GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ερντογάν σε Βούτσιτς: “Αυτή δεν είναι η Τουρκία του '90, αν κάνετε επίθεση στο Κοσσυφοπέδιο θα είναι επίθεση στην Τουρκία”.

Τύμπανα πολέμου στα Βαλκάνια ενώ οι Τούρκοι βρήκαν ξανά τρόπο να “τρυπώσουν” εκεί που δεν τους σπέρνουν" ( Κοσσυφοπέδιο) κατά των Σέ...


Τύμπανα πολέμου στα Βαλκάνια ενώ οι Τούρκοι βρήκαν ξανά τρόπο να “τρυπώσουν” εκεί που δεν τους σπέρνουν" ( Κοσσυφοπέδιο) κατά των Σέρβων

Μετά το περιστατικό με τον περιφερειάρχη Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα ο Ερντογάν απείλησε τον “φίλο” υποτίθεται μέχρι τώρα Σέρβο πρόεδρο Αλεξάντερ Βούτσις, με ωμό νεο-Οθωμανικό τρόπο προκαλώντας σοκ στο Βελιγράδι, ενώ οι Σέρβοι υλοποιούν ήδη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Μιτρόβιτσα.

Σήμερα το σερβικό κόμμα του Κοσσυφοπεδίου υλοποιεί μεγάλη συγκέντρωση στο βόρειο τμήμα της Μιτρόβιτσα.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες, λέγεται ότι η συνάντηση αυτή γίνεται για να δείξουν «πόσο αγαπούν τη Σερβία», ζητώντας να βάλουν τις σερβικές σημαίες στα παράθυρα των σπιτιών.

«Αδέρφια και αδερφές, ας μαζευτούμε όλοι αύριο στη γενική εθνοσυνέλευση στη Μιτρόβιτσα στις 12:00, μπροστά στο μνημείο του Σέρβου αυτοκράτορα Λαζάρου, όπου θα πούμε στην Ευρώπη και στον κόσμο ομόφωνα  ότι η μόνη μας χώρα είναι η Σερβία και ο πρόεδρος μας ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς! Ας δείξουμε πόσο αγαπάμε τη Σερβία. Σημαίες στα παράθυρα!!!», ανέφερε η ανακοίνωση.

Τηλεφωνική συνομιλία Ερντογάν-Βούτσις και απειλή κατά των σερβικών ενόπλων δυνάμεων

Ερντογάν σε  Βούτσιτς: “Αυτή δεν είναι η Τουρκία του '90, αν κάνετε επίθεση στο Κοσσυφοπέδιο θα είναι επίθεση στην Τουρκία”.

Πηγές αναφέρουν ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταϊπ Ερντογάν είχε μια τεταμένη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σέρβο ομόλογό του Βούτσιτς, λέγοντάς του να αλλάξει την προσέγγισή του στο Κοσσυφοπέδιο.

«Η Τουρκία δεν είναι αυτή της δεκαετίας του 1990», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος δίνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι κάθε επιθετικού τύπου βήμα προς το Κοσσυφοπέδιο, θα έχει να κάνει με την Τουρκία, που κατά τον Τούρκο πρόεδρο είναι πλέον μια οικονομική, στρατιωτική και διπλωματική δύναμη σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η συνομιλία ήταν μια αντίδραση στις τελευταίες εξελίξεις στο Βορρά του Κοσσυφοπεδίου.

Σερβικές εμπιστευτικές πηγές αναφέρουν ότι η γλώσσα του Τούρκου προέδρου ήταν ωμή, είχε πατερναλιστικό τόνο, αλλά κυρίως προειδοποιούσε τον Σέρβο πρέοδρο Α.Βούτσιτς, να μην συνεχίσει τις απειλές ή να “ρομαντικοποιήσει” το Κοσσυφοπέδιο, καθιστώντας σαφές στον ίδιο, ότι δεν θα υπάρξει καμία παραχώρηση ή ανοχή, σε τυχόν παραβίαση του εδάφους του Κοσσυφοπεδίου.

Το χουνέρι Ερντογάν σε Βούτσις και το παιχνίδι της Τουρκίας στα Βαλκάνια

Θυμόμαστε ότι τα τελευταία χρόνια η Τουρκία έχει επεκταθεί οικονομικά στα Βαλκάνια, συμπεριλαμβανομένης της Σερβίας, αναγκάζοντας την τελευταία να την έχει ανάγκη.

