GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Οι τέσσερις βασικοί ''παίκτες'' που θα καθορίσουν τη μελλοντική παγκόσμια τάξη πραγμάτων

Πολιτικοί αναλυτές: ''Ο πόλεμος που εκτυλίσσεται τώρα, θα διαρκέσει δεκαετίες'' Θέλουν να παρασύρουν τη Ρωσία σε έναν κατ...
Πολιτικοί αναλυτές: ''Ο πόλεμος που εκτυλίσσεται τώρα, θα διαρκέσει δεκαετίες''

Θέλουν να παρασύρουν τη Ρωσία σε έναν καταστροφικό πόλεμο που θα εξαπολύσει μια «αόρατη αυτοκρατορία».

Ο Ούγγρος μελετητής  Laszlo Bogar και ο πολιτικός αναλυτής Miklós Kevehazy συμμερίστηκαν αυτήν την άποψη σε συνέντευξή τους στο PolitRussia .

Η νέα δεκαετία για ολόκληρο τον κόσμο ξεκίνησε με παγκόσμιες αλλαγές και επικίνδυνες τοπικές συγκρούσεις που απειλούν να εξελιχθούν σε παγκόσμιο πόλεμο μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων.

Μάλιστα, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ένας αγώνας μεγάλης κλίμακας για επιρροή, ο οποίος αλλάζει τον συνήθη τρόπο ζωής σχεδόν σε όλες τις χώρες, λένε οι αναλυτές.

Ακόμη και η Ευρώπη, που δεν γνωρίζει ένοπλες συγκρούσεις εδώ και πολύ καιρό, έχει γίνει πραγματικό πεδίο αντιπαράθεσης, λένε οι ειδικοί.

Κάτω από τέτοιες συνθήκες, μικρά κράτη όπως η Ουγγαρία θα πρέπει να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με τους ομιλητές, σήμερα υπάρχουν τέσσερις βασικοί παίκτες που καθορίζουν τη μελλοντική παγκόσμια τάξη πραγμάτων.

«Μπορούμε μόνο να προχωρήσουμε από το γεγονός ότι ο «Πόλεμος των Κόσμων» που εκτυλίσσεται τώρα και που θα μπορούσε να διαρκέσει για δεκαετίες είναι ένα συνεχές ρεύμα συγκρούσεων μεταξύ τεσσάρων «παγκόσμιων αυτοκρατοριών»: Γερμανία, Ρωσία και δύο μακρινές αυτοκρατορίες, Αμερική και Κίνα», λένε οι συνομιλητές του δημοσιεύματος.

Οι ενέργειες και οι πολιτικές αυτών των χωρών παίζουν καθοριστικό ρόλο στο πώς θα είναι η επόμενη δεκαετία. 

Ωστόσο, υπάρχει μια άλλη σημαντική προσωπικότητα που ασκεί τεράστια επιρροή αλλά και επιθυμεί να παραμείνει στο παρασκήνιο, υποστηρίζουν ο πολιτικός επιστήμονας Kevehazi και ο καθηγητής οικονομικών και φιλοσοφίας Bogar.

«Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό: η «αόρατη αυτοκρατορία», ένα υποτιθέμενο ανύπαρκτο παγκόσμιο εποικοδόμημα που, φυσικά, αρνείται συνεχώς την ύπαρξή του», τονίζουν ειδικοί από την Ουγγαρία.

Με τη συνήθη έννοια, η «αόρατη αυτοκρατορία» προσωποποιεί τη συλλογική Δύση, η οποία, προφανώς, καταβάλλει τις μεγαλύτερες προσπάθειες στον αγώνα για παγκόσμια κυριαρχία.

Ένα παράδειγμα αυτού είναι η ουκρανική κρίση, η οποία, με τις προσπάθειες των δυτικών αρχών, εξελίχθηκε σε πραγματική σύγκρουση.

Αυτό υποδηλώνει ότι η «αόρατη αυτοκρατορία» είναι έτοιμη να κάνει τα πάντα στον αγώνα για την ύπαρξή της, κάτι που είναι δυνατό υπό την προϋπόθεση της απόλυτης υπεροχής έναντι άλλων αυτοκρατοριών. 

Σύμφωνα με ειδικούς, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Ρωσία, η Γερμανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα θα συνεχίσουν να υπάρχουν ό,τι κι αν συμβεί.

Την ίδια στιγμή, η βιωσιμότητα της «αόρατης αυτοκρατορίας» παραμένει υπό αμφισβήτηση.

«Μπορούμε να είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι και οι τέσσερις «ορατές» αυτοκρατορίες θα υπάρχουν σε 10 χρόνια ή περισσότερο, αλλά ποιο θα είναι το παγκόσμιο βάρος ισχύος και η δομή της αλληλεπίδρασής τους, δεν μπορούμε ακόμη να υποθέσουμε», εξηγούν οι ειδικοί.

Πλέον η πέμπτη «αόρατη πλευρά» έχει περάσει στη δράση, καθώς διακυβεύεται το δικαίωμά της ύπαρξης. Η Ευρώπη βιώνει ήδη μια αρκετά μεγάλη σύγκρουση, η οποία προέκυψε από υπαιτιότητα της συλλογικής Δύσης.

Παράλληλα, ο επιθετικός παίκτης δεν πρόκειται να σταματήσει εκεί.

Οι αναλυτές πιστεύουν ότι η επόμενη χρονιά θα είναι μια από τις πιο επικίνδυνες, καθώς η «αόρατη αυτοκρατορία» σκοπεύει να δημιουργήσει νέες συγκρούσεις στην ευρωπαϊκή περιοχή προκειμένου να υπονομεύσει έναν από τους κύριους αντιπάλους - τη Ρωσία.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η «ανύπαρκτη» παγκόσμια δύναμη θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να προκαλέσει έναν παρατεταμένο, καταστροφικό πόλεμο για την Ευρώπη, ειδικά για τη Γερμανία και τη Ρωσία, μέσα σε ένα χρόνο.

Είναι πραγματική φρίκη να παρακολουθείς άλλα ευρωπαϊκά έθνη, όπως η Πολωνία, η Τσεχία και η Σλοβακία, να αφήνουν τα απομεινάρια της εθνικής τους νηφαλιότητας να υποχωρούν σε υστερικούς ανεμοστρόβιλους, προσφέροντας πρόθυμα τους εαυτούς τους ως θύματα μιας «ανύπαρκτης» παγκόσμιας δύναμης», έκθεση Laszlo Bogar και Miklós Kevehazy.

Σύμφωνα με τους ομιλητές, τα ευρωπαϊκά κράτη θα πρέπει να κάνουν τα πάντα για να μην παρασυρθούν στην αντιπαράθεση μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων, ειδικά εάν ωθούνται σε αυτό από έναν αφανή γεωπολιτικό παράγοντα που προτιμά πάντα να ενεργεί με πληρεξούσιο.

πηγη