GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Βρετανία: Εντολή όλα τα πτηνά να διατηρούνται σε εσωτερικούς χώρους εν μέσω της «μεγαλύτερης επιδημίας γρίπης των πτηνών»

Οι κανόνες τίθενται σε ισχύ ένα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 7 Νοεμβρίου, δίνοντας στους ιδιοκτήτες μια εβδομάδα για να προετοιμα...


Οι κανόνες τίθενται σε ισχύ ένα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 7 Νοεμβρίου, δίνοντας στους ιδιοκτήτες μια εβδομάδα για να προετοιμαστούν

Τα εντεινόμενα μέτρα από τον επικεφαλής κτηνίατρο του Ηνωμένου Βασιλείου καθιστούν τα μέτρα στέγασης νομική απαίτηση και συνοδεύονται από αυστηρά μέτρα βιο-ασφάλειας για την προστασία των κοπαδιών από ασθένειες, αναφέρει το Sky News.

Οι κανόνες τίθενται σε ισχύ ένα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 7 Νοεμβρίου, δίνοντας στους ιδιοκτήτες μια εβδομάδα για να προετοιμαστούν.

Έρχεται αφού ο εθνικός κίνδυνος της γρίπης των πτηνών στα άγρια πτηνά αυξήθηκε σε «πολύ υψηλό» και ολόκληρη η Μεγάλη Βρετανία έγινε ζώνη πρόληψης της γρίπης των πτηνών πριν από δύο εβδομάδες.

Η επικεφαλής κτηνίατρος Christine Middlemiss δήλωσε: «Τώρα αντιμετωπίζουμε φέτος το μεγαλύτερο ξέσπασμα της γρίπης των πτηνών και βλέπουμε ταχεία κλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων σε εμπορικές φάρμες και σε πτηνά της αυλής σε όλη την Αγγλία».

«Ο κίνδυνος να εκτεθούν σε ασθένειες τα πουλιά έχουν φτάσει σε σημείο όπου είναι πλέον απαραίτητο όλα τα πτηνά να στεγάζονται μέχρι νεωτέρας», συνέχισε ο Middlemiss. «Η σχολαστική βιοασφάλεια και ο με κάθε τρόπο διαχωρισμός των κοπαδιών από τα άγρια πτηνά παραμένουν η καλύτερη μορφή άμυνας».

Όλοι οι ιδιοκτήτες πουλιών πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες, είτε κρατούν «λίγα, είτε χιλιάδες», πρόσθεσε. «Αυτή η απόφαση δεν ελήφθη ελαφρά, αλλά είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψετε τα πουλιά σας από αυτή την εξαιρετικά μολυσματική ασθένεια».

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Αγροτικών Υποθέσεων αναφέρει ότι η στέγαση πτηνών μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης.

Τούτου λεχθέντος, η στέγαση από μόνη της δεν θα προστατεύσει τα πουλιά και οι φύλακες λαμβάνουν οδηγίες να εφαρμόσουν ενισχυμένα μέτρα βιο-ασφάλειας που ορίστηκαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα για να αποτρέψουν την εξάπλωση της νόσου.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν τον περιορισμό της πρόσβασης για μη απαραίτητα άτομα επί τόπου και τη διασφάλιση ότι οι εργαζόμενοι αλλάζουν ρούχα και υποδήματα πριν εισέλθουν σε καταφύγια πτηνών.

Τα οχήματα πρέπει επίσης να απολυμαίνονται τακτικά.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρει ότι ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία παραμένει αμετάβλητος.


πηγη