GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Μόνο το Εθνικό Κόμμα των ΕΛΛΗΝΩΝ μπορεί να σώσει την χώρα από τα βράχια

Γράφει ο Μιχαήλ Παναγιωτόπουλος , Αντιναύαρχος (ε.α.) ΠΝ Στην Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής «Αγαπητοί μου Συμπολίτες», όπως αρχίζει στα διαγγ...


Γράφει ο Μιχαήλ Παναγιωτόπουλος,

Αντιναύαρχος (ε.α.) ΠΝ

Στην Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής

«Αγαπητοί μου Συμπολίτες», όπως αρχίζει στα διαγγέλματα και ο κος Μητσοτάκης, στην ωραία αυτή χώρα που ζούμε και με την υπέροχη κυβέρνηση της υποκρισίας που δυστυχώς λυμαίνεται το εισόδημά μας και τον πλούτο της χώρας, δεν είναι δυνατόν να μην περάσει μία εβδομάδα δίχως να κυριαρχούν τέσσερα από τα βασικά συναισθήματα, η οργή, η αγανάκτηση, η απαξίωση και η φαιδρότητα.

Σίγουρα αυτά τα συναισθήματα θα έρθουν στην επιφάνεια διαβάζοντας τα παρακάτω. Υπάρχουν βέβαια επίσης η χαρά και η απόλαυση, αλλά αυτά είναι για τους ολίγους συγγενείς ή ημέτερους.

Αρχίζοντας από τον πόλεμο στην Ουκρανία, πρέπει να αναφέρω ότι πέραν από τις γεωπολιτικές κινήσεις, πέραν από τις εκατέρωθεν αντιπαραθέσεις και μάχες, πέραν από τα εγκλήματα πολέμου και τις απώλειες αμάχων πολιτών, πέρα και πάνω από όλα αυτά, υπάρχουν πολύ μεγάλα οικονομικά συμφέροντα καθώς επίσης και πολύ μεγάλα σχέδια εξουσίας και ελέγχου. 

Δεν είναι μόνον τα 33 δις δολάρια που ζήτησε ο Μπάιντεν να αποδεσμευθούν για βοήθεια στην Ουκρανία.

Είναι τα έσοδα από τις πωλήσεις/ παροχές των οπλικών συστημάτων, είναι τα έσοδα από τις διαφοροποιήσεις στις ενεργειακές ροές, τους αγωγούς φυσικού αερίου και τις μεταφορές του ρωσικού κυρίως πετρελαίου.

Είναι επίσης τα έσοδα στα χρηματιστήρια από την διαφοροποίηση της ισοτιμίας των νομισμάτων, όπως η άνοδος στο ρούβλι έναντι δολαρίου και ευρώ, αλλά και η μείωση της αγοράς προϊόντων από την Κίνα.

Ακόμη, είναι τα έσοδα από τις επιπτώσεις του πολέμου στην παγκόσμια παραγωγή τροφίμων, όπως των σιτηρών και των παραγώγων τους.

Όλα αυτά θα μπορούσαμε να πούμε ότι καταλήγουν σε μια σημαντική υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, όχι μόνον σε όλη την Ευρώπη αλλά και σε παγκόσμια σχεδόν κλίμακα.

Βέβαια αυτή είναι μια σχετικά απλοϊκή προσέγγιση με σκοπό την συγκάλυψη, αφού η ακρίβεια, ο περιορισμός στην κατανάλωση ενέργειας και στην πρόσβαση σε απαραίτητα και μη αγαθά έχει αρχίσει ήδη αρκετά νωρίτερα από τον πόλεμο στη Ουκρανία.

Σε μια περισσότερο ενδελεχή θεώρηση, όλη αυτή η υποβάθμιση γίνεται μετά από επιτηδευμένες άστοχες ενέργειες, με σκοπό κατ’ ελάχιστο τον υπέρμετρο πλουτισμό ελαχίστων ανθρώπων πάνω στην γη και την υποβάθμιση της αξίας της ανθρώπινης ύπαρξης. 

Αποσκοπεί  στην φτωχοποίηση και στην εξαθλίωση των πολιτών, στην αποστέρηση των βασικών δικαιωμάτων τους όπως η εργασία και η διαμαρτυρία, είναι η επαναφορά τους βαθιά μέσα στο σπήλαιο, πρώτα με την πανδημία, μετά με τα μνημόνια και τώρα με τον πόλεμο και την ακρίβεια.

Μετά από αυτά γίνεται εύκολα φανερό ότι τα πρώτα λόγια από το τελευταίο  διάγγελμα του κου «Αγαπητοί μου Συμπολίτες», δηλαδή του κου Π/Θ,  (είναι τόσα πολλά που πλέον έχω χάσει το νούμερο), δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα.

