GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η Rheinmetall θα προμηθεύσει πιθανώς τα IFV Lynx KF41 και Marder 1A3 στον ελληνικό στρατό

Η πρόταση της Rheinmetall περιλαμβάνει χρηματοδότηση μέσω δανεισμού καθώς και μια σειρά βιομηχανικών επενδύσεων στην Ελλάδα, Εκτός από το...


Η πρόταση της Rheinmetall περιλαμβάνει χρηματοδότηση μέσω δανεισμού καθώς και μια σειρά βιομηχανικών επενδύσεων στην Ελλάδα,

Εκτός από τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών αρμάτων Leopard, η Rheinmetall ενδιαφέρεται για το μελλοντικό πρόγραμμα νέων ΤΟΜΑ για τον ελληνικό στρατό, σύμφωνα με την ιστοσελίδα armyrecognition.com/

Η πρόταση της Rheinmetall για ελληνικό στρατό περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα προμήθειας συνολικά 170 IFV KF41 Lynx και 200 Marder 1A3.

Η γερμανική εταιρεία έχει ήδη έτοιμα προς παράδοση περίπου 200 Marder 1A3.

Ταυτόχρονα με την απόκτηση μεταχειρισμένων Marder με κόστος περίπου 500.000 ευρώ ανά εκσυγχρονισμένο όχημα, ο ελληνικός στρατός θα αποκτήσει ένα πολύ ανθεκτικό και σύγχρονο όχημα με μια σειρά από προτεινόμενες βελτιώσεις (νέος πύργος, νέος αποστασιόμετρο λέιζερ, νέα θωράκιση).

Το Marder 1A3 είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση της οικογένειας ερπυστριοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης πεζικού (IFV) της Marder.

Το πρόγραμμα αναβάθμισης του Α3 ξεκίνησε το 1988, με την ανάθεση στην Thyssen-Henschel της σύμβασης για την αναβάθμιση 2.100 οχημάτων Marder 1 A1/A2 στο πρότυπο Α3 με ρυθμό 220 οχημάτων ετησίως.

Τα πρώτα αναβαθμισμένα οχήματα παραδόθηκαν στον γερμανικό στρατό στις 17 Νοεμβρίου 1989.

Το 2000, η Thyssen-Henschel μετατράπηκε σε Rheinmetall Landsysteme GmbH για να συνεχίσει τη συντήρηση και την αναβάθμιση της οικογένειας IFV Marder.

Το Marder 1A3 είναι το σημερινό πρότυπο IFV που χρησιμοποιείται από τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις, αλλά θα αντικατασταθεί από το νέο IFV Puma τα επόμενα χρόνια.

Παράλληλα με τις δύο προτάσεις για τα προγράμματα απόκτησης νέου και μεταχειρισμένου υλικού (εκσυγχρονισμός αρμάτων Leopard και προμήθεια των IFV KF41 και Marder 1A3), η πρόταση της Rheinmetall περιλαμβάνει χρηματοδότηση μέσω δανεισμού καθώς και μια σειρά βιομηχανικών επενδύσεων στην Ελλάδα, ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή μεταφορά τεχνογνωσίας και εγχώριας προστιθέμενης αξίας.

Τέλος, ένα άλλο πιθανό πρόγραμμα της Rheinmetall στο οποίο η εταιρεία έχει να παρουσιάσει εξαιρετικές προτάσεις και επιλογές είναι η πλήρης αναβάθμιση του τροχαίου υλικού του Στρατού Ξηράς.

Οι γερμανικές προτάσεις έχουν αξιολογηθεί πολύ θετικά τόσο από τον Ελληνικό Στρατό όσο και από την πολιτική ηγεσία, καθώς προβλέπονται ευέλικτες χρηματοδοτικές λύσεις αλλά και μεγάλη συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας με επενδύσεις στη χώρα, υποστηρίζει τέλος το armyrecognition.com.


πηγη