GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Κατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη πετούν πάνω από τις νορβηγικές εξέδρες πετρελαίου στην Β.Θάλασσα

Η κατάσταση τείνει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο Συναγερμός έχει σημάνει στην βόρεια διοίκηση του ΝΑΤΟ καθώς οι Νορβηγοί εντόπισαν (νορβηγικ...


Η κατάσταση τείνει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο

Συναγερμός έχει σημάνει στην βόρεια διοίκηση του ΝΑΤΟ καθώς οι Νορβηγοί εντόπισαν (νορβηγική αρχή ασφάλειας πετρελαίου-PSA) άγνωστα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη να πετούν κοντά σε νορβηγικές υπεράκτιες πλατφόρμες πετρελαίου και φυσικού αερίου!

Τα άγνωστα drones παρατηρήθηκαν τουλάχιστον σε έξι εγκαταστάσεις της Equinor, συμπεριλαμβανομένου του γιγαντιαίου κοιτάσματος πετρελαίου της Johan Sverdrup.

Όλα αυτά μετά τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Steam 1/2 και μετά την έμμεση κατάδειξη των ΗΠΑ ως υπεύθυνων από τους Πολωνούς συμμάχους τους!



Η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας, Equinor, ήδη εντόπισε drones άγνωστης προέλευσης που πετούσαν κοντά στις πλατφόρμες της χωρίς να προσδιορίζεται αν είναι επιθετικά ή απλής αναγνώρισης.

«Ζητάμε αυξημένη επαγρύπνηση. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, ανέφερε η PSA.

Η εποπτική αρχή ασφαλείας σημειώνει ότι «Τα μη αναγνωρισμένα drones θα μπορούσαν να αποτελέσουν εστία ανάφλεξης σε περιοχές με κίνδυνο έκρηξης ή θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για επιθέσεις».

Την προηγούμενη Τρίτη, ένα drone βρέθηκε 50 μέτρα μακριά από την πλατφόρμα Heidrun της Equinor στη Βόρεια Θάλασσα, παραβιάζοντας την περίμετρο ασφαλείας των 500 μέτρων.

«Παρατηρήθηκαν drones στις εγκαταστάσεις μας στη νορβηγική υφαλοκρηπίδα», ανέφερε στο Reuters εκπρόσωπος της εταιρείας η οποία έχει αναφέρει το περιστατικό στις νορβηγικές αρχές, μεταξύ των οποίων η PSA και η αστυνομία.

Ρωσικά αντίποινα για το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream; Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα, αλλά η κατάσταση τείνει να ξεφύγει πάνω από κάθε έλεγχο.

Αν τυχόν κτυπηθούν οι νορβηγικές εξέδρες άντλησης τότε ο ενεργειακός εφιάλτης θα είναι πολύ χειρότερος από το νυν.

Μία επίθεση από UAV 10.000 δολαρίων σε μία εξέδρα πετρελαίου στην μακρινή Βόρεια Θάλασσα θα κατέστρεφε και την εξέδρα και θα έκλεινε το κοίτασμα για μήνες!

Και όλα αυτά σήμερα που εγκαινιάστηκε ο αγωγός φυσικού αερίου από την Νορβηγία προς Πολωνία και Δανία!


πηγη