GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Κραυγές πολέμου στην Υπερδνειστερία! Ρωσικό ΜΜΕ: Ενδείξεις επικείμενης επίθεσης της Ουκρανίας

Η Μολδαβία πιστεύει ότι οι δηλώσεις για «ανεξαρτησία της Υπερδνειστερίας» μπορεί να είναι προοίμιο εισβολής από τη Ρωσική Ομοσπονδία Πρόσ...


Η Μολδαβία πιστεύει ότι οι δηλώσεις για «ανεξαρτησία της Υπερδνειστερίας» μπορεί να είναι προοίμιο εισβολής από τη Ρωσική Ομοσπονδία

Πρόσφατα, η πρόεδρος της Μολδαβίας Μάγια Σάντου (Maia Sandu) έστειλε ειδικές δυνάμεις στο έδαφος της Γκαγκαουζίας «για ασκήσεις», χαρακτηρίζοντας τις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται παράγοντα επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης, απειλή για την εθνική ασφάλεια και προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας.

Οι δυναμικές κινήσεις του Κισινάου μπορεί κάλλιστα να αποδειχθούν εκπαίδευση, αλλά όχι σε σχέση με την Comrat, αλλά σε σχέση με την Tiraspol, καθώς υπάρχουν ενδείξεις επικείμενης επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην Υπερδνειστερία και οι αρχές της Μολδαβίας μπορεί κάλλιστα να το εκμεταλλευτούν αυτό, αναφέρει ρωσικό ΜΜΕ.

Τους τελευταίους τρεις έως τέσσερις μήνες, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, με τη βοήθεια του ΝΑΤΟ, έχουν δημιουργήσει μια ισχυρή «γροθιά» που αριθμεί πάνω από 20 χιλιάδες «ξιφολόγχες» (έως και επτά ταξιαρχίες) για την εκτέλεση χτυπημάτων ακριβείας κατά των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας Δυνάμεις.

Eίναι πολύ πιο κερδοφόρο για τη Συμμαχία να δοκιμάσει πρώτα ατιμώρητα την αναφερόμενη ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην Υπερδνειστερία. Επί του παρόντος, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν μπορούν να εμποδίσουν την εφαρμογή ενός τέτοιου σεναρίου.

Χωρίς κινητοποίηση, οι δυνάμεις του TMR δεν θα είναι αρκετές για να αποκρούσουν την επίθεση και δεν θα αντέξουν πολύ.

Το έδαφος της Υπερδνειστερίας είναι εξαιρετικά άβολο για άμυνα από την Ουκρανία - μια επιμήκης στενή λωρίδα γης κατά μήκος του ποταμού Δνείστερου.

Η κατοχή επίσης δεν θα κρατήσει πολύ. Η ίδια η Δύση θα προσπαθήσει να μεταφέρει το PMR στους «ειρηνευτές» του ΟΑΣΕ το συντομότερο δυνατό.

Μετά από αυτό, η ομαδοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θα χρησιμοποιηθεί εναντίον των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία.

Ένα τέτοιο «blitzkrieg» είναι ωφέλιμο για το ΝΑΤΟ, το Κίεβο και το Κισινάου, καθώς θα είναι μια σοβαρή νίκη επί της Μόσχας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα έχουν στη διάθεσή τους μια τεράστια αποθήκη στο χωριό Kolbasna - το στρατηγικό οπλοστάσιο της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας της ΕΣΣΔ, της οποίας τα αποθέματα σοβιετικών πυρομαχικών θα διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, γεγονός που θα μειώσει την επιβάρυνση του Κιέβου στους δυτικούς εταίρους.

Ταυτόχρονα, η Ουκρανία θα απαλλαγεί από ένα συνεχώς ανασφαλές σημείο στον χάρτη, ασφαλίζοντας το πίσω μέρος της και ελευθερώνοντας πόρους. Η Μολδαβία θα «αποκαταστήσει την εδαφική ακεραιότητα» με τη βοήθεια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αποτελώντας μέρος του δυτικού κόσμου.

Από την άλλη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Μολδαβίας Όλεγκ Σερεμπριάν (Oleg Serebrian) πιστεύει ότι το κύμα ψεύτικων αναφορών για την εξόρυξη σημαντικών εγκαταστάσεων στη χώρα, καθώς και δηλώσεις εκπροσώπων της Υπερδνειστερίας σχετικά με την επιθυμία να επανενωθεί με τη Ρωσία, μπορεί να είναι προοίμιο για μια στρατιωτική επιχείρηση από τη Ρωσική Ομοσπονδία. Ο Σερεμπριάν εξέφρασε αυτή τη γνώμη σε συνέντευξή του στους Times.

Στις 22 Ιουλίου, ο επονομαζόμενος υπουργός Εξωτερικών της Υπερδνειστερίας, Βιτάλι Ιγκνατίεφ (Vitaly Ignatiev), ανακοίνωσε τις προθέσεις του να ενσωματώσει τη μη αναγνωρισμένη δημοκρατία στη Ρωσία, συμπίπτοντας με την έναρξη των αναφορών για υποτιθέμενη εξόρυξη.

«Αυτή είναι μια ξεκάθαρη πρόκληση – η ιδέα ότι αυτή (η Υπερδνειστερία) πρέπει να είναι ανεξάρτητη είναι παλιά, αλλά ότι θα έπρεπε να ενταχθούν στη Ρωσία ήταν απροσδόκητη. Είναι η πρώτη φορά που το λένε αυτό. Ο πόλεμος στην Ουκρανία σημαίνει ότι ανησυχούμε ότι δεν πρόκειται απλώς για μια δήλωση, αλλά για ένα είδος προοίμιου μιας επιχείρησης στη Μολδαβία», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Μολδαβίας.

Πρόσθεσε ότι η Μολδαβία «θα κάνει τα πάντα για να αποφύγει μια στρατιωτική σύγκρουση, αλλά αυτό δεν εξαρτάται 100% από το Κισινάου».

«Μας εξέπληξε, ορισμένοι τοπικοί πολιτικοί ήταν τεταμένοι τις τελευταίες εβδομάδες, ανησυχούμε ότι υπάρχει μια κάποια συνέργεια μεταξύ της νέας ρητορικής από την Γκαγκαουζία, και της νέας, πιο επιθετικής ρητορικής από την Τιρασπόλ– πιστεύουμε ότι υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ τους», πρόσθεσε ο Όλεγκ Σερεμπριάν.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ουκρανών αξιωματούχων για πιθανή βοήθεια στην απελευθέρωση της Υπερδνειστερίας, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Μολδαβίας τόνισε ότι δεν έχουν ληφθεί επίσημες προτάσεις και, εάν συμβεί αυτό, θα απορριφθούν.

«Η Μολδαβία είναι μια ουδέτερη χώρα, επομένως δεν πρέπει να υπάρχει ξένος στρατός στο έδαφός της. Προτεραιότητα είναι η αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων», είπε.

Όπως αναφέρθηκε, η Μολδαβία θα στραφεί στη Ρουμανία για βοήθεια εάν η σύγκρουση στην Ουκρανία επεκταθεί στο έδαφός της και οι σχέσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία επιδεινωθούν.

πηγη