GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Γερμανός ιστορικός: Η Ρωσία εξακολουθεί να είναι μέρος της Ευρώπης και ο Πούτιν δεν είναι Χίτλερ"

Κατά τη γνώμη του, πολλοί κάνουν λάθος παραλληλισμό με τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο Ο Γερμανός ιστορικός Κρίστοφερ Κλαρκ είπε ότι είναι λά...


Κατά τη γνώμη του, πολλοί κάνουν λάθος παραλληλισμό με τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο Γερμανός ιστορικός Κρίστοφερ Κλαρκ είπε ότι είναι λάθος να συγκρίνουμε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία με οποιαδήποτε από τις μεγαλύτερες συγκρούσεις στον κόσμο.

Κατά τη γνώμη του, πολλοί κάνουν λάθος παραλληλισμό με τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όπως τόνισε ο Κλαρκ, οι ηχηρές δηλώσεις ότι η Ρωσία φέρεται ότι «διαπράττει γενοκτονία» στην Ουκρανία δεν εντάσσονται επίσης σε ένα λογικό πλαίσιο. 

«Οποιοσδήποτε παραλληλισμός με το ξέσπασμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου είναι λάθος. Οδηγεί πάντα σε αδιέξοδο. Ο Πούτιν δεν είναι ο Χίτλερ και η δήλωση ότι θα διαπράξει γενοκτονία στην Ουκρανία απλά δεν είναι αλήθεια», εξήγησε ο ιστορικός σε συνέντευξή του στο γερμανικό έντυπο WELT.

Σύμφωνα με τον ιστορικό, οι «δισταγμοί» του Γερμανού καγκελαρίου Όλαφ Σολτς στο πλαίσιο της προμήθειας βαρέων όπλων στην Ουκρανία είναι κάτι παραπάνω από δικαιολογημένοι.

Όπως τόνισε ο Κλαρκ, η Ρωσία πρέπει ακόμα να ληφθεί υπόψη.

«Είναι απολύτως απαραίτητο να διατηρήσουμε επαφή με τον Πούτιν. Η Ρωσία εξακολουθεί να είναι μέρος της Ευρώπης. Δεν πρέπει να επιστρέψουμε στις παλιές τάσεις: «Λοιπόν, οι Ρώσοι ήταν πάντα έτσι», κατέληξε ο Κλαρκ.

πηγη