GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Πολιτικός σεισμός στην Ιταλία: Πρώτο κόμμα το «Fratelli d’ Italia» σε δημοσκόπηση

«Ανησυχούν» τα συστημικά κόμματα στην Ιταλία Έντονη ανησυχία στα συστημικά κόμματα προκαλεί δημοσκόπηση που δίνει πρώτο στην πρόθεση ψήφο...


«Ανησυχούν» τα συστημικά κόμματα στην Ιταλία

Έντονη ανησυχία στα συστημικά κόμματα προκαλεί δημοσκόπηση που δίνει πρώτο στην πρόθεση ψήφου το σκληρό δεξιό κόμμα «Fratelli d’ Italia».

Για πρώτη φορά στη μεταπολεμική, ιταλική ιστορία συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Στα γκάλοπ αγγίζει το 22%, επομένως αυτή την στιγμή είναι το πρώτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου των Ιταλών. Πρόκειται για το κόμμα «Τα Αδέλφια της Ιταλίας» (Fratelli d’ Italia), που πραγματοποιεί στο Μιλάνο την προγραμματική του συνέλευση με τέσσερις χιλιάδες συμμετέχοντες.

Τα Αδέλφια της Ιταλίας είναι μια συντηρητική δύναμη. 

Η πρόεδρός του κόμματος, Τζόρτζια Μελόνι, στο παρελθόν ήταν υπουργός Nέας Γενιάς σε κυβέρνηση του Μπερλουσκόνι, αλλά τώρα θέλει να ηγηθεί όλων των συντηρητικών δυνάμεων.

Το θέμα είναι ότι οι θέσεις της, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, συνεχίζουν να προκαλούν ανησυχία στα συστημικά κόμματα: ασκεί συνεχή κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ζητά αυστηρούς περιορισμούς στην παρουσία παράνομων μεταναστών.

Στις 12 Ιουνίου στήνονται οι κάλπες για τις δημοτικές εκλογές και σε λιγότερο από ένα χρόνο για τις βουλευτικές.

Το μεγάλο ερώτημα είναι αν όντως το κόμμα αυτό αναδειχθεί πρώτη πολιτική δύναμη, σε ποιο βαθμό μπορεί να αλλάξει η στάση και η συνολική πολιτική της Ιταλίας, στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

πηγη