GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Εμφανίστηκαν οι «πεθαμένοι» από τους Ουκρανούς ναύτες του Moskva (βίντεο)

Η Ουκρανία… λέει πως σκοτώθηκαν όλοι Σε «θρίλερ» εξελίσσεται το αν υπάρχουν επιζώντες από τη ναυαρχίδα Moskva, με την Ουκρανία να υποστηρ...


Η Ουκρανία… λέει πως σκοτώθηκαν όλοι

Σε «θρίλερ» εξελίσσεται το αν υπάρχουν επιζώντες από τη ναυαρχίδα Moskva, με την Ουκρανία να υποστηρίζει πως και οι 510 Ρώσοι είναι νεκροί, ενώ η Ρωσία… εμφάνισε μέλη του πληρώματος!

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας ναύαρχος Νικολάι Γεβμένοφ συναντήθηκε με μέλη του πληρώματος του βυθισμένου καταδρομικού Moskva και δήλωσε ότι θα συνεχίσουν να υπηρετούν σε άλλα ρωσικά πολεμικά πλοία, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, την ώρα που η Ουκρανία λέει πως είναι όλοι νεκροί.

Το Κρεμλίνο δεν έχει δώσει καμία πληροφορία για απώλειες μεταξύ των 510 μελών του πληρώματος του Moskva, ωστόσο οι ναύτες πιυ εμφανίζονται στο βίντεο είναι 100. Επομένως πιθανότατα οι υπόλοιποι είναι νεκροί. 



Η Ρωσία ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας βυθίστηκε έπειτα από έκρηξη των πυρομαχικών της.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι το πλοίο επλήγη από ουκρανικούς πυραύλους, γεγονός που επιβεβαίωσε χθες υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου, με δορυφορικές εικόνες να δείχνουν τις τελευταίες στιγμές του πλοίου.

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας είχε ισχυριστεί ότι το πλήρωμα απομακρύνθηκε από το ρωσικό καταδρομικό. 

Ουκρανικές πηγές δήλωσαν ωστόσο ότι οι επιχειρήσεις εκκένωσης του πλοίου απέτυχαν λόγων των καιρικών συνθηκών.

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο διάρκειας 26 δευτερολέπτων που δείχνει τον ναύαρχο Νικολάι Γεβμένοφ και δύο ακόμη αξιωματικούς να επιθεωρούν 100 περίπου παρατεταγμένους ναύτες. Το υπουργείο Αμυνας δεν διευκρινίζει πότε πραγματοποιήθηκε η συνάντηση.

Οι ναύτες του πυραυλικού καταδρομικού Moskva θα συνεχίσουν να υπηρετούν στο Πολεμικό Ναυτικό, λέει ο γενικός διοικητής

Ο Ανώτατος Διοικητής του Ρωσικού Ναυτικού, ναύαρχος Nikolay Yevmenov συναντήθηκε με το πλήρωμα του καταδρομικού πυραύλων Moskva και, συγκεκριμένα, υποσχέθηκε ότι οι αξιωματικοί, οι μεσίτες και οι ναύτες θα συνεχίσουν να υπηρετούν στο Πολεμικό Ναυτικό, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το Σάββατο. .

«Ο Γενικός Διοικητής του Ναυτικού Ναύαρχος Νικολάι Γιεβμένοφ και η διοίκηση του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας είχαν συνάντηση με το πλήρωμα του καταδρομικού πυραύλων Moskva στη Σεβαστούπολη», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Ο Γιεβμένοφ ενημέρωσε το πλήρωμα του καταδρομικού ότι οι αξιωματικοί, οι μεσίτες και οι ναύτες θα συνεχίσουν την υπηρεσία τους στο Ναυτικό».


πηγη