GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Γερμανικό ΜΜΕ: Η ρητορική Ερντογάν θυμίζει του Πούτιν στην Ουκρανία

«Η σκληρή ρητορική έχει αυξήσει την απειλή μιας άμεσης στρατιωτικής αντιπαράθεσης και έχει προκαλέσει συναγερμό στο ΝΑΤΟ σε μια εποχή που...


«Η σκληρή ρητορική έχει αυξήσει την απειλή μιας άμεσης στρατιωτικής αντιπαράθεσης και έχει προκαλέσει συναγερμό στο ΝΑΤΟ σε μια εποχή που η συμμαχία προσπαθεί να σχηματίσει ένα ενιαίο μέτωπο στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία...»

Οι πρόσφατες απειλές του Τούρκου ηγέτη Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας θυμίζουν τη ρητορική του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν όταν συζητούσε τον πόλεμο του εναντίον της Ουκρανίας, αναφέρει γερμανικό ΜΜΕ.

Αυτό καθώς τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για “αποκλεισμό” ελληνικών νησιών και ενώ τουρκικό αεροσκάφος έφτασε 50 μίλια από την Αθήνα.

Με το δάχτυλο στην σκανδάλη οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ εκτιμάται πως ένα στρατιωτικό επεισόδιο είναι ξεκάθαρα θέμα χρόνου.

«Παρακολουθούμε στενά την πολιτική της γειτονικής χώρας, η οποία δίνει το κακό παράδειγμα», δήλωσε ο Ερντογάν το απόγευμα της Δευτέρας μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα. Η Ελλάδα «πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά δεν είναι ίση με την Τουρκία», είπε ο Ερντογάν. Τότε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους ανακοίνωσε: «Δεν θα παραλείψουμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που έχουμε κατά της Ελλάδας εάν χρειαστεί».

Ο αρχηγός του κράτους της Τουρκίας, Ερντογάν, δήλωσε πρόσφατα ότι η Ελλάδα «καταλαμβάνει» νησιά όπως η Λέσβος, η Κω και η Ρόδος, δίνοντας την εντύπωση ότι αυτά τα νησιά ανήκουν στην Τουρκία. «Θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ», είπε πρόσφατα ο Ερντογάν. Στην Ελλάδα αυτό ερμηνεύτηκε ως αναγγελία εισβολής, επισημαίνει το ίδιο γερμανικό ΜΜΕ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε την Τρίτη ότι η Ελλάδα διατηρεί τη στάση της απέναντι στην Τουρκία «η οποία βασίζεται στο διεθνές δίκαιο, στην επαγρύπνηση των ενόπλων δυνάμεών μας και στην υποστήριξη των συμμάχων μας», ενώ σε νέο αυστηρό μήνυμα προς τον Ερντογάν, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε «πως όποιος παραβιάζει τα σύνορα τιμωρείται! Έχουν χρώμα γαλάζιο και όχι γκρίζο».

πηγη