GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τραβάει επικίνδυνα το σχοινί! Τουρκικές προκλήσεις τα ξημερώματα - Διπλή υπερπτήση UAV πάνω από την Κίναρο

Αυξάνει την ένταση και τις προκλητικές κινήσεις η Τουρκία Τη στιγμή που σχεδόν σύσσωμοι οι Τούρκοι πολιτικοί κλιμακώνουν την επιθετική ρη...


Αυξάνει την ένταση και τις προκλητικές κινήσεις η Τουρκία

Τη στιγμή που σχεδόν σύσσωμοι οι Τούρκοι πολιτικοί κλιμακώνουν την επιθετική ρητορική έναντι της Ελλάδας, αυξάνονται οι υπερπτήσεις UAV πάνω από τα ελληνικά νησιά και τις ελληνικές νησίδες.

Συγκεκριμένα, ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV), πραγματοποίησε υπερπτήση σήμερα, Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, στη 01:22, πάνω από τη νήσο Κίναρο, στα 19.000 πόδια.

Στις 03:32, σημειώθηκε νέα υπερπτήση UAV, και πάλι πάνω από το νησί των Δωδεκανήσων.

Το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος και τις δύο φορές αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Όλα αυτά σε συνέχεια, του ρεσιτάλ των τουρκικών προκλήσεων που σημειώθηκε την Τετάρτη πάνω από το Αιγαίο με 110 παραβιάσεις από 20 αεροσκάφη (μαχητικά, ναυτικής συνεργασίας και μη επανδρωμένα), ενώ καταγράφηκε και μια εμπλοκή.

Συγκεκριμένα, 16 μαχητικά F-16 (τα τέσσερα ήταν οπλισμένα), δυο αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας ATR-72 και δυο μη επανδρωμένα (UAV) προχώρησαν σε 110 παραβιάσεις σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο (οι 48 από τα μαχητικά και οι 62 από τα UAV), με τις τέσσερις εξ αυτών να είναι υπερπτήσεις.

Παράλληλα, σημειώθηκαν 12 παραβάσεις και μια εμπλοκή.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

πηγη