GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Έβρος: Για τέταρτη ημέρα καίει η μεγάλη φωτιά στη Δαδιά -Μεγάλες καταστροφές!

Συνεχίζει να μαίνεται για τέταρτη ημέρα η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Δαδιά, στον Έβρο με τους πυροσβέστες να δίνουν μια ακόμα μάχη με ...


Συνεχίζει να μαίνεται για τέταρτη ημέρα η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Δαδιά, στον Έβρο με τους πυροσβέστες να δίνουν μια ακόμα μάχη με τις φλόγες τη νύχτα που μας πέρασε

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα την ώρα που στο σημείο βρίσκονται τεράστιες δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Το βράδυ του Σαββάτου δόθηκε εντολή για εκκένωση του οικισμού Δαδιά, καθώς οι φλόγες είχαν πλησιάσει απειλητικά την περιοχή.

Ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, ύστερα από μία σύσκεψη που έγινε στο Συντονιστικό, δέχθηκε την εισήγηση της Πυροσβεστικής να προχωρήσουν σε εκκένωση του χωριού καθώς οι πυκνοί καπνοί έκαναν την ατμόσφαιρα στον οικισμό αποπνικτική. Αμέσως ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου για να καταφέρουν να απομακρύνουν με ασφάλεια τους κατοίκους του χωριού.

Οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να κατευθυνθούν οργανωμένα και με ψυχραιμία είτε σε συγγενικά σπίτια είτε σε ξενοδοχεία στο Σουφλί και τη Γιαννούλη.

Κάποιοι απομακρύνθηκαν με τα ΙΧ τους ωστόσο τους ηλικιωμένους φρόντισαν να τους μεταφέρουν με τουριστικά λεωφορεία.

Να σημειωθεί ότι οι νέοι κάτοικοι, όμως, αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν το χωριό τους και παρέμειναν εκεί για να προστατεύσουν- αν χρειασθεί- τις περιουσίες τους.

πηγη