GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Οι Ισραηλινοί βάζουν την Τουρκία από την “πίσω πόρτα” στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Ερντογάν ζητά να γίνουν “Τζιχαντιστές” οι Τούρκοι νεολαίοι-Έρχεται Τουρκο-ισραηλινή αμυντική συμφωνία εις βάρος της Ελλάδος που αναμένε...


Ο Ερντογάν ζητά να γίνουν “Τζιχαντιστές” οι Τούρκοι νεολαίοι-Έρχεται Τουρκο-ισραηλινή αμυντική συμφωνία εις βάρος της Ελλάδος που αναμένει ως σωτηρία την εκλογή Νετανιάχου

Σε περιδίνηση είναι οι σχέσεις της Αθήνας με την νυν ισραηλινή ηγεσία ( παρά το τηλεφώνημα του Ισραηλινού υπουργού άμυνας στον Έλληνα ομόλογο του για την Καλαμάτα) , η οποία έχει κάνει τεράστια βήματα με την Τουρκία σε όλους τους τομείς, διορθώνοντας άσχημες σχέσεις άνω των 10 ετών.

Το πιο επικίνδυνο σύμφωνα με πληροφορίες είναι η προετοιμασία για νέα αμυντική συμφωνία Ισραηλινών και Τούρκων, ενώ όπως όλα δείχνουν το Ισραήλ ανοίγει ουσιαστικά την πόρτα της Ανατολικής Μεσογείου στην Τουρκία, μετά από πιέσεις των ΗΠΑ, στον διαμοιρασμό των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων( στο πρότυπο της συμφωνίας Ισραήλ-Λιβάνου), θέτοντας πιθανότητα την Ελλάδα προ τετελεσμένων γεγονότων.

Πρόκειται για ένα άκρως αρνητικό σενάριο για την ελληνική πλευρά, που είχε ποντάρει πάρα πολλά στο Ισραήλ, το οποίο μετά την συμφωνία διαμοιρασμού με τον Λίβανο, θα βάλει την Τουρκία από την πίσω πόρτα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η επίσκεψη του Ισραηλινού υπουργού άμυνας στην Τουρκία και η νέα στρατηγική σχέση

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μπένι Γκαντζ ως γνωστόν πρόκειται να ταξιδέψει στην Άγκυρα την Τετάρτη για να συναντήσει τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ.

Δεν πρόκειται για μία απλή συνάντηση αλλά για την επισφράγιση σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, μιας νέας “ στρατηγικής σχέσης” του Ισραήλ με την Τουρκία, με στόχο την Ανατολική Μεσόγειο και τα ενεργειακά σχέδια, ενώ στο βάθος υπάρχει η τουρκική ΑΟΖ που καταπατά την ελληνική.

Μετά από αρκετούς μήνες προσέγγισης, οι δύο χώρες είναι έτοιμες να σφυρηλατήσουν στενότερους στρατιωτικούς δεσμούς, αναφέρει δημοσιογραφική πηγή.

Η επίσκεψη έρχεται δύο μήνες αφότου ο επικεφαλής του Γραφείου Πολιτικών και Στρατιωτικών Σχέσεων του Υπουργείου Άμυνας, Ντρόρ Σαλόμ, ταξίδεψε στην Τουρκία με στόχο «να ανοίξουν ξανά τα κανάλια για τους αμυντικούς δεσμούς μεταξύ των χωρών», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο άμυνας σε ανακοίνωσή του.

«Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, τα δύο μέρη συμφώνησαν στα θέματα που θα συζητηθούν από τους υπουργούς», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Στην περίπτωση του Ισραηλινού υπουργού, το ταξίδι θα χρησιμεύσει για να συζητηθεί η στρατιωτική συνεργασία, με έμφαση στις νέες «στρατηγικές σχέσεις» μεταξύ των δύο χωρών, καθώς ο Ερντογάν υποστήριξε την κυριαρχία του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Με αυτή την επίσκεψη στην Τουρκία, την πρώτη Ισραηλινού Υπουργού Άμυνας εδώ και πάνω από μια δεκαετία, οι δύο χώρες συνεχίζουν να πλησιάζουν πιο κοντά μετά από χρόνια έντασης και διαφωνιών.

