε θα έχουμε πόλεμο"...


Μας απειλούν ωμά οι “ γείτονες” αναφέροντας ότι, "αν επεκτείνουμε την ΑΟΖ στα 12 μίλια Νοτίως της Κρήτης τότε θα έχουμε πόλεμο".

Κύρια δικαιολογία είναι η απαγόρευση πρόσβασης στα τουρκικά πολεμικά πλοία.

“Η Ελλάδα, που έφτασε στο χείλος του πολέμου με την Τουρκία το 1995, θέλει τώρα να ξεκινήσει την εφαρμογή αυτού του σχεδίου από την Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αθήνα θα επεκτείνει την ΑΟΖ της στα  12 μίλια στην Κρήτη τον Μάρτιο και τα τουρκικά πλοία, δημιουργώντας μια “κλειστή θάλασσα στο Αιγαίο.

Η επεκτατική Ελλάδα, που είναι το μόνο κράτος στον κόσμο που «επέκτεινε τα εδάφη της χάνοντας έναν πόλεμο», ετοιμάζεται για ένα βήμα που θα καταλήξει σε πόλεμο στο Αιγαίο.

Η κυβέρνηση της Αθήνας, που δεν εγκαταλείπει τον εξοπλισμό πολλών χερσαίων περιοχών κοντά στην Τουρκία, θα εφαρμόσει σύντομα την προκλητική απόφαση των 12 μιλίων στην Κρήτη”, γράφει ο τουρκικός τύπος.

Μάλιστα τους Τούρκους τους ενοχλεί σφόδρα η εικόνα με ιερείς που ευλογούν πολεμικά αεροσκάφη ( Rafale), καθώς  τους τελευταίους μήνες η ελληνική τηλεόραση καλύπτει συνεχώς ανάλογα γεγονότα, εκτιμώντας τα ως προεόρτια πολέμου.

Βέβαια το κύριο πρόβλημα της Άγκυρας είναι η απόκτηση έως τώρα 10 μαχητικών τύπου Rafale μαζί με τον τρομερό εξοπλισμό τους, δηλαδή πυραύλους και άλλα συστήματα.

Η ίδια τουρκική εφημερίδα θεωρεί ότι η ελληνική πλευρά θα χρησιμοποιήσει τα 10 μαχητικά αεροσκάφη Rafale που παρέλαβε από την Γαλλία, τον Μάρτιο, κατά την ανακήρυξη ΑΟΖ Νοτίως της Κρήτης, προκαλώντας πανικό στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία.

“Η Ελλάδα, δεν πρόκειται να κάνει πίσω παρά τις σκληρές προειδοποιήσεις της Τουρκίας, εφαρμόζοντας το βήμα που αποσκοπεί στην αποτροπή ελεύθερης διέλευσης του τουρκικού ναυτικού από το Αιγαίο στην Μεσόγειο Θάλασσα”, τονίζει το τουρκικό άρθρο δείχνοντας το πως ακριβώς πλασάρουν οι Τούρκοι την πιθανή ελληνική κίνηση στην Κρήτη.

Αυτό που τους εξοργίζει ακόμα πιο πολύ είναι ότι η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ τον Μάρτιο, έχοντας ως αρωγούς την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ.

“Με τη διακήρυξη που διαβάστηκε στη σύνοδο της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης στις 8 Ιουνίου 1995, δηλώθηκε ότι η αύξηση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο πέραν των 6 μιλίων θα θεωρούνταν «αιτία πολέμου» (casus belli).

Θεωρείται βέβαιο ότι ανάλογο αποτέλεσμα θα έχει και η επέκταση στα  12 μίλια , αν εφαρμοστεί στην Κρήτη, διότι, σύμφωνα με τους χάρτες που έχει δηλώσει η Τουρκία στις διεθνείς πλατφόρμες, η Κρήτη βρίσκεται «εντός των ορίων της Θάλασσας των Νησιών» ( Αιγαίο).

Το Τουρκικό Κέντρο Ναυτιλίας και Παγκόσμιας Στρατηγικής (TURK DEGS), που ιδρύθηκε από τον Αντιναύαρχο Cihat Yaycı, γνωστό ως πατέρα του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας», προειδοποιεί ότι εάν τα ελληνικά χωρικά ύδατα επεκταθούν στα 12 μίλια νότια της Κρήτης, η έξοδος από το Αιγαίο προς τη Μεσόγειο θα είναι κλειστή.

Η Άγκυρα έστειλε ένα χάρτη που καλύπτει τα νότια σύνορα της Θάλασσας των Νησιών ( Αιγαίο) το 2011 στον διεθνή οργανισμό IHO (Διεθνής Υδρογραφικός Οργανισμός), ο οποίος έχει ισχύ για θέματα όπως ο θαλάσσιος τουρισμός, τα θαλάσσια σύνορα, η αλιεία και η ασφάλεια των ακτών και το κατέγραψε.

Ο χάρτης που δημοσιοποιήθηκε από το ινστιτούτο TURK DEGS αποκάλυψε ξεκάθαρα πώς θα αποτραπεί η είσοδος τουρκικών πλοίων στη Μεσόγειο εάν εφαρμοστεί το σχέδιο επέκτασης των χωρικών υδάτων της Ελλάδος στα 12 μίλια στην εν λόγω περιοχή”, καταλήγει το άρθρο.

Εκτιμάται ότι οι Τούρκοι θα παίξουν όλα τα χαρτιά τους για να “φιλανδοποιήσουν” την χώρα μας, σε μια προσπάθεια να μην επιτρέψουν οποιαδήποτε κίνηση που θα εξασφάλιζε την ευημερία των επόμενων γενεών των Ελλήνων.

Οφείλουμε λοιπόν να κινηθούμε άκρως επιθετικά, διότι άλλη γλώσσα δεν κατανοούν οι Νεο-Οθωμανοί Τούρκοι και να ανακηρύξουμε επέκταση της ΑΟΖ στα 12 μίλια έχοντας το δάκτυλο μας στην σκανδάλη.

πηγη