GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ερντογάν - Τζόνσον: Είδε ο γύφτος τη γενιά του κι αναγάλλιασε η καρδιά του!

Σε ύφος που δεν τον έχουμε συνηθίσει εμφανίστηκε ο Τούρκος Πρόεδρος. Με «ύπουλο» ύφος είχε ορέξεις για πείραγμα, προς τον Βρετανό ομόλογό...



Σε ύφος που δεν τον έχουμε συνηθίσει εμφανίστηκε ο Τούρκος Πρόεδρος. Με «ύπουλο» ύφος είχε ορέξεις για πείραγμα, προς τον Βρετανό ομόλογό του Μπόρις Τζόνσον.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός καθόταν στη θέση του αμέριμνος, όταν ο Ερντογάν τον ακούμπησε στην πλάτη χωρίς να τον έχει δει. Σχεδόν… τρομαγμένος σηκώθηκε όρθιος για να τον χαιρετήσει. Χαλαρός και χαμογελαστός ήταν και ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών που συνόδευε τον Τούρκο Πρόεδρο. 


Ο Τζόνσον έχει καταγωγή από το χωριό Καλφάτ, στην επαρχία Κανκίρι, 100 χιλιόμετρα βόρεια της Άγκυρας.

Ο παππούς του Τζόνσον, ο Χατζή Αχμέτ Ριζά Εφέντη, γεννήθηκε εκεί το 1813 και το σπίτι στο οποίο ζούσε, εξακολουθεί να στέκεται. Τα μέλη της οικογένειας ήταν γνωστά ως «οικογένεια με τα ξανθά αγόρια». Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης της ηγεσίας του Συντηρητικού Κόμματος το 2019 υπερασπίστηκε τον εαυτό του κατά των κατηγοριών για ισλαμοφοβία, ως εξής:

«Όταν ο μουσουλμάνος προ-παππούς μου ήρθε σε αυτή τη χώρα με κίνδυνο για την ζωή του το 1912, το έκανε επειδή γνώριζε ότι ήταν ένας τόπος - φάρος γενναιοδωρίας και ανοιχτού πνεύματος και προθυμίας να υποδεχτεί ανθρώπους από όλο τον κόσμο», είπε ο Τζόνσον. «Νομίζω ότι ο μουσουλμάνος προπάππος μου θα ήταν έκπληκτος αν μάθαινε ότι ο δισέγγονός του έγινε υπουργός Εξωτερικών, αλλά θα ήταν πολύ περήφανος και νομίζω ότι είναι ένας φόρος τιμής στη χώρα αυτή».


sigmalive.com