Δεν ευθύνεται ο πόλεμος για την ακρίβεια και την τιμή της ενέργειας.

Δεν ευθύνεται η Ευρωπαϊκή Ένωση που «εμφανίζεται -μέχρι σήμερα τουλάχιστον - κατώτερη των περιστάσεων... Γιατί πρώτος εγώ αισθάνομαι ότι οι δυσκολίες των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών μας δεν μπορούν να περιμένουν άλλο».

Εδώ βλέπουμε καθαρά την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών της κυβέρνησης και την προσπάθεια μετάθεσης των ευθυνών.

Η ακρίβεια και η ανέχεια οφείλονται καθαρά σε λάθος επιλογές και στρατηγικές αυτής της κυβέρνησης, σε τέτοιο βαθμό που θα μπορούσε να πει κανείς ότι γίνονται επί τούτου.

Οφείλονται στον από καιρό περιορισμό παραγωγής ενέργειας από λιγνίτη.

Οφείλονται στην από καιρό μεταστροφή στις εισαγωγές εις βάρος της εγχώριας παραγωγής.

Οφείλονται στον διωγμό του παραγωγικού δυναμικού της χώρας προς το εξωτερικό και στην αντικατάστασή του από εισαγόμενους και παραγωγικά επιζήμιους μετανάστες. 

Οφείλονται στον στραγγαλισμό της Ελληνικής οικονομίας λόγω των ολοκληρωτικά άστοχων και αναποτελεσματικών μέτρων κατά της πανδημίας με τις σχεδόν τριάντα χιλιάδες απώλειες Ελλήνων. 

Οφείλονται στην πρόταξη του συμφέροντος των μεγαλοεταιριών της ΕΕ, υπεράνω του Εθνικού μας συμφέροντος.

Δεν φταίει κάποιος άλλος κε Π/Θ, είναι ξεκάθαρο, εσείς φταίτε.

Δρομολογείτε «ένα νέο Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης.... με μέτρα σημαντικής ανακούφισης για τη μεσαία τάξη», ώστε να μας δώσετε πίσω ένα μικρό κομμάτι από αυτά που μας έχετε ήδη πάρει.

Είναι καθαρά η λογική του «να σε κάψω Γιάννη για να σε αλείψω λάδι».

Όποιος πραγματικά θέλει να «αποτρέψουμε κινδύνους του αύριο», αυτό επιτυγχάνεται εύκολα με το να μην σας ξαναψηφίσει.

Ούτε ρωσόφιλος είμαι, ούτε αντιεμβολιαστής, ούτε ψεκασμένος είμαι κε «Αγαπητοί μου Συμπολίτες». 

Αυτήν την απόπειρα διχασμού δεν θα την  δεχτώ και σίγουρα δεν θα σας ψηφίσω.

Έλληνας πολίτης είμαι, φορολογούμενος και απελπισμένος από το μέλλον που θέλετε να μου προσφέρετε.

Δύο από τα παιδιά μου τώρα δουλεύουν στο εξωτερικό όχι από επιλογή αλλά από ανάγκη, φυσικά όχι στο επιτελείο του φίλου σας Ισπανού ευρωβουλευτή, γιατί εδώ δεν μπορούσαν να ζήσουν, σε αυτό το «καταπληκτικό επίπεδο ζωής».

Η οργή όμως παραμένει, δεν αμβλύνεται αλλά συσσωρεύεται με το πέρασμα του χρόνου, αφού διαχρονικά οι κυβερνήσεις δεν λειτουργούν υπέρ των πολιτών αλλά υπέρ της διαχείρισης της εξουσίας. 

Παράδειγμα είναι το όνειδος της Marfin, δώδεκα χρόνια πριν, αυτήν την εβδομάδα.

Μια μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πολιτών μετατράπηκε μεθοδευμένα από «σκιώδεις κύκλους» σε στοχευμένη δολοφονία τριών  ανθρώπων.

Κάθε φορά που περνάω από την Σταδίου κοιτάω ψηλά και πραγματικά σφίγγεται η καρδιά μου όποτε βλέπω αυτό το μαρτυρικό μπαλκόνι.

Αφήστε τις αναφορές σε ψεκασμένους, αντιεμβολιαστές, τζαμπατζήδες και ό,τι άλλο εφευρίσκετε και φέρτε στο φως τους υπευθύνους για το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα.

Αλλιώς χρεώνεστε και εσείς την διαχρονική συγκάλυψη των δραστών.

Δεν αρκούν τα συγκινητικά λόγια από τους μεγαλοπολιτικούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μόνο αγανάκτηση φέρνουν σε όσους ακόμη σας διαβάζουν και απαξίωση.