Αυτό ακριβώς έχει θεωρηθεί ως δήθεν υπερβολικός θαυμασμός του Ερντογάν για τον Βούτσιτς ή τη σερβική πολιτική γενικότερα, ενώ ήταν στην πραγματικότητα η στρατηγική της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας επί της Σερβίας, ώστε να την αποτρέψει από κάθε στρατιωτική απόπειρα εναντίον της Βοσνίας και του Κοσσυφοπεδίου.

Ο τουρκικός νεο-Οθωμανισμός στοχεύει εν έτει 2022 σε ανατροπή των βαλκανικών πολέμων και της συνθήκης της Λωζάννης, με εξάπλωση της τουρκικής επιρροής σε κράτη “μαριονέτες” όπως το Κόσοβο, η Βοσνία ή τα Σκόπια, ενώ για την Ελλάδα στόχος είναι τα νησιά του Αιγαίου και η Δυτική Θράκη.

Ξεκάθαρο μήνυμα από ΝΑΤΟ: «Η KFOR είναι έτοιμη να επέμβει»

Χθες το απόγευμα, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Μιρτσέα Γκεοάνα είπε ότι "η KFOR είναι έτοιμη να επέμβει στρατιωτικά εάν απειληθεί η σταθερότητα στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου και των Μετόχια και κάλεσε το Βελιγράδι και την Πρίστινα να "δείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποτρέψουν την κλιμάκωση".

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Mircea Geoană, μίλησε με τον ειδικό εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το διάλογο Βελιγραδίου.

Ο Geoană δήλωσε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι το Κόσοβο και η Σερβία πρέπει να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποτρέψουν την κλιμάκωση.

"Μίλησα στον Ειδικό Αντιπρόσωπο της ΕΕ Μίροσλαβ Λάιτσακ για την τεταμένη κατάσταση στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο. Τόσο το Βελιγράδι όσο και η Πρίστινα πρέπει να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποτρέψουν την κλιμάκωση", δήλωσε ο Διοικητής της KFOR του ΝΑΤΟ Μιρτσέα Γκεοάνα.

"Φέρτε πρόοδο στην κοινωνία! Εκφράστε τις απόψεις σας με ειρηνικό τρόπο και αναζητήστε συμβιβασμούς", δήλωσε ανακοίνωσε η KFOR.

“Φέρτε πρόοδο στην κοινωνία Όσον αφορά την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο-Μετόχια”, συνέχισε η ανακοίνωση της  KFOR, καλώντας για εποικοδομητικό διάλογο ενώ τονίστηκε ότι παρακολουθεί την κατάσταση σε συνεργασία με διεθνείς εταίρους, προκειμένου να διατηρηθεί ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους τους πολίτες του Κοσσυφοπεδίου.

Τι επιδιώκει τελικά η Τουρκία σε Κοσσυφοπέδιο -Βαλκάνια και Αιγαίο

Νομίζουμε ότι όλοι παίζουν με τα λόγια, αγνοώντας τα τεράστια υπόγεια σχέδια των Τούρκων και των Αλβανών κατά των Σέρβων, η ηγεσία των οποίων για ένα διάστημα έπαιζε επικίνδυνα παιχνίδια με τον Ερντογάν.

Καλό θα ήταν όλα τα βαλκανικά κράτη, και μόνο αυτά, να “ξυπνήσουν” από τον λήθαργο και να συσπειρωθούν, αναγνωρίζοντας τον τεράστιο κίνδυνο που έρχεται από την Τουρκία κυρίως, ενώ οι Αλβανοί θέλουν να ενώσουν όλα τα εδάφη που κατοικούν Αλβανοί σε Τέσσερις βαλκανικές χώρες.

Αυτό σημαίνει πολύ απλά πόλεμος ωμά και ξεκάθαρα ότι και να δηλώνουν πολλοί δυτικοί αξιωματούχοι περί “ ειρήνης” και “συνεργασίας”, αφού το εθνοτικό μίσος και η ιστορία ( Οθωμανοί) είναι εδώ και περιμένουν για την ρεβάνς.

πηγη