GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Εξαγωγές - μαμούθ από τη Ρωσία σε ορυκτά καύσιμα τις πρώτες 100 μέρες του πολέμου - Ποιος τα εισήγαγε; (Γράφημα)

Ποια ορυκτά καύσιμα εξάγει η Ρωσία και ποιος εισάγει αυτά τα καύσιμα; Η Ρωσία εξήγαγε ορυκτά καύσιμα αξίας 97,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων ...


Ποια ορυκτά καύσιμα εξάγει η Ρωσία και ποιος εισάγει αυτά τα καύσιμα;

Η Ρωσία εξήγαγε ορυκτά καύσιμα αξίας 97,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων τις πρώτες 100 ημέρες μετά την έναρξη των γεγονότων στην Ουκρανία. Αυτό αντιπροσωπεύει κατά μέσο όρο 977 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα.

Ποια ορυκτά καύσιμα εξάγει η Ρωσία και ποιος εισάγει αυτά τα καύσιμα;

Η Ρωσία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός και δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας αργού πετρελαίου.

Στις 100 ημέρες από την έναρξη της ουκρανικής κρίσης, το πετρέλαιο ήταν το ορυκτό καύσιμο με τις περισσότερες εξαγωγές από τη Ρωσία, αντιπροσωπεύοντας 48 δισεκατομμύρια δολάρια, περίπου το ήμισυ του συνόλου των εσόδων από τις εξαγωγές.

Ενώ το ρωσικό αργό μεταφέρεται με τάνκερ, ένα δίκτυο αγωγών φυσικού αερίου φέρνει ρωσικό αέριο στην Ευρώπη.

Στην πραγματικότητα, η Ρωσία αντιπροσωπεύει το 41% ​​του συνόλου των εισαγωγών φυσικού αερίου στην ΕΕ και ορισμένες χώρες εξαρτώνται σχεδόν εξ ολοκλήρου από το ρωσικό αέριο.

Από τα 25 δισεκατομμύρια δολάρια που εξήχθησαν μέσω αγωγών, το 85% πήγε στην ΕΕ. Το ευρωπαϊκό μπλοκ αντιπροσώπευε το 61% των κερδών της Ρωσίας από εξαγωγές ορυκτών καυσίμων κατά τη διάρκεια της περιόδου των 100 ημερών.

Η Γερμανία, η Ιταλία και η Ολλανδία - μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ - ήταν μεταξύ των βασικών εισαγωγέων, ακριβώς πίσω από την Κίνα.

Η Κίνα ξεπέρασε τη Γερμανία ως ο κορυφαίος εισαγωγέας, εισάγοντας σχεδόν 2 εκατομμύρια βαρέλια ρωσικού πετρελαίου με μειωμένο ημερήσιο ρυθμό τον Μάιο, μια αύξηση 55% από πέρυσι.

Ομοίως, η Ρωσία ξεπέρασε τη Σαουδική Αραβία ως ο κορυφαίος προμηθευτής πετρελαίου στην Κίνα.

Η μεγαλύτερη αύξηση στις εισαγωγές προήλθε από την Ινδία, η οποία αγόρασε το 18% του συνόλου των εξαγωγών ρωσικού πετρελαίου οι Ινδοί πληρώνουν για ρωσικό άνθρακα σε κινεζικά γουάν.

Μεγάλο μέρος του πετρελαίου που εισέρχεται στην Ινδία επανεξάγεται ως διυλισμένα προϊόντα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, οι οποίες προσπαθούν να ανεξαρτητοποιηθούν από τις ρωσικές εισαγωγές. 

Συνολικά, οι μηνιαίες εισαγωγές ορυκτών καυσίμων από τη Ρωσία μειώθηκαν κατά 15% τον Μάιο, αντανακλώντας το αρνητικό πολιτικό κλίμα στη χώρα.

Επιπλέον, δεδομένης της πρόσφατης απαγόρευσης όλων των ρωσικών υπεράκτιων προϊόντων πετρελαίου, η μείωση των εισαγωγών αναμένεται να συνεχιστεί σταδιακά και θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη του γεωπολιτικού περιβάλλοντος.


πηγη