GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Το κόστος ανοικοδόμησης της Ουκρανίας

Η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας θα κοστίσει περίπου 600 δις ευρώ. Αυτή η εκτίμηση προέρχεται από μελέτη του Κέντρου Ερευνών Οικονομικής Πολι...


Η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας θα κοστίσει περίπου 600 δις ευρώ. Αυτή η εκτίμηση προέρχεται από μελέτη του Κέντρου Ερευνών Οικονομικής Πολιτικής (CEPR). 

Οι καταστροφές από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς και η αναγκαστική διακοπή της βιομηχανικής και αγροτικής παραγωγής, έχουν γονατίσει τη χώρα.

Για να ανασυγκροτηθεί θα χρειαστεί την υποστήριξη της Δύσης.

ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Πριν από λίγες ημέρες, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι ξεκίνησε μια πλατφόρμα συγκέντρωσης κεφαλαίων για την Ουκρανία, που ονομάζεται United24, για να ανοικοδομήσει κατεστραμμένες υποδομές και να κερδίσει τον πόλεμο κατά της Ρωσίας.

Η καταστροφή από τον πόλεμο υπολογίζεται σε 63 δις δολάρια, μέχρι τις 24 Μαρτίου.

Αυτά τα στοιχεία επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ντέιβιντ Μάλπας, ο οποίος σε ομιλία του δήλωσε ότι η ρωσική εισβολή προκάλεσε ζημιές τουλάχιστον 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις υποδομές της Ουκρανίας.

Και αυτό «δεν περιλαμβάνει το αυξανόμενο οικονομικό κόστος για την οικονομία της Ουκρανίας», ανέφερε στην ομιλία του.

«Έχουμε κινητοποιήσει τώρα περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ουκρανία για να υποστηρίξουμε τη συντήρηση βασικών κυβερνητικών υπηρεσιών», πρόσθεσε.

«Σαν να λέμε ─γράφει το ινστιτούτο ISPI─ ότι σχεδόν το μισό από το σύνολο του ΑΕΠ πριν από την εισβολή στη χώρα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για ανοικοδόμηση.

Το ΑΕΠ με τη σειρά του θα συρρικνωθεί κατά 35% -50% φέτος ─ χειρότερο από το πρώτο έτος του πολέμου στη Συρία».

Η Ουκρανία θα μπορούσε να αποφύγει τη χρεοκοπία μόνο εάν λάβει «15 δισεκατομμύρια δολάρια σε οικονομική στήριξη μέχρι τον.......

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην ιστοσελίδα: geoeurope.org



.