Ισραηλινός υπουργός οικονομίας στην Τουρκία συμφώνησε σε νέες συνεργασίες με τους Τούρκους


Ο υπουργός Οικονομίας και Βιομηχανίας του Ισραήλ Orna Barbivay βρέθηκε στην Τουρκία προχθές για συνομιλίες καθώς οι σχέσεις συνεχίζουν να γίνονται εντονότερες μεταξύ των δυο πλευρών.

“Το κύριο θέμα του Ισραηλινού υπουργού Βιομηχανίας και Τεχνολογίας με τον Τούρκο ομόλογο του αφορά σχετικά με την οικονομική συνεργασία, ιδίως στον τομέα της έρευνας”, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά το “ευχαριστώ” των Τούρκων ήταν συνάντηση Χαμάς-Ταλιμπάν στην Κωνσταντινούπολης

Ο γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος Α.Μποζκούρτ αποκάλυψε ότι αξιωματούχοι των Ταλιμπάν συναντήθηκαν με στελέχη της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη, σε μια συνάντηση με τη μεσολάβηση της Χεζμπολάχ.

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ανώτεροι ιμάμηδες από την Παλαιστίνη, τη Συρία, την Αίγυπτο, τη Λιβύη, τον Λίβανο και την Ερυθραία.

Εδώ είναι φανερό ότι έχουμε συναντήσεις μεταξύ ακραίων τρομοκρατικών δυνάμεων σε τουρκικό έδαφος, μιας και ο Ερντογάν στηρίζει όλα αυτά τα κινήματα, οι οποίες σύντομα θα παράγουν “έργο” επί του πεδίου.

Υπάρχουν πληροφορίες για ένωση όλων τρομοκρατικών δυνάμεων στην Μέση Ανατολή κατά του Ισραήλ με προεξάρχουσα την Χεζμπολάχ, ενώ για τον σκοπό αυτό ενώνονται όλες οι παλαιστινιακές οργανώσεις.

Η Τουρκία και το καθεστώς Ερντογάν, στηρίζει μια τέτοια προσπάθεια με στόχο την ανάληψη της ηγεσίας μιας πανισλαμικής στρατιάς κατά όλων των αλλόθρησκων.

Για του λόγου το αληθές σε όσους πιστεύουν ότι η Τουρκία δεν ακολουθεί κατά γράμμα τον “ εθνικό όρκο” και άλλα ισλαμικού τύπου οράματα, ο Ερντογάν σε εκδήλωση στην χώρα μίλησα για νέους Τούρκους Τζιχαντιστές.

Σε ένα συνέδριο νεολαίας χθες, “ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρ.Ν. ρντογάν προέτρεψε τους νέους να γίνουν ήρωες στον τζιχαντιστικό τομέα απαγγέλλοντας στίχους από τον Τούρκο ποιητή Arif Nihat Asya, και τους ζήτησε να απομνημονεύσουν την ειδική  προσευχή (Dua). Η ριζοσπαστικοποίηση της τουρκικής νεολαίας είναι στα σκαριά”, ανέφερε ο Τούρκος δημοσιογράφος Α.Μποζκούρτ.

Δεν μπαίνει κανενός είδους “καπίστρι” στο καθεστώς Ερντογάν και την νέα Τουρκία, η οποία  επιθυμεί απροκάλυπτα τα “παλαιά” οθωμανικά σύνορα με κάθε τρόπο. Αυτό οφείλουν να το κατανοήσουν όλοι και ειδικά οι ΗΠΑ, αλλά και όλες οι χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, διότι Ελλάδα και Κύπρος εδώ και χρόνια το γνωρίζουν πάρα πολύ καλά.


πηγη