GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τρομοκράτης ο "συνωμοσιολόγος" Ντέιβιντ Άικ για την ΕΕ... του απαγόρεψε την είσοδο

Ορισμένοι υποστήριξαν ότι στον Άικ απαγόρεψαν την είσοδο στη χώρα επειδή μίλησε εναντίον του πρώην πρωθυπουργού της Ολλανδίας Ο πρώην παρ...


Ορισμένοι υποστήριξαν ότι στον Άικ απαγόρεψαν την είσοδο στη χώρα επειδή μίλησε εναντίον του πρώην πρωθυπουργού της Ολλανδίας

Ο πρώην παρουσιαστής της τηλεόρασης του BBC επρόκειτο να παρευρεθεί σε εκδήλωση στο Άμστερνταμ αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά τώρα δεν του επιτρέπεται να εισέλθει σε καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μια περίοδο δύο ετών.


Ο γιος του ανακοίνωσε στο Twitter οτι η Ευρωπαική Ενωση χαρακτηρισε τον πατέρα του "τρομοκράτη"

«Έλαβα ένα email από τους Ολλανδούς. Στον μπαμπά μου, τον Ντέιβιντ Άικ, έχει απαγορευτεί η είσοδος στην ΕΕ για δύο χρόνια», έγραψε στο Twitter ο Γκάρεθ Άικ. «Ισχυρίζονται ότι είναι τρομοκράτης «τρίτου επιπέδου», πρόσθεσε.«Ο πατέρας μου απαγορεύεται να εισέλθει στην Ολλανδία», έγραψε ο Άικ σε άλλο tweet. «Μηδενικές καταδίκες, μηδέν εγκλήματα. Απαγορεύεται από την κυβέρνηση. Ουάου.

Ο Άικ είχε προγραμματιστεί να εμφανιστεί σε μια εκδήλωση με τίτλο Μαζί για την Ολλανδία, αλλά ακροαριστερές ακτιβιστικές ομάδες παραπονέθηκαν στην κυβέρνηση και ζήτησαν να του απαγορεύσουν την είσοδο στη χώρα.

Ο δήμος του Άμστερνταμ  ζήτησε επίσης από  την ολλανδική IND (Υπηρεσία Μετανάστευσης και Πολιτογράφησης) «να διερευνήσει εάν μπορεί να απαγορευθεί στον Άικ η είσοδος στη χώρα», μια έκκληση που προφανώς ήταν επιτυχής.

Ο δήμος παραπονέθηκε ότι ο Άικ είχε κάνει «αντισημιτικές δηλώσεις στο παρελθόν που είναι απαράδεκτες και βαθιά πληγωτικές», αν και δεν ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα.

Ο δήμος ζήτησε μάλιστα έαν επιτραπεί στον Άικ να εισέλθει στη χώρα, στη ομιλία του «να παρακολουθείται στενά από τον Εισαγγελέα».

Το θέμα τέθηκε και στο ολλανδικό κοινοβούλιο.

Μένει να δούμε ποια δικαιολογία χρησιμοποίησαν οι ολλανδικές αρχές για να απαγορεύσουν στον Άικ να μιλήσει στη χώρα και γιατί η απαγόρευση ισχύει επίσης σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το IΆικ είχε προηγουμένως μπλοκαριστεί από πολλές πλατφόρμες για αντίθεση του για τους εμβολιασμούς.

Ορισμένοι υποστήριξαν ότι στον Άικ  απαγόρεψαν την είσοδο στη χώρα επειδή μίλησε εναντίον του πρώην πρωθυπουργού της Ολλανδίας Mark Rutte και το ρόλο που παίζει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.


πηγη