GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η «Βενετία» της Ελλάδας!Το «χωριό» που αντί για δρόμους έχει…κανάλια! (φωτο-video)

Κανάλια αντί για δρόμους, που τα διασχίζουν σκάφη για να φτάσουν στις εισόδους από τις εντυπωσιακές βίλες. Το σκηνικό που περιγράφει η πρ...

Κανάλια αντί για δρόμους, που τα διασχίζουν σκάφη για να φτάσουν στις εισόδους από τις εντυπωσιακές βίλες. Το σκηνικό που περιγράφει η προηγούμενη πρόταση δεν βρίσκεται ούτε στην διάσημη για τα κανάλια της, Βενετία, ούτε και στο Μαϊάμι, αλλά μερικές ώρες μόνο από την Αθήνα.

Τα τεχνητά κανάλια διασχίζουν τις πίσω αυλές των σπιτιών, ενώ μεγάλοι φοίνικες και εξωτικά φυτά δημιουργούν ένα καταπράσινο περιβάλλον που συμπληρώνεται με πισίνες, γήπεδα τένις και μια απέραντη παραλία.

Πρόκειται για τον οικισμό Πόρτο Υδρα, γνωστός και ως «Βενετία του Αργοσαρωνικού».

Ο οικισμός, που βρίσκεται στην ευρύτερη παράκτια περιοχή που ξεκινά από τον Γαλατά και τελειώνει στο Πόρτο Χέλι, ξεκίνησε να δημιουργείται στα μέσα της δεκαετίας του ’70 και συνεχίζει να επεκτείνεται ακόμα και σήμερα.

Η κατασκευή του αποτέλεσε όραμα του Νίκου Κωνσταντινίδη, ο οποίος μετέτρεψε μια περιοχή δίχως ιδιαίτερο φυσικό κάλλος σε επίγειο παράδεισο, με τα μοναδικά στον ελλαδικό χώρο κανάλια να διασχίζουν τον οικισμό (αποτελείται από 330 βίλες) σε μήκος 3,5 χιλιομέτρων.

πηγη