GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Δεν μοιάζει πια σαν τρελό σενάριο - Η απειλή ενός εμφυλίου πολέμου αυξάνεται στις ΗΠΑ - «Έκρηξη» στις αγορές όπλων

Στο παρελθόν, ο Δρ. Garen Wintemute, ο οποίος ίδρυσε ένα κέντρο για τη μελέτη της βίας με όπλα στην Καλιφόρνια, χλεύασε τις προειδοποιήσε...


Στο παρελθόν, ο Δρ. Garen Wintemute, ο οποίος ίδρυσε ένα κέντρο για τη μελέτη της βίας με όπλα στην Καλιφόρνια, χλεύασε τις προειδοποιήσεις για έναν επικείμενο αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο, αποκαλώντας τους «τρελούς».

Τώρα έχει αλλάξει γνώμη, γράφει ο Guardian

Μια αυξανόμενη δυσπιστία για τους δημοκρατικούς θεσμούς εντοπίζεται στην αμερικανική κοινωνία. Επιπλέον, πολλοί πολίτες αγοράζουν όπλα και παραδέχονται ότι είναι έτοιμοι να τα χρησιμοποιήσουν εναντίον των πολιτικών τους αντιπάλων. Σύμφωνα με ειδικούς, όλα αυτά δείχνουν ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα μιας νέας εσωτερικής σύγκρουσης, γράφει ο The Guardian.

Στο παρελθόν, ο Δρ. Garen Wintemute, ο οποίος ίδρυσε ένα κέντρο για τη μελέτη της βίας με όπλα στην Καλιφόρνια, χλεύασε τις προειδοποιήσεις για έναν επικείμενο αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο, αποκαλώντας τους «τρελούς». Τώρα έχει αλλάξει γνώμη, γράφει ο Guardian.

Ο Wintemute έχει από καιρό παρατηρήσει ότι πριν από τις προεδρικές εκλογές, οι Αμερικανοί προμηθεύονται ενεργά όπλα.

Συνήθως μετά την ψηφοφορία, αυτός ο ενθουσιασμός εξασθενούσε, αλλά όχι αυτή τη φορά.

«Τον Ιανουάριο του 2020, οι πωλήσεις όπλων εκτοξεύτηκαν στα ύψη», είπε ο Wintamute στον Guardian.

«Ξέραμε ότι, σε αντίθεση με προηγούμενες εκρήξεις στις αγορές, αυτή δεν τελείωσε.

Οι άνθρωποι εξακολουθούν να αγοράζουν όπλα σαν τρελοί».

Ο ειδικός ήθελε απαντήσεις.

Μια δημοσκόπηση που διεξήχθη από το Wintemute Center έδειξε ότι οι μισοί Αμερικανοί αναμένουν εμφύλιο πόλεμο στις Ηνωμένες Πολιτείες τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τη μελέτη, ένας στους πέντε Αμερικανούς πιστεύει ότι η πολιτική βία δικαιολογείται σε ορισμένες περιπτώσεις.

Σοκάρουν τα ευρήματα της έρευνας 

Επιπλέον, περίπου το 40% δήλωσε ότι είναι έτοιμο να εγκαταλείψει τη δημοκρατία ώστε να μπει ένα ισχυρός ηγέτης στην κεφαλή του κράτους.

Σε συνδυασμό με προηγούμενες έρευνες, αυτά τα ευρήματα υποδηλώνουν συνεχή αποξένωση και δυσπιστία προς την αμερικανική δημοκρατική κοινωνία και τους θεσμούς της.

Σημαντικές μειονότητες του πληθυσμού εγκρίνουν τη βία, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου, για την επίτευξη πολιτικών στόχων», καταλήγουν οι συντάκτες της έκθεσης.

Ο Wintemute σημειώνει ότι πολλοί ερωτηθέντες που αναμένουν εμφύλιο πόλεμο λένε ότι είναι " κάπως πιθανό ".

Ο Kleinfeld βλέπει επίσης το μέλλον χωρίς αισιοδοξία.

«Πλησιάζουμε σε ένα σημείο όπου, εάν η φατρία Trump κερδίσει, τότε νομίζω ότι θα δούμε παρατεταμένα εξαιρετικά υψηλά επίπεδα βίας για το άμεσο μέλλον. Και αν χάσει, τότε, κατά τη γνώμη μου, όλα θα είναι ακόμη χειρότερα », είπε ο ειδικός.


www.bankingnews.gr