GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

''Φουλ'' επίθεση από τους Ρώσους! Κατέρριψαν ουκρανικά MIG-29 & Su-25 - Πυραυλικό χτύπημα στην ''φωλιά'' των ξένων μισθοφόρων

Κίεβο: 10.000 οι νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες- Ζελένσκι: Θα επικρατήσουμε σε αυτόν τον πόλεμο Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν δύο ...


Κίεβο: 10.000 οι νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες- Ζελένσκι: Θα επικρατήσουμε σε αυτόν τον πόλεμο

Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν δύο αεροσκάφη MIG-29 στην περιοχή του Μικολάιφ και ένα μαχητικό Su-25 στην περιοχή του Χαρκόβου μέσα σε μια μέρα.

Αυτό δήλωσε το Σάββατο ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αντιστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Κονασένκοφ, η ρωσική αεράμυνα αναχαίτισε τρεις πυραύλους του ουκρανικού συστήματος πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων Uragan στις περιοχές Dolgenka, Sukhaya Kamenka και Malaya Kamyshevakha της περιοχής Kharkiv.

Παρά τις πιέσεις που δέχεται, ιδιαίτερα στο ανατολικό τμήμα της, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του «σίγουρα θα επικρατήσει σε αυτόν τον πόλεμο που ξεκίνησε η Ρωσία».

Πυραυλικό χτύπημα στο Χάρκοβο- Σημείο συγκέντρωσης ξένων μισθοφόρων 

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, στο πλαίσιο ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης για την προστασία των δημοκρατιών του Ντονμπάς, κατέστρεψαν το σημείο σταθμού ξένων μισθοφόρων που βρίσκεται στην περιοχή του Χάρκοβο.

Για την καταστροφή χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι υψηλής ακρίβειας που εκτοξεύτηκαν από τον αέρα. Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ.

«Στην περιοχή Andreevka, στην περιοχή του Χάρκοβο, πύραυλοι υψηλής ακρίβειας που εκτοξεύτηκαν από τον αέρα κατέστρεψαν το σημείο ανάπτυξης ξένων μισθοφόρων», είπε ο Konashenkov.

Εννέα περιοχές συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικού εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, πέντε θέσεις βολής μονάδων πολλαπλών συστημάτων πυραύλων εκτόξευσης στο LPR και ένα αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Buk-M1 στο DPR χτυπήθηκαν επίσης.

Κίεβο: 10.000 οι νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες

Η Ουκρανία δήλωσε ότι περίπου 10.000 στρατιώτες της έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο από τότε που ξεκίνησε η εισβολή της Ρωσίας στα τέλη Φεβρουαρίου.

Τις εκτιμήσεις έδωσε ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Ολεξίι Αρεστόβιτς, σε συνέντευξη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όταν ρωτήθηκε πόσα στρατεύματα είχε χάσει η Ουκρανία τις πρώτες 100 ημέρες του πολέμου, δηλαδή μέχρι τις 3 Ιουνίου.

Βομβαρδισμοί στο Ντόνετσκ

Τα κανάλια Telegram του λεγόμενου "DPR" αναφέρουν βομβαρδισμό των περιοχών Kuibyshevsky και Kievsky του Ντόνετσκ.

Δημοσιεύουν φωτογραφίες και βίντεο με καπνό.

Καταγράφονται ζημιές σε σπίτια, τα θύματα δεν έχουν ακόμη αναφερθεί.

Ο καπνός είναι ορατός και στην πόλη.

πηγη