Υπάρχει η απαίτηση της απόδοσης ευθυνών, της επιβεβαίωσης της ταυτότητας των αυτουργών και της επέμβασης της δικαιοσύνης. Αγγελική, Παρασκευή και Επαμεινώνδα, οι Έλληνες δεν σας ξεχνάνε.

Η πολιτική των δύο μέτρων και των δύο σταθμών, τα παραδείγματα είναι προφανή, δείχνει την πόλωση, τις εξαρτήσεις, τα συμφέροντα και την μεροληψία σας. 

Όλοι σχεδόν σφίγγουν τα λουριά τους και αρκετοί ετοιμάζονται να τους πάρουν τα σπίτια τους, ενώ οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι οργανισμών χτίζουν βίλλες και τα πρόσωπά σας που εμφανίζονται στα κανάλια επιδοτούνται πλουσιοπάροχα μέσα από τις έρευνές τους.

Η εικόνα του μπαλκονιού της Marfin δυστυχώς είναι διαχρονική γιατί σε αυτή την θέση μας έχετε βάλει πλέον όλους, να προσπαθούμε να επιβιώσουμε.

Το πλέον τραγικό όμως είναι η σκόπιμη απαξίωση των ηρώων σε αναστολή εργασίας υγειονομικών, τους οποίους παρά την προσωρινή τουλάχιστον παύση των μέτρων, δεν τους έχουν ακόμη αποκαταστήσει.

Και το ακόμη χειρότερο είναι η μη στήριξη των ανθρώπων αυτών από τα δήθεν αριστερά κόμματα που τάχα στηρίζουν τον εργαζόμενο.

Όλα αυτά που θέλετε να καλύψετε με την κατευθυνόμενη πληροφόρηση και τον αποκλεισμό από την ενημέρωση, με την πολιτική που ακολουθείτε, δικαίως σας κατατάσσουν κάτω από την Μπουργίνα Φάσο, το Τσαντ, το Τόγκο, την Μποτσουάνα και τα κατεχόμενα της Κύπρου.

Δεν αρκεί η συγκάλυψη και ο αποκλεισμός της προβολής των διαφορετικών απόψεων από τα συστημικά κανάλια, σύνηθες πλέον φαινόμενο είναι και οι επιθέσεις στα κανάλια των διαφωνούντων.

Η επιστολή του κυβερνητικού Εκπροσώπου κου Οικονόμου στην ΜΚΟ «Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα», έθεσε ερωτήματα αμφισβήτησης.

Θεωρώ ότι θα έπρεπε να δώσει όχι ερωτήματα αλλά απαντήσεις, απαντήσεις για την δολοφονία του δημοσιογράφου κου Καραϊβάζ, για την «Λίστα Πέτσα», για την δίωξη του Κ. Βαξεβάνη, για την απόπειρα δολοφονίας του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου, για τις παρακολουθήσεις άλλων δημοσιογράφων, για την φίμωση των αντιθέτων με την πολιτική σας φωνών.

Στο πρόσφατο διάγγελμά του ο κος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «τις επόμενες εβδομάδες ξεκινά το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή».  

Μήπως πρέπει να αλλάξουμε και κυβέρνηση κε Π/Θ;

Η δική σας κυβέρνηση σίγουρα καταναλώνει πολλά, χωρίς να παράγει και κάτι σημαντικό, δηλαδή είσαστε αντιπαραγωγικοί και ασύμφοροι.

Δεν μιλάμε για απλό ανασχηματισμό για να κουκουλωθούν οι ευθύνες, δεν μιλάμε για αλλαγές που σχεδιάζονται στην συμπρωτεύουσα. Μήπως πρέπει να πάτε συνολικά στην ανακύκλωση και στην απόσυρση;

Σχεδόν όλο το διάγγελμα είναι μια μεγάλη μπαρτζελέτα, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να γελάσουμε γιατί μας λέτε ότι εμείς θα φταίμε που όταν θα ιδρώνουμε θα ανάψουμε το κλιματιστικό.

Φτάνει ο εμπαιγμός κύριοι.

Το υπερωκεάνειο της ΕΕ μπορεί να είναι αργοκίνητο, αλλά το δικό σας έχει πορεία κατευθείαν στα βράχια.

Και από όντι έχει φανεί από καιρό, για αυτό ευθύνονται όλο το πλήρωμά σας αλλά και της αντιπολίτευσης και σίγουρα δεν μπορείτε να δώσετε κάποια λύση.

Μόνο το Εθνικό κόμμα των ΕΛΛΗΝΩΝ μπορεί να σώσει την χώρα από τα βράχια και να την επαναφέρει στην σωστή πορεία.

Μέχρι την άλλη Κυριακή «αγαπητοί συμπολίτες μου», καλή δύναμη και καλή συνέχεια.


ellhnes.net