GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει το ΤΕΛΟΣ του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Η κυβέρνηση ξεκινά δειλά – δειλά την επιχείρηση «επιστροφή στην κανονικότητα», τόσο για την κοινωνία όσο και στα σχολεία, στα οποία θα ακ...


Η κυβέρνηση ξεκινά δειλά – δειλά την επιχείρηση «επιστροφή στην κανονικότητα», τόσο για την κοινωνία όσο και στα σχολεία, στα οποία θα ακουστεί το πρώτο κουδούνι τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα τόνισε πως δεν θα επιστρέψουν στην καθημερινότητα μας τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, τα οποία για περισσότερο από ένα χρόνια ήταν το «διαβατήριο» των εμβολιασμένων για να ζουν φυσιολογικά.

Όπου «φυσιολογικά» βάλτε την είσοδο σε καφέ, μπαρ, εστιατόρια και καταστήματα λιανικής. Πλέον, δεν θα είναι υποχρεωτική η επίδειξη του πιστοποιητικό εμβολιασμού για την είσοδο σε κλειστούς χώρους. Η κυβέρνηση με λίγα λόγια αρχίζει να αντιμετωπίζει τον κορονοϊό ως απλή γρίπη δεδομένου ότι πλέον υπάρχει η επιλογή εμβολίων αλλά και το ΕΣΥ είναι περισσότερο εκπαιδευμένο στον συγκεκριμένο ιό.

Εκτός από το πιστοποιητικό εμβολιασμού αλλαγές θα υπάρξουν και στα σχολεία καθώς όπως είπε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η υποχρέωση που υπήρχε για μάσκα πλέον γίνεται… σύσταση.

«Η λογική, η οποία έχουμε είναι ότι στα πλαίσια που προσπαθούμε να μην έχουμε μέτρα τα οποία δεν χρειάζονται ή μέτρα υποχρεωτικότητας, αυτό να είναι και το μοντέλο στα σχολεία» είπε ο κ. Πλεύρης και συμπλήρωσε: «Θεωρώ πως τα τεστ πρέπει να είναι στοχευμένα και το κομμάτι της μάσκας να παραμείνει στη σύσταση και όχι στην υποχρεωτικότητα».

«Βούλησή μας είναι να μην λάβουμε περισσότερα μέτρα, από αυτά που βλέπουμε σήμερα. Εάν ληφθούν, θα είναι ήπια» κατέληξε ο Θάνος Πλεύρης.

πηγη