GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Γερμανία: Στο υψηλότερο επίπεδο από το 1951 ο πληθωρισμός

Κύριες αιτίες του υψηλού πληθωρισμού συνεχίζουν να είναι οι τεράστιες αυξήσεις τιμών στα ενεργειακά προϊόντα Στο υψηλότερο επίπεδο από το...


Κύριες αιτίες του υψηλού πληθωρισμού συνεχίζουν να είναι οι τεράστιες αυξήσεις τιμών στα ενεργειακά προϊόντα

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 1951 κινήθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός της Γερμανίας, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η γερμανική στατιστική υπηρεσία την Παρασκευή.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη Γερμανία αυξήθηκε τον Οκτώβριο στο 10,4% ετησίως σύμφωνα με τα εγχώρια πρότυπα, από το 10% του Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία Destatis επιβεβαιώνοντας τα προκαταρκτικά στοιχεία της.

“Κύριες αιτίες του υψηλού πληθωρισμού συνεχίζουν να είναι οι τεράστιες αυξήσεις τιμών στα ενεργειακά προϊόντα, αλλά οι τιμές αυξάνονται επίσης σε πολλά άλλα αγαθά και υπηρεσίες”, δήλωσε ο πρόεδρος της Destatis, Γκέοργκ Τιέλ.

“Η αύξηση των τιμών των τροφίμων είναι πλέον ιδιαίτερα αισθητή στα νοικοκυριά”, υπογράμμισε.

Με βάση τα εναρμονισμένα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι τιμές καταναλωτή στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 11,6% σε ετήσια βάση από το 10,9% τον Σεπτέμβριο δήλωσε η Destatis, επιβεβαιώνοντας επίσης την προκαταρκτική της εκτίμηση.

πηγη