GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Κάτι δεν πάει καλά: Τα «εμβόλια» για τον Covid 19 προκαλούν ηπατίτιδα ή ενεργοποιούν αυτοάνοση ηπατίτιδα;

Φταίει η καταστολή του ανοσοποιητικού που προκαλούν τα εμβόλια για τον covid 19; Τα εμβόλια για τον covid 19 έχει αποδειχθεί ότι προκαλού...


Φταίει η καταστολή του ανοσοποιητικού που προκαλούν τα εμβόλια για τον covid 19;

Τα εμβόλια για τον covid 19 έχει αποδειχθεί ότι προκαλούν σοβαρά καρδιακά προβλήματα όπως μυοκαρδίτιδες και περικαρδίτιδες.

Ωστόσο μια νέα εξέλιξη προβληματίζει… αφορά την αύξηση των κρουσμάτων ηπατίτιδας…

Τι ακριβώς συμβαίνει και σε ποιο βαθμό τα εμβόλια του covid 19 θα μπορούσαν να προκαλέσουν ηπατική ανεπάρκεια;

Ποια τα δεδομένα;

Από τις 8 Απριλίου 2022, έχουν αναφερθεί 74 περιπτώσεις σοβαρής ηπατίτιδας που οι υγειονομικοί υπάλληλοι δεν μπορούν να εξηγήσουν σε παιδιά ηλικίας έως 10 ετών

Τον Οκτώβριο του 2021, μια αναφορά περιστατικού που αφορούσε έναν 47χρονο, υγιή άνδρα έδειξε αδιαμφισβήτητα στοιχεία ότι τα εμβόλια COVID-19 μπορεί να προκαλέσουν ηπατίτιδα

Ένα έγγραφο Journal of Hepatology σημείωνε ότι 7 επιπλέον περιπτώσεις ύποπτης ηπατίτιδας που προκαλείται από το ανοσοποιητικό έχουν αναφερθεί μετά από εμβολιασμούς για τον COVID-19

Οι ερευνητές ανακάλυψαν έμφυτη καταστολή του ανοσοποιητικού που προκαλείται από εμβόλια COVID-19 και άλλες διαταραχές που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ηπατική νόσο

Τα έγγραφα της Pfizer που κυκλοφόρησαν πρόσφατα δείχνουν επίσης ότι, την πρώτη εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό, άτομα όλων των ηλικιών παρουσίασαν μια προσωρινή εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Θα μπορούσε αυτή η αυξημένη ευαισθησία στη μόλυνση να παίζει ρόλο και στην ηπατίτιδα και σε άλλες περιπτώσεις ηπατικής νόσου;

Το ξέσπασμα της ηπατίτιδας

Ένα περίεργο ξέσπασμα σοβαρής ηπατίτιδας σε μικρά παιδιά έχει αναφερθεί στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, προκαλώντας προβληματισμό στους αξιωματούχους της δημόσιας υγείας.

Τα παιδιά υποβλήθηκαν σε εξετάσεις για κοινούς ιούς ηπατίτιδας, αλλά ακόμη η αιτία παραμένει αδιευκρίνιστη.

Τι υποστηρίζει το Imperial College του Λονδίνου;

Ο Graham Cooke, καθηγητής μολυσματικών ασθενειών στο Imperial College του Λονδίνου, ανέφερε ότι εάν η ηπατίτιδα προκλήθηκε από τον COVID-19, «θα ήταν έκπληξη να μην την δούμε να διαχέεται ευρύτερα σε ολόκληρη τη χώρα, δεδομένου του υψηλού επιπολασμού του covid 19»

Οι πιθανοί σύνδεσμοι με τα εμβόλια για τον COVID-19 δεν φαίνεται να έχουν διερευνηθεί ακόμη ευρέως, παρόλο που τα εμβόλια είχαν προηγουμένως συσχετιστεί με την ανάπτυξη ηπατίτιδας.

Βρετανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν, ωστόσο, ότι κανένα από τα προσβεβλημένα παιδιά δεν είχε

Μικρά παιδιά που αναπτύσσουν μυστηριώδη ηπατική νόσο

Στις ΗΠΑ, 9 παιδιά στην Αλαμπάμα ανέπτυξαν σοβαρή ηπατίτιδα ή φλεγμονή του ήπατος, την οποία οι υγειονομικοί υπάλληλοι δεν μπορούν να εξηγήσουν.

Όλα τα παιδιά ήταν ηλικίας 6 ετών και κάτω και προηγουμένως ήταν υγιή.

Τα συμπτώματα της ηπατικής νόσου περιλαμβάνουν διάρροια, ναυτία και εμετό, μαζί με ίκτερο σε ορισμένα.

Τα ηπατικά ένζυμα ήταν επίσης αυξημένα.

Πέντε από τα παιδιά βρέθηκαν θετικά στον αδενοϊό τύπου 41, που είναι ιοί του αναπνευστικού που μπορεί να προκαλέσουν το κοινό κρυολόγημα.

Οι υγειονομικοί ανέφεραν ότι ο αδενοϊός τύπου 41 θα μπορούσε να ευθύνεται, αλλά ο Γουές Στάμπλφιλντ, ιατρός της περιοχής για το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Αλαμπάμα, παραδέχτηκε στο NBC News, «αυτό είναι ασυνήθιστο.

Αυτός ο ιός, στο παρελθόν, δεν έχει συσχετιστεί με τέτοια συμπτώματα».

Άλλοι έχουν επίσης αρνηθεί αυτή τη θεωρία, καθώς οι αδενοϊοί είναι εξαιρετικά συχνοί στα παιδιά, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό να δοκιμαστούν θετικά για αδενοϊούς χωρίς να είναι η αιτία της ηπατίτιδας.

Μέχρι τις 8 Απριλίου 2022, είχαν αναφερθεί 74 περιπτώσεις ηπατίτιδας σε παιδιά ηλικίας έως 10 ετών.

Μερικά από τα παιδιά χρειάστηκαν νοσηλεία και έξι υποβλήθηκαν σε μεταμόσχευση ήπατος, αλλά δεν αναφέρθηκαν θάνατοι έως τις 11 Απριλίου 2022.

Με την αύξηση των κρουσμάτων που αναφέρθηκαν τον τελευταίο μήνα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναμένει ότι θα αποκαλυφθούν περισσότερα κρούσματα της μυστηριώδους ηπατίτιδας στα παιδιά.

Μέχρι στιγμής, οι εργαστηριακές δοκιμές έχουν αποκλείσει τους ιούς ηπατίτιδας τύπου A, B, C και E, μαζί με την ηπατίτιδα D, όπου ισχύει.

Μια αναφορά περιστατικού που αφορούσε έναν 47χρονο, υγιή άνδρα, καταδεικνύει αδιάσειστα στοιχεία ότι τα εμβόλια COVID-19 μπορεί να προκαλέσουν ηπατίτιδα.

«Η ηπατίτιδα που προκαλείται από το ανοσοποιητικό σύστημα με το εμβόλιο Moderna», έγραψαν οι ερευνητές στο Journal of Hepatology τον Οκτώβριο του 2021, «δεν είναι πλέον σύμπτωση αλλά επιβεβαιώνεται».

Ο άνδρας που εμφανίζεται στην αναφορά του κρούσματος έλαβε την πρώτη δόση με εμβόλιο της Moderna για τον COVID-19 στις 26 Απριλίου 2021.

Τρεις ημέρες αργότερα, εμφάνισε αδιαθεσία και ίκτερο, ένα κιτρίνισμα του δέρματος που μπορεί να συμβεί εάν το συκώτι σας δεν επεξεργάζεται αποτελεσματικά τα ερυθρά αιμοσφαίρια.

Είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα της ηπατίτιδας και ένα σύμπτωμα που βιώνουν ορισμένα από τα παιδιά που εμφανίζουν ηπατίτιδα.

Ο άνδρας υποβλήθηκε σε έλεγχο της ηπατικής του λειτουργίας τέσσερα χρόνια νωρίτερα, με τις εξετάσεις του να είναι φυσιολογικές και δεν είχε ιστορικό χρήσης ακεταμινοφαίνης, η οποία μπορεί να προκαλέσει ηπατική βλάβη ενώ δεν έκανε χρήση αλκοόλ.

Ωστόσο, τρεις ημέρες μετά τον εμβολιασμό, οι ηπατικές εξετάσεις έδειξαν επιδείνωση.

«Οι έρευνες στις 30 Απριλίου έδειξαν χολερυθρίνη ορού 190 μmol/L (φυσιολογική 0-20), αμινοτρανσφεράση αλανίνης (ALT) 1.048 U/L (κανονική 10-49), αλκαλική φωσφατάση (ALP) 229 U/L (κανονική 330-1 )…”

Μέχρι τα τέλη Ιουνίου, τα τεστ ίκτερου και ηπατικής λειτουργίας του άνδρα βελτιώθηκαν, αλλά στη συνέχεια έλαβε εμβολιάστηκε με την δεύτερη δόση του εμβολίου Moderna στις 6 Ιουλίου 2021.

Μέσα σε λίγες μέρες, ο ίκτερος επέστρεψε και τα τεστ ηπατικής λειτουργίας επιδεινώθηκαν.

«Το πρότυπο παρενεργειών στην ιστολογία ήταν σύμφωνο με την οξεία ηπατίτιδα, με χαρακτηριστικά αυτοάνοσης ηπατίτιδας ή πιθανής ηπατικής βλάβης που προκαλείται από φάρμακα (DILI), που πυροδοτεί μια ηπατίτιδα παρόμοια με αυτοάνοση», εξήγησαν οι ερευνητές.

«Αυτή η περίπτωση δείχνει ηπατίτιδα που προκαλείται από το ανοσοποιητικό σύστημα και δευτερογενώς από το εμβόλιο Moderna, το οποίο οδήγησε σε επιδείνωση της ηπατικής βλάβης. Αυτό συνέβη σε έναν άνδρα υγιή χωρίς άλλα ιατρικά προβλήματα. Η εμφάνιση ίκτερου που σχετίζεται με το εμβόλιο mRNA ήταν ασυνήθιστα γρήγορη».

Αναφέρθηκαν περιπτώσεις ηπατίτιδας μετά από εμβολιασμό

Με βάση το Journal of Hepatology άλλες 7 επιπλέον περιπτώσεις ύποπτης ηπατίτιδας που προκαλείται από το ανοσοποιητικό έχουν αναφερθεί μετά από εμβολιασμούς για τον COVID-19, με εμβόλια της Pfizer και Moderna.

Σε μια ξεχωριστή, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Hepatology τον Ιούνιο του 2021, οι ερευνητές εξέφρασαν και πάλι ανησυχίες ότι τα εμβόλια COVID-19 θα μπορούσαν να προκαλέσουν ηπατίτιδα.

Σε αυτή την περίπτωση, μια 56χρονης γυναίκας που ανέπτυξε σοβαρή αυτοάνοση ηπατίτιδα μετά την πρώτη της δόση του εμβολίου της Moderna COVID-19.

Πριν από αυτό, τον Απρίλιο του 2021, οι ερευνητές περιέγραψαν επίσης μια περίπτωση αυτοάνοσης ηπατίτιδας που αναπτύχθηκε μετά από εμβολιασμό COVID-19, αυτή τη φορά σε μια 35χρονη γυναίκα που είχε γεννήσει πριν 3 μήνες.

