GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Προειδοποίηση Medvedev: Θα χτυπήσουμε πόλεις της Δύσης, εάν οι Ουκρανοί με όπλα των ΗΠΑ πλήξουν ρωσικό έδαφος

Η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε την αποστολή εκτοξευτήρων πολλαπλών ρουκετών M142 στην Ουκρανία που θα υπερδιπλασιάσουν την εμβέλεια του πυροβολι...


Η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε την αποστολή εκτοξευτήρων πολλαπλών ρουκετών M142 στην Ουκρανία που θα υπερδιπλασιάσουν την εμβέλεια του πυροβολικού του στρατού της

Ένας από τους στενότερους συμμάχους του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin προειδοποιεί ότι, η Μόσχα θα πλήξει πόλεις της Δύσης, εάν η Ουκρανία χρησιμοποιήσει συστήματα πυραύλων που παρέχονται από τις ΗΠΑ για να πραγματοποιήσει πλήγματα σε ρωσικό έδαφος.
Η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε την αποστολή εκτοξευτήρων πολλαπλών ρουκετών M142 στην Ουκρανία που θα υπερδιπλασιάσουν την εμβέλεια του πυροβολικού του στρατού της και θα της επιτρέψουν να χτυπήσει στόχους 50 μίλια μακριά.
«Εάν, Θεός φυλάξει, αυτά τα όπλα χρησιμοποιηθούν εναντίον ρωσικού εδάφους, τότε οι ένοπλες δυνάμεις μας δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να χτυπήσουν κέντρα λήψης αποφάσεων», δήλωσε ο Dmitry Medvedev, πρώην πρωθυπουργός υπό τον Putin και αντιπρόεδρος του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας της Ρωσίας, όπως αναφέρουν οι Times.

«Θα χτυπήσουμε τα κέντρα αποφάσεων»

«Φυσικά, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα τελικά κέντρα λήψης αποφάσεων σε αυτή την περίπτωση, δυστυχώς, δεν βρίσκονται στο έδαφος του Κιέβου», είπε σε συνέντευξή του στο Al Jazeera.
Αξιωματούχοι στη Μόσχα κατηγόρησαν το ΝΑΤΟ ότι χρησιμοποιεί τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία για να διεξαγάγει έναν πόλεμο αντιπροσώπων εναντίον της Ρωσίας.
Ο Medvedev ο οποίος υπηρέτησε επίσης για μία μόνο θητεία ως πρόεδρος από το 2008 έως το 2012, θεωρείται πλέον ένας από τους κύριους εκπροσώπους της σκληρής γραμμής απέναντι στη Δύση, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα.

Πυρηνικός Αρμαγεδδώνας

Προειδοποίησε επίσης ότι οι μάχες στην Ουκρανία ωθούν τον κόσμο επικίνδυνα κοντά στον πυρηνικό Αρμαγεδδώνα, λέγοντας: «Οι Ιππείς της Αποκάλυψης είναι ήδη καθοδόν και όλη η ελπίδα τώρα είναι στον Κύριο Θεό τον Παντοδύναμο».
Η ρωσική τηλεόραση έχει μεταδώσει πολλές φορές ότι η Μόσχα θα μπορούσε να εκτοξεύσει πυρηνικούς πυραύλους εναντίον δυτικών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, εάν ο πόλεμος στην Ουκρανία στραφεί εναντίον της Ρωσίας.


Η συμφωνία του Λευκού Οίκου

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να παράσχει στην Ουκρανία τα εν λόγω όπλα αφού έλαβε διαβεβαιώσεις από τον Zelensky ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν για να χτυπήσουν στόχους εντός της Ρωσίας.

Πάντως από την πλευρά του το Κρεμλίνο δεν δίνει καμία βαρύτητα στις διαβεβαιώσεις Zelensky.

«Οι ΗΠΑ ρίχνουν λάδι στη φωτιά άμεσα και σκόπιμα», είπε ο Dmitry Peskov εκπρόσωπος του Putin.

Η Ρωσία έχει κατηγορήσει την Ουκρανία ότι χρησιμοποιεί ελικόπτερα και drones για να πραγματοποιήσει μια σειρά από διασυνοριακά πλήγματα σε χωριά και αποθήκες πετρελαίου από την έναρξη του πολέμου τον Φεβρουάριο. Το Κίεβο ούτε επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει τους ισχυρισμούς.


www.bankingnews.gr