GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Επείγον σήμα του ΝΑΤΟ στα κράτη μέλη: Απέπλευσε το ρωσικό υποβρύχιο με το «Όπλο της Αποκάλυψης»

Το ΝΑΤΟ έστειλε επειγόντως  μια Σύνοψη Πληροφοριών (ΣΥΝΟΠΛΗ)  στα κράτη μέλη του στο οποίο προειδοποιεί για την κινητοποίηση του ρωσικού ...


Το ΝΑΤΟ έστειλε επειγόντως  μια Σύνοψη Πληροφοριών (ΣΥΝΟΠΛΗ)  στα κράτη μέλη του στο οποίο προειδοποιεί για την κινητοποίηση του ρωσικού πυρηνικού υποβρυχίου «K-329 Belgorod», φορέα του πυρηνικού πυραύλου Poseidon, γνωστός και ως «Όπλο της Αποκάλυψης», όπως αναφέρθηκε αυτή την Κυριακή από την  ιταλική εφημερίδα «La Repubblica».

Το νέο υποβρύχιο που εντάχθηκε σε υπηρεσία   τον Ιούλιο βρίσκεται, σύμφωνα με το εμπιστευτικό σημείωμα του ΝΑΤΟ,  στα νερά της Αρκτικής μετά την δολιοφθορά των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream, σύμφωνα με διαφορετικές ανεπίσημες πηγές.

Το ΝΑΤΟ φοβάται ότι η αποστολή του είναι τώρα να δοκιμάσει την πυρηνική  τορπίλη Poseidon, ένα βλήμα ικανό να ταξιδέψει έως και 10.000 χιλιόμετρα κάτω από το νερό και στη συνέχεια να εκραγεί κοντά στην ακτή για να προκαλέσει ραδιενεργό τσουνάμι.

Η πυρηνική τορπίλη παρουσιάστηκε το 2018 από τη Ρωσία ως ο τρόπος για να διασφαλιστεί η ρωσική στρατιωτική υπεροχή, αν και πυρηνικοί εμπειρογνώμονες υποστήριξαν ότι το ίδιο αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί με έναν διηπειρωτικό πύραυλο όπως αυτοί που λειτουργούν από τη δεκαετία του 1960.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ενεργοποιήσει ένα δορυφορικό δίκτυο για την παρακολούθηση τορπίλων που εκμεταλλεύεται τη μεγάλη θερμότητα που εκπέμπουν τα όπλα αυτά  όταν εξαπολύονται από υποβρύχια.

Το «Belgorod» έχει μήκος 184 μέτρα και πλάτος 15 μέτρα και μπορεί να ταξιδέψει με περίπου 60 χιλιόμετρα την ώρα σε κατάδυση. Υπολογίζεται ότι μπορεί να φτάσει έως και 120 ημέρες χωρίς να χρειαστεί να επιστρέψει στην επιφάνεια.

Ανάμεσα στο οπλοστάσιό του έχει την υπερτορπίλη Poseidon, ένα βλήμα 24 μέτρων με ικανότητα μεταφοράς πυρηνικής κεφαλής περίπου δύο μεγατόνων.

«Είναι ένας εντελώς νέο  είδος όπλου με εκπληκτική ταχύτητα άνω των 100 κόμβων που θα αναγκάσει τα δυτικά ναυτικά να αλλάξουν τον σχεδιασμό τους και να αναπτύξουν νέα αντίμετρα», τόνισε ο ειδικός HI Sutton, σύμφωνα με τη «La Reppubblica».


πηγη