GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ο Μπάιντεν δημιουργεί «Υπουργείο Αλήθειας»! Oργουελική δυστοπία στο βωμό της καταπολέμησης της παραπληροφόρησης

Η δημοκρατική κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε τη δημιουργία του Συμβουλίου Διακυβέρνησης Παραπληροφόρησης, το οποίο φαίνεται έτοιμο...


Η δημοκρατική κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε τη δημιουργία του Συμβουλίου Διακυβέρνησης Παραπληροφόρησης, το οποίο φαίνεται έτοιμο να λειτουργήσει στα πρότυπα του «Υπουργείου Αλήθειας» του Όργουελ

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε τη δημιουργία του Συμβουλίου Διακυβέρνησης Παραπληροφόρησης.

Η σύγκριση με το δυστοπικό μυθιστόρημα φαντασίας του Τζορτζ Όργουελ, όπου η επιτήρηση και ο έλεγχος της σκέψης κυριαρχούν ως μορφή διακυβέρνησης, ήταν αναπόφευκτη.

Η δημοκρατική κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε τη δημιουργία του Συμβουλίου Διακυβέρνησης Παραπληροφόρησης, το οποίο φαίνεται έτοιμο να λειτουργήσει στα πρότυπα του «Υπουργείου Αλήθειας», σύμφωνα με τους επικριτές του, όπως αυτό που απεικονίζει το —όχι πια τόσο φανταστικό— μυθιστόρημα 1984, του Τζορτζ Όργουελ.

Αυτή η νέα αμερικανική υπηρεσία, που συνδέεται με το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS), θα είναι επιφορτισμένη με την «αντίληψη» της υποτιθέμενης παραπληροφόρησης για διάφορα θέματα, όπως η μετανάστευση στα σύνορα με το Μεξικό ή οι ειδήσεις από τη Ρωσία. Αυτό ειπώθηκε επίσημα.

Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον Ντε Σάντις, δήλωσε ότι «αυτό που θέλουν να κάνουν είναι να διατυπώνουν ψευδείς αφηγήσεις χωρίς οι άνθρωποι να μπορούν να μιλήσουν ή να αντεπιτεθούν».

Ανέφερε ότι ο σκοπός είναι «να υποστηρίξει τα lockdown λόγω του COVID-19» ή να υπερασπιστεί το κλείσιμο των σχολείων χωρίς αποδεικτικά στοιχεία.

Για τον Ντε Σάντις ήταν αναπόφευκτο να περιγράψει αυτό το νέο γραφείο ως «Υπουργείο Αλήθειας».

Η απόφαση της Δημοκρατικής Διοίκησης είναι ανησυχητική γιατί φαίνεται να αναπαράγει όχι μόνο όσα διηγήθηκαν το 1984 και το Υπουργείο Αλήθειας, αλλά και επειδή παρόμοια παραδείγματα χρήσης της προπαγάνδας για πολιτικούς και ιδεολογικούς σκοπούς υπήρχαν στην ιστορία, παραβιάζοντας με κάθε δυνατό τρόπο το δικαίωμα στην ελεύθερη σκέψη.

Το προφίλ του νέου «αρχηγού παραπληροφόρησης»

Ο Αδόλφος Χίτλερ το εφάρμοσε μέσω του προπαγανδιστικού μηχανήματος του υπό την επίβλεψη του Τζόζεφ Γκέμπελς.

Όπως και ο Ιωσήφ Στάλιν και οι επιθέσεις του στην ελευθερία της έκφρασης.

Παρά τον ανταγωνιστικό χαρακτήρα και των δύο μορφών, αποτέλεσαν άμεση έμπνευση για την πλοκή του 1984. 

Εκεί όπου ο πρωταγωνιστής και εργάτης του Υπουργείου Αλήθειας, Ουίνστον Σμιθ, αναγκάζεται να τηρήσει τα δόγματα του καθεστώτος ως μέρος της μάζας που ελέγχεται από τον πανταχού παρόντα Μεγάλο Αδελφό.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο σημείο της δημοκρατικής ανακοίνωσης είναι το πρόσωπο που θα προεδρεύσει στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Παραπληροφόρησης. 

