GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ολαφ Σολτς: Προϋπόθεση για ένταξη του Κοσόβου στην ΕΕ να έρθει σε συμφωνία με τη Σερβία

Οι επισημάνσεις αυτές από τον Olaf Scholz έγιναν μετά την αναφορά του Albin Kurti ότι το Κόσοβο μέχρι το τέλος του έτους θα καταθέσει αίτ...


Οι επισημάνσεις αυτές από τον Olaf Scholz έγιναν μετά την αναφορά του Albin Kurti ότι το Κόσοβο μέχρι το τέλος του έτους θα καταθέσει αίτημα στην ΕΕ για να λάβει καθεστώς προς ένταξη χώρας

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Olaf Scholz διεμήνυσε από την Πρίστινα όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου Albin Kurti ότι η υπογραφή ολοκληρωμένης δεσμευτικής συμφωνίας με το Βελιγράδι αποτελεί προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

"Είναι αδιανόητο δύο χώρες (σ.σ. Κόσοβο, Σερβία) που δεν αναγνωρίζει η μία την άλλη να μπορέσουν να γίνουν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης", επισήμανε ο Olaf Scholz στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου.

Ο Γερμανός καγκελάριος προέτρεψε την Πρίστινα και το Βελιγράδι να προσεγγίσουν με σοβαρότητα τη διαδικασία του διαλόγου για να βρεθεί πολιτική λύση και επανέλαβε ότι "μόνο ο διάλογος θα ανοίξει την ευρωπαϊκή προοπτική του Κοσόβου".

Οι επισημάνσεις αυτές από τον Olaf Scholz έγιναν μετά την αναφορά του Albin Kurti ότι το Κόσοβο μέχρι το τέλος του έτους θα καταθέσει αίτημα στην ΕΕ για να λάβει καθεστώς προς ένταξη χώρας.

Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του είναι αφοσιωμένη στον διάλογο και κατηγόρησε το Βελιγράδι ότι υπονομεύει την διαδικασία.

Ο Kurti χαρακτήρισε ιστορική την επίσκεψη του Olaf Scholz επισημαίνοντας ότι είναι η πρώτη επίσκεψη Γερμανού καγκελάριου στο Κόσοβο.


πηγη