GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Πολεμικές προετοιμασίες για Λιβύη; 7 τουρκικά επιβατικά A330-200 μετατρέπονται σε αεροσκάφη εναερίου ανεφοδιασμού

Η Άγκυρα ετοιμάζει την βάση στην Αλ Βατίγια για να “οριοθετήσει” το Τουρκολιβυκό μνημόνιο και την έξοδο του 4ου πλωτού γεωτρύπανου “Σύντο...


Η Άγκυρα ετοιμάζει την βάση στην Αλ Βατίγια για να “οριοθετήσει” το Τουρκολιβυκό μνημόνιο και την έξοδο του 4ου πλωτού γεωτρύπανου

“Σύντομα θα ολοκληρωθεί η μετατροπή επτά αεροσκαφών A330-200 της Turkish Airlines σε ιπτάμενα τάνκερ A330 MRTT.

Θα αντικαταστήσουν ισάριθμα γηρασμένα KC-135R με πολύ χαμηλότερο ρυθμό μεταφοράς καυσίμου στον αέρα’, αναφέρει πηγή.


Είναι γνωστό από το 2021 βάσει σχεδίου, πραγματοποιείται  σχέδιο υπό τον συντονισμό της ASFAT (Military Factory and Shipyard Management Inc.) εντός του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας (MoND), και αναμένεται σύντομα να παραδοθούν συνολικά 7 αεροσκάφη A330 MRTT στην η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία, για την αντικατάσταση 7 Stratotankers KC-135R στην βάση ένα προς ένα.

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές, αυτό αφορά αεροσκάφη A330 MRTT, τα οποία θα έχουν μεγαλύτερη ικανότητα μεταφοράς καυσίμου και προσωπικού/φορτίου σε σύγκριση με το KC-135R Stratotanker Aircraft (υπολογίζεται ότι οι αποστολές που εκτελούνται με 7 KC-135R σήμερα μπορούν να εκτελεστούν με 4 ή 5 A330 MRTT).

Δύο σημαντικοί παράγοντες για την αναβάθμιση αυτών των αεροσκαφών A330 MRTT ( Επτά τον αριθμό) είναι ο αυξανόμενος φόρτος εργασίας της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, μοίρα μεταγωγικών αεροσκαφών, λόγω της στρατιωτικής παρουσίας της Τουρκίας σε (βάσεις/μονάδες) σε 15 χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Συρίας, της Λιβύης, του Κατάρ, Σομαλία, Ιράκ, Αζερμπαϊτζάν και Σουδάν.

Το A330 MRTT έχει επαρκή πλεονάζουσα χωρητικότητα για να εκμεταλλευτεί τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες και μπορεί να εξοπλιστεί με μεγάλη γκάμα αισθητήρων για να βελτιώσει τις δυνατότητές του πέρα ​​από τον ανεφοδιασμό αέρος-αέρος και τις στρατηγικές αεροπορικές μεταφορές.

Τρέχουν λοιπόν οι γείτονες για αεροσκάφη εναερίου ανεφοδιασμού, πιθανότατα και για την βάση Αλ Βατίγια στην Λιβύη.

Σύμφωνα με το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, είναι συνεχείς πτήσεις τουρκικών μεταφορικών αεροσκαφών A400M έχουμε προς την αεροπορική βάση Αλ Βατίγια, ενδεικτικό του ότι οι Τούρκοι προετοιμάζουν την βάση αυτή στην Λιβύη.

Δεν είναι μία ή δύο πτήσεις, αλλά δεκάδες κάθε εβδομάδα το τελευταίο διάστημα, ενδεικτικό του ότι οι Τούρκοι εργάζονται πυρετωδώς για την δημιουργία μιας ισχυρής αεροπορικής βάσης στην Αλ Βατίγια, παράλληλα με τις διευκολύνσεις στην Μισράτα για το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό. 

Ο λόγος αφορά τα άμεσα σχέδια τους στην περιοχή του Τουρκολιβυκού μνημονίου, ενώ αναμένουμε και την κάθοδο του 4ο τουρκικού πλωτού γεωτρύπανου στην Α. Μεσόγειο μετά τις 15 Ιουλίου 2022.

Πρόκειται για ένα άκρως επικίνδυνο σχέδιο της Άγκυρας που θέλει να περικυκλώσει την Ελλάδα από την πλευρά της Λιβύης, με την ανοχή δυστυχώς της δύσης, η οποία επιτρέπει  χωρίς κανέναν απολύτως σοβαρό λόγο την δημιουργία τουρκικής αεροπορικής βάσης, στην χώρα αυτή.

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές, η τουρκική Πολεμική Αεροπορία  θα μεταφέρει σύντομα αεροσκάφη F-16 στη βάση.

Σε αυτή τη διαδικασία, τα τουρκικά μεταγωγικά αεροσκάφη C-130E και A400M πετούν πολύ συχνά στην αεροπορική βάση Vatiye, αλλά και στην Misrata, μεταφέροντας εξοπλισμό και προσωπικό πιθανότατα.


πηγη