Αυτή είναι η Nina Jankowicz, η οποία αναφέρεται ως «διεθνώς αναγνωρισμένη ειδικός στην παραπληροφόρηση και τον εκδημοκρατισμό». 

Συνδέεται με το Δημοκρατικό Κόμμα και έχει κάνει μελέτες για την «σεξουαλική παραπληροφόρηση».

Προηγουμένως, έφτασε στο σημείο να διασφαλίσει ότι η "παραπληροφόρηση φύλου" είναι ένα "πρόβλημα εθνικής ασφάλειας" που θα μπορούσε επίσης να εμποδίσει τις γυναίκες να διεκδικήσουν αξιώματα. 

Παρήγαγε μια έκθεση όπου απεικόνισε «την κοροϊδία» εναντίον της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις κατά τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Είναι επίσης υποστηρικτής προσωπικοτήτων όπως οι ακροαριστεροί βουλευτές Alexandria Ocasio-Cortez και Ilhan Omar.

Τότε είναι εξαιτίας αυτής της ρητορικής που προκύπτουν επιχειρήματα σχετικά με το αν οι Ηνωμένες Πολιτείες βλέπουν τη γέννηση του δικού τους Υπουργείου Αλήθειας.

Στο προφίλ της στο Twitter, η Jankowicz λέει ότι ο ρόλος του διοικητικού συμβουλίου είναι «να τηρεί τη δέσμευση του Υπουργείου για την προστασία της ελευθερίας της έκφρασης, της ιδιωτικής ζωής, των πολιτικών δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών».

Ο συντηρητικός πολιτικός σχολιαστής και κωμικός Στίβεν Κράουντερ είναι μια άλλη φωνή που διαφωνεί από το νεοσύστατο Συμβούλιο Παραπληροφόρησης Μπάιντεν.

«Η αριστερά ελέγχει την αφήγηση εδώ και χρόνια... αλλά τώρα το ξεκαθαρίζουν», έγραψε στο Twitter.

Και δεν είναι τυχαίο ότι η ανακοίνωση γίνεται τις μέρες μετά την αγορά του Twitter από τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Έλον Μασκ.

Δεν είναι μυστικό ότι από το Δημοκρατικό Κόμμα θεμελιώνουν ολοένα και περισσότερο το αίτημα για ρύθμιση των ψηφιακών πλατφορμών, υποστηρίζοντας «κίνδυνους» και «ανησυχίες».

«Τώρα που το καθεστώς Μπάιντεν έχει Υπουργείο Αλήθειας, μετά τι; Κατασκηνώσεις επανεκπαίδευσης;» ανέφερε η βουλευτής Marjorie Taylor Greene στο Twitter.

Δεν είναι μια ερώτηση χωρίς εστίαση.

Μάλιστα, υπήρξαν έντονες διαφωνίες στα αμερικανικά σχολεία που επιδιώκουν να διδάξουν την κριτική θεωρία της φυλής ενάντια στη θέληση των γονέων.


Η εκπρόσωπος Lauren Boebert αμφιβάλλει ότι υπάρχει πραγματικά κατανόηση της σοβαρότητας της δημιουργίας ενός «Υπουργείου Αλήθειας που οργανώνεται από το DHS». «Αυτό είναι το επίπεδο του Στάλιν. Αυτό είναι το επίπεδο του Μάο», πρόσθεσε.

«Ιστορικά, υπήρξε ποτέ δεσποτικό καθεστώς που να μην είχε το αντίστοιχο Υπουργείο Αλήθειας;», διερωτήθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, γιος του πρώην Ρεπουμπλικανού προέδρου.

Όπως ανέφεραν άλλοι συγγραφείς, οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν μια αυξανόμενη κρατική επαγρύπνηση , με «καταπίεση του λόγου εναντίον ανθρώπων που διαφωνούν με αυτή την προοδευτική γραμμή».

Ένα στοίχημα που γίνεται πιο ξεκάθαρο από τους θεσμούς της βορειοαμερικανικής χώρας υπό την εντολή του Τζο Μπάιντεν.


πηγη