GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Πύρινη λαίλαπα! Η φωτιά από την Άνω Γλυφάδα μπήκε σε χαράδρα - Δήμαρχος Βούλας: Ελικόπτερα έσωσαν σπίτια, ένα φλέγεται(Εικόνες & Βίντεο-upd)

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυρκαγιάς στην Γλυφάδα, συνολικά επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζ/ρων τμημ. και 20 οχμτα. Από αέρος ...

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυρκαγιάς στην Γλυφάδα, συνολικά επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζ/ρων τμημ. και 20 οχμτα. Από αέρος επιχειρούν περιοδικά 6 Α/Φ, 3 Ε/Π καθώς & 1 Ε/Π για εναέριο συντονισμό. Επίσης κινητοποιήθηκε 1 Ε/Π του Ε.Σ. Συνδρομή εθελοντές πυρ/στες & ΟΤΑ.

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Το κακό είναι ότι η φωτιά από την Άνω Γλυφάδα μπήκε σε χαράδρα όπου δεν μπoρούσαν να επέμβουν ενάερια μέσα και τελικά έφτασε στην πόλη μας από την πίσω πόρτα, είπε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Βάρης -Βούλας- Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωννσταντέλλος. «Πέρασε και από αυλές, αλλά σπίτια δεν έχουν χαθεί, πρόσθεσε, περιγράφοντας έναν πολύ δυνατό άνεμο και αναζωπυρώσεις στην κορυφή του βουνού.

Ευτυχώς τρία ελικόπετρα έσωσαν τα σπίτια στην οδό ‘Ατλαντος είπε ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος και περιγράφει ένα ακόμη σπίτι να φλέγεται στην οδό Αμαρτωλών.

Εκεί που είναι μπροστά μου η φωτιά ξαφνικά την βλέπω πίσω μου λόγω των στροβιλισμών. Κι όλα αυτά από έναν υποσταθμό της ΔΕΗ που δεν καθαρίστηκε γύρω – γύρω, πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντάτος. Μίλησε επίσης για απομάκρυνση δύο ημιλιπόθυμων κατοίκων από εθελοντές

Ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, δήλωσε στο News 24/7: "Η φωτιά ξεκίνησε περίπου στις 13:00 από τον υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στη οδό Μετσόβου, στις παρυφές του Υμηττού. Πλέον, αυτή την ώρα (16:45) η φωτιά έχει φύγει από τον Δήμο Γλυφάδας και κινείται στη Βούλα, όπου φαίνεται ότι έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Στην περιοχή της Γλυφάδας κάηκαν ευτυχώς μόνο θάμνοι. Δεν κινδύνευσε κανένας πολίτης, κανένα σπίτι και καμία δομή.

Υπάρχουν προβλήματα σε ορισμένα σημεία στην ηλεκτροδότηση, καθώς ο υποσταθμός έχει πάθει ζημιά. Παραμένουμε σε επιφυλακή"

Αρχικό κείμενο: 

Εντολή εκκένωσης σπιτιών στην Άνω Βούλα δόθηκε λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι, μετά την επέκταση της φωτιάς από την Άνω Γλυφάδα, στα όρια με τον Υμηττό, στην περιοχή Πουρνάρι.

Οι συνθήκες στην περιοχή είναι αποπνικτικές, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες, υπάρχει κόσμος στο βουνό που δεν ξέρει τι να κάνει. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι φλόγες έφτασαν ήδη στο πρώτο σπίτι.

Δείτε το βίντεο του newsbomb.



Συγκεκριμένα πριν από λίγο έγινε εισήγηση από τον επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, υποστράτηγο Παναγιώτη Νιάφα, να απομακρυνθούν προληπτικά οι κάτοικοι από την οδό Αριστείδου στην Βούλα, όπου κατευθύνεται το μέτωπο της πυρκαγιάς.

Σε δηλώσεις που έκανε στο OPEN ο Γρηγόρης Κωνσταντέλος, Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, ανέφερε χαρακτηριστικά: "Έχουμε ζητήσει την εκκένωση του ορεινού Πανοράματος. Προσπαθούμε να ελέγξουμε στη φωτιά, η οποία είναι στα όρια της πόλης. Εξαπλώθηκε αστραπιαία".

Δήμαρχος Γλυφάδας: Η φωτιά ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ

Η φωτιά σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στους πρόποδες του Υμηττού, στο τέρμα της οδού Μετσόβου.

Τα μέσα πυρόσβεσης στην πυρκαγιά στην 'Ανω Γλυφάδα, η οποία είναι σε εξέλιξη και κατευθύνεται προς το βουνό, από το τέρμα της οδού Μετσόβου απ' όπου ξεκίνησε, ενισχύθηκαν, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική. 

Αυτή την ώρα επιχειρούν στο μέτωπο της πυρκαγιάς συνολικά 72 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζ/ρων τμημ. και 20 οχμτα. Από αέρος επιχειρούν περιοδικά 6 Α/Φ, 3 Ε/Π καθώς & 1 Ε/Π για εναέριο συντονισμό. Επίσης κινητοποιήθηκε 1 Ε/Π του Ε.Σ. Συνδρομή εθελοντές πυρ/στες & ΟΤΑ.


Την ίδια ώρα, σε διακοπές κυκλοφορίας και ρυθμίσεις έχει προχωρήσει η Τροχαία στην Άνω Γλυφάδα, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη πλησίον της περιοχής Πουρνάρι.

Συγκεκριμένα, πριν από λίγο διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Υμηττού, από το ύψος της οδού Απόλλωνος, στο ρεύμα προς την θέση Κρεμασμένος Λαγός, ενώ γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας στην συμβολή των οδών Μακεδονομάχων και Ηροδότου.

Το έργο της πυρόσβεσης συντονίζει ο Περιφερειάρχης Αττικής του Π.Σ., αρχιπύραρχος Δημήτριος Πατράκης μαζί με τον διευθυντή Αθηνών, αρχιπύραρχο Αθανάσιο Χατζόπουλο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, η φωτιά ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στους πρόποδες του Υμηττού, στο τέρμα της οδού Μετσόβου.

πηγη