GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Επιτέλους κάτι κινείται! Αυτόνομοι πύργοι για την παρακολούθηση των Τούρκων στα ελληνικά νησιά

Σε συνδυασμό με ένα νέο “μεταλλαγμένο” ελληνικό πεζικό με ειδικό εξοπλισμό δεν θα κουνιέται κουνούπι στα νησιά μας στο Αιγαίο Ελληνική αμυντ...

Σε συνδυασμό με ένα νέο “μεταλλαγμένο” ελληνικό πεζικό με ειδικό εξοπλισμό δεν θα κουνιέται κουνούπι στα νησιά μας στο Αιγαίο

Ελληνική αμυντική startup εταιρεία έκανε πρόταση στο ελληνικό υπουργείο άμυνας, για έναν νέο αυτόνομο πύργο επιτήρησης, με σαφή στόχο την βελτίωση της παρακολούθησης απομακρυσμένων νησιών, μια ικανότητα που θεωρείται τρομερά κρίσιμη, ειδικά αυτό διάστημα με την ένταση που έχουμε με τη γειτονική Τουρκία.

Το σχέδιο αφορά αυτόνομους πύργους παρακολούθησης, με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης για τον γεωεντοπισμό, την ταξινόμηση και την παρακολούθηση ενός ευρέος φάσματος απειλών, συμπεριλαμβανομένων ατόμων, drones, πλοίων, αεροσκαφών, οχημάτων και καπνού, σύμφωνα με τον κατασκευαστή την εταιρεία Lambda Automata.

Η εταιρεία επικεντρώνεται στην επιτήρηση των χιλιάδων ομολογουμένως νησιών της Ελλάδος στο Αιγαίο Πέλαγος, σε συνδυασμό με το νέο ελληνικό drone ΑΡΧΥΤΑΣ.


Ο προτεινόμενος πύργος μπορεί να εγκατασταθεί σε απομακρυσμένες τοποθεσίες χωρίς υποδομή, επιτρέποντας μια δικτυωμένη ανίχνευση τεράστιων περιοχών με ελάχιστες απαιτήσεις προσωπικού.

Εξοπλισμένοι με το σύστημα ευφυούς αντίληψης «ΥΔΡΑ» της εταιρείας, οι αισθητήρες επιτρέπουν την ανίχνευση απειλών σε τρισδιάστατες οθόνες.

Σε αντίθεση με άλλες πλατφόρμες της αγοράς, το σύστημα πύργων παρακολούθησης Outpost χρησιμοποιεί αλγόριθμους που του επιτρέπουν να μετατρέπει χαμηλού κόστους κάμερες CCTV σε ισχυρά εργαλεία εντοπισμού απειλών.

Τόσο το υλικό όσο και το λογισμικό του είναι διαθέσιμα από τον προμηθευτή, ο οποίος μπορεί να υποστηρίξει την ενσωμάτωση πρόσθετων αισθητήρων που έχουν ήδη αναπτυχθεί στα νησιά μας.

Η τεχνολογία ηλιακής ενέργειας είναι επίσης εξαιρετικά προσαρμόσιμη και μπορεί να εγκατασταθεί μέσα σε λίγα λεπτά, ανάλογα με τις απαιτήσεις.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lambda Automata, Δημήτρης Κώττας σε συνέντευξή του, είπε ότι η εταιρεία προσβλέπει σε « υπηρεσίες άμυνας και ασφάλειας, καθώς και σε μεγάλες εταιρείες που χρειάζονται να εξασφαλίσουν υποδομές ζωτικής σημασίας σε Ελλάδα, Ευρωπαϊκή Ένωση και χώρες συμμάχους τους».

“Οι δοκιμές πεδίου για το Outpost με τους πρώτους πελάτες σημειώνουν «ταχεία πρόοδο», πρόσθεσε ο κ. Κόττας.

Οι πύργοι παρατήρησης σε συνδυασμό με μικρές ομάδες του νέου “μεταλλαγμένο” ελληνικού πεζικού δεν επέτρεπαν να κουνιέται κουνούπι στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, οι εξελίξεις και η παρατεταμένη φύση του πολέμου στην Ουκρανία φέρνει, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, ραγδαίες αλλαγές, με νέες μεθόδους μάχης και εξοπλισμού στις ένοπλες δυνάμεις πολλών χωρών.

Τα πρώιμα διδάγματα του πολέμου αυτού φέρνουν ξανά στο προσκήνιο το “ξεχασμένο” και παραμελημένο ελληνικό πεζικό, το οποίο όπως όλα δείχνουν, θα αναβαθμιστεί  ως προς τις δυνατότητες του άμεσα.

Το νέο δόγμα στην Ουκρανία, θέλει τους "πεζικάριους", να λειτουργούν σε μικρές ομάδες στα πρότυπα εξολοθρευτών αρμάτων μάχης, σταθμών διοικήσεως, φαλαγγών εφοδιασμού και συστοιχιών πυραύλων.

Προσαρμοσμένα όλα αυτά στα νησιά μας, θα φέρουν σχεδόν σίγουρα αλλαγές, σε συνδυασμό με τα νέα οπλικά συστήματα ( αιωρούμενα πυρομαχικά-drones-συστήματα επικοινωνιών και ΤΟΜΑ).

Κορυφαίοι σε αυτό το νέο δόγμα το οποίο ετοιμάζουν είναι οι Ισραηλινοί, οι οποίοι δημιουργούν ένα νέο είδος ( ας μας επιτραπεί η έκφραση) πεζικάριου-”εξολοθρευτή”, ο οποίος δρώντας σε μικρές ομάδες εφοδιασμένος με σύγχρονα όπλα, θα μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές, για παράδειγμα σε απόβαση εχθρικών ( τουρκικών) δυνάμεων στα νησιά μας, τα οποία έχουν ξεκάθαρα στο στόχαστρο τους οι Τούρκοι( δηλώσεις Ακάρ και άλλων Τούρκων αξιωματούχων).

Πρόκειται για την δημιουργία μικρών ομάδων πεζικάριων, ( 4-6 άτομα) τα οποία εφοδιασμένα με αιωρούμενα πυρομαχικά-drones-συστήματα επικοινωνιών-φορητά αντιαεροπορικά συστήματα, και ενισχυμένα τυφέκια, όχι μόνο θα μπορούν να προκαλέσουν πλήγματα σε κάθε προσπάθεια απόβασης εχθρικών δυνάμεων, αλλά θα καθοδηγούν και επιθέσεις ελικοπτέρων-αεροσκαφών προς τον στόχο, έγκαιρα και κυρίως θανατηφόρα αποτελεσματικά.

Η επίλεκτη αυτή δύναμη στα νησιά μας, θα περιπολεί σε δύσβατα σημεία σημεία κοντά σε αποβάσιμες ακτές, πιθανά σημεία αεραπόβασης, ευρισκόμενη σε πλήρη ετοιμότητα να καταρρίψει, και να εξουδετερώσει κάθε πιθανή εχθρική προσπάθεια στην αρχή της.

Η τεχνολογία και ο εκσυγχρονισμός των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, θα φέρουν  αποτελεσματικότερη αντίδραση σε όλων των τύπων τις απειλές όχι μόνο στα μεγάλα νησιά μας, αλλά και στα μικρονήσια και τις Βραχονησίδες που τόσο πολύ επωφθαλμιούν οι Τούρκοι.


πηγη