GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Εστία Ζωγράφου – Μητέρα 17χρονου απαχθέντα από τη συμμορία: Απείλησαν με πιστόλι το παιδί και μαχαίρωσαν 80 φορές τον άνδρα μου

Μας χτύπησαν πολύ άσχημα Η Μαίρη Παπαδάτου, μητέρα του 17χρονου που είχε πέσει θύμα απαγωγής από μέλη της συμμορίας που δρούσαν στον χώρο...


Μας χτύπησαν πολύ άσχημα

Η Μαίρη Παπαδάτου, μητέρα του 17χρονου που είχε πέσει θύμα απαγωγής από μέλη της συμμορίας που δρούσαν στον χώρο της Πολυτεχνειούπολης του Ζωγράφου μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» μετά τη σύλληψη των επικίνδυνων δραστών, δηλώνοντας ανακουφισμένη.

«Κάθε μέρα που περνάει, αυτά τα χρόνια, είναι στη σκέψη μας αυτό το γεγονός. Το περιμέναμε ότι κάποια στιγμή θα γίνει γιατί έχω εμπιστοσύνη στην αστυνομία. Νιώθω ανακούφιση γιατί ξέρω ότι τουλάχιστον αυτός που τραυματίστηκε θα φυλακιστεί», δήλωσε η μητέρα του θύματος απαγωγής στην ΕΡΤ.

Η κ. Παπαδάκου, αναφέρθηκε στον 30χρονο Αλβανό σκληρό κακοποιό, ο οποίος σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ήταν ο φερόμενος αρχηγός σε δύο από τις τρεις συμμορίες, έχοντας σε βάρος του τέσσερα εντάλματα σύλληψης.

Εξιστορώντας τα όσα τραγικά βίωσε ο ανήλικος, τότε, γιός της είπε στην εκπομπή ότι το παιδί γύρναγε σπίτι με τα πόδια  στις 11 το βράδυ,  έξω από την φοιτητική εστία του ζωγράφου στην Ούλωφ Πάλμε.

Ξαφνικά, ένας του έβαλε μια κουκούλα στο κεφάλι, τον πέταξε μέσα στον χώρο της φοιτητικής εστίας και από εκεί τον φόρτωσαν σε ένα πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου που στην Πολυτεχνειούπολη, το χτύπησαν με το παιδί πάρα πολύ άσχημα για να πει που μένει. 

Του πήραν τα κλειδιά καιμπήκαν στο σπίτι μαζί την νύχτα με τα κλειδιά».

Όλο αυτό το διάστημα της ληστείας ο 17χρονος παρέμενε δεμένος σε δέντρο και τον φυλούσαν δύο μέλη της συμμορίας μέχρι να επιστρέψουν οι συνεργοί τους από την οικία της οικογένειας που ήταν ο επόμενος τους στόχος.

«Τα πήραν όλα. Μας είπαν ότι έχουν το παιδί μας. Μας χτύπησαν πολύ άσχημα, ειδικά το σύζυγο μου. Ογδόντα μαχαιριές μαχαιριές μέτρησε η ιατροδικαστής την άλλη μέρα», δήλωσε η κ. Παπαδάκου, όντας πια ανακουφισμένη από την εξέλιξη της υπόθεσης.

Όπως αποκάλυψε στην ΕΡΤ οι αναγνωρίσεις των δραστών είχαν γίνει από την πρώτη στιγμή της απαγωγής και της κλοπής. «Το αυτοκίνητο τους το άφησαν φεύγοντας γιατί πανικοβλήθηκαν, γιατί ως σύζυγος μου τους κυνήγησε. Το αυτοκίνητο δεν ήταν κλεμμένο και μέσα υπήρχαν μπουκάλια με νερό, γόπες από τσιγάρα» είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί δεν τους είχε συλλάβει νωρίτερα η αστυνομία εφόσον γνώριζε ποιοι είναι οι δράστες η μητέρα του απαχθέντα δήλωσε ότι «δεν τους πιάσανε γιατί ήταν στο άσυλο του Πανεπιστημίου. Δεν επιτρεπόταν να μπει η αστυνομία μέσα».

Όπως τόνισε όλο αυτό το διάστημα η ΕΛΑΣ είχε συλλάβει 6 μέλη της πολυπληθούς συμμορίας που ήταν ο φόβος και ο τρόμος των φοιτητών αλλά και των κατοίκων της περιοχής του Ζωγράφου.

Η μητέρα δύο παιδιών αναφέρθηκε στις δραματικές στιγμές που πέρασε η ίδια και τα μέλη της οικογένειάς της: «Σε εκείνη την ηλικία 17 χρονών ο γιος μου και 15 ετών, ο μικρός που ήταν στο σπίτι και του είχαν το πιστόλι στον κρόταφο, πέρασαν πολύ μεγάλη ταραχή. Ακόμη προσπαθούν τα παιδιά να βρουν τον εαυτό τους να ξεπεράσουν αυτό που τους έτυχε γιατί δεν ήταν λίγο. Τους έχει σημαδέψει νομίζω πάρα πολύ βαριά και ίσως και για πάντα. Ωστόσο, επειδή είναι νέοι άνθρωποι, είναι πάντα αισιόδοξοι και πάντα δυναμικοί. Δεν το βάζουν κάτω».

Να σημειωθεί ότι με τα χρήματα από τις έκνομες δραστηριότητες τους οι 23 συλληφθέντες φαίνεται να ζούσαν μια πολυτελή ζωή.

Χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα, ναρκωτικά, είχαν ότι ήθελαν αυτά τα χρόνια, μέσα στον χώρο των φοιτητικών εστιών.


πηγη