GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Βαλέσα προς Δύση: Οργανώστε εξέγερση στην Ρωσία και μειώστε τον πληθυσμό κάτω από 50 εκατομμύρια

Ο  πρώην ηγέτης της Πολωνίας Λεχ Βαλέσα καλεί τη Δύση να μειώσει τον πληθυσμό της Ρωσίας. Συγκεκριμένα ο Βαλέσα κάλεσε τη Δύση να μειώσει...



Ο  πρώην ηγέτης της Πολωνίας Λεχ Βαλέσα καλεί τη Δύση να μειώσει τον πληθυσμό της Ρωσίας.

Συγκεκριμένα ο Βαλέσα κάλεσε τη Δύση να μειώσει τον πληθυσμό της Ρωσίας στα 50 εκατομμύρια, λέγοντας ότι η διάσπαση της χώρας θα εξασφαλίσει την παγκόσμια ασφάλεια.

Τα αμφιλεγόμενα σχόλια έγιναν στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, στην οποία προέτρεψε τις δυτικές χώρες "να επιβάλουν αλλαγή του πολιτικού συστήματος στη χώρα, να οργανώσουν μια εξέγερση των λαών".

Ο κ. Βαλέσα ήταν ο ηγέτης του κινήματος Solidarnosc της Πολωνίας, το οποίο ηγήθηκε μιας αντικομμουνιστικής αντεπανάστασης που υποστηρίχθηκε από τη CIA τη δεκαετία του 1980 και χαρακτηρίστηκε από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρέιγκαν ως όπλο στον Ψυχρό Πόλεμο.

Έγινε πρόεδρος της Πολωνίας το 1990 με το κίνημά του να χρηματοδοτείται με περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια από την κυβέρνηση Ρέιγκαν.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον κ. Βαλέσα, το πολιτικό σύστημα της Ρωσίας πρέπει να αλλάξει ή να μειωθεί ο πληθυσμός της από 145 εκατομμύρια σε λιγότερο από 50 εκατομμύρια.

"Υπάρχουν 60 λαοί που έχουν καταβροχθιστεί με τον ίδιο τρόπο που καταβροχθίζονται σήμερα οι Ουκρανοί. Πρέπει να βοηθήσουμε αυτούς τους λαούς να ξεσηκωθούν", είπε.

"Αν η αλλαγή του πολιτικού συστήματος της χώρας είναι αδύνατη, μόνο ο διαμελισμός της σημερινής Ρωσίας θα εξασφαλίσει την παγκόσμια ασφάλεια".

"Πρέπει να καταλάβουμε ότι η Δύση επεκτείνει την εξουσία της μέσω του ΝΑΤΟ, η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της επέκτασης, αλλά με δημοκρατικούς τρόπους. Η Ρωσία το κάνει αυτό μέσω της βίας", πρόσθεσε ο 78χρονος.


πηγη