Στην αυτοάνοση ηπατίτιδα, το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος επιτίθεται λανθασμένα στο ήπαρ, προκαλώντας φλεγμονή και βλάβη και είναι πιθανό ο εμβολιασμός να πυροδότησε το αυτόνομο μέσω αντισωμάτων που προκάλεσε η πρωτεΐνη ακίδας.

«Από ότι γνωρίζουμε, αυτό είναι το πρώτο αναφερόμενο επεισόδιο αυτοάνοσης ηπατίτιδας που αναπτύσσεται μετά τον εμβολιασμό με τον COVID-19, εγείροντας ανησυχία σχετικά με την πιθανότητα το εμβόλιο να προκαλεί αυτοάνοσες ασθένειες.

Καθώς η αιτιότητα δεν μπορεί να αποδειχθεί, είναι πιθανό αυτή η συσχέτιση να είναι απλώς σύμπτωση υποστηρίζουν ορισμένοι.

Ωστόσο, οι σοβαρές περιπτώσεις μόλυνσης από SARS-CoV-2 χαρακτηρίζονται από μια αυτοφλεγμονώδη απορρύθμιση που συμβάλλει στη βλάβη των ιστών.

Καθώς η ιική πρωτεΐνη ακίδας φαίνεται να είναι υπεύθυνη για αυτό, είναι εύλογο ότι τα αντισώματα που προκαλεί ο εμβολιασμός μπορεί επίσης να πυροδοτήσουν αυτοάνοσες καταστάσεις σε άτομα με προδιάθεση».

Φταίει η καταστολή του ανοσοποιητικού;

Ερευνητές από την Ιρλανδία σημείωσαν τον Νοέμβριο του 2021, «εικάζεται ότι ο SARS-CoV-2 μπορεί να διαταράξει το ανοσοποιητικό και να προκαλέσει αυτοάνοσες αποκρίσεις μέσω διασταυρούμενης αντίδρασης με τα κύτταρα-ξενιστές και ότι τα εμβόλια mRNA του COVID-19 μπορεί να προκαλέσουν τα ίδια φαινόμενα».

Ανέφεραν επίσης την αιτία της αυτοάνοσης ηπατίτιδας που αναπτύχθηκε μετά από ένεση COVID-19 σε μια 71χρονη γυναίκα χωρίς ιστορικό κινδύνου για αυτοάνοση νόσο.

Παρατηρήθηκε ίκτερο τέσσερις ημέρες μετά το εμβόλιο και είχε «εξαιρετικά μη φυσιολογικές» εξετάσεις ηπατικής λειτουργίας.

Οι ερευνητές ανέφεραν την πιθανότητα ότι πρόκειται για περίπτωση ηπατικής βλάβης που προκαλείται από φάρμακα που σχετίζονται με εμβόλια.

«Αυτά τα ευρήματα εγείρουν το ερώτημα εάν ο εμβολιασμός mRNA του COVID-19 μπορεί, μέσω της ενεργοποίησης του έμφυτου ανοσοποιητικού συστήματος και της επακόλουθης μη ειδικής ενεργοποίησης αυτοαντιδραστικών λεμφοκυττάρων, να οδηγήσει στην ανάπτυξη αυτοάνοσων συμπεριλαμβανομένης της ΑΙΗ ή να προκαλέσει ηπατική βλάβη που προκαλείται από φάρμακα.

Το έναυσμα, εάν υπάρχει, μπορεί να γίνει πιο εμφανές με την πάροδο του χρόνου, ειδικά μετά την μείωση της ανοσοκαταστολής. Όπως και με άλλες αυτοάνοσες ασθένειες που σχετίζονται με τα εμβόλια, ο παράγοντας αιτιότητας ή ατυχήματος θα αποδειχθεί δύσκολο να διαχωριστεί…

Αλλά θέτει το ερώτημα εάν αυτά τα άτομα πρέπει να εμβολιαστούν ή όχι με νέες δόσεις εμβολίων mRNA για τον covid 19».

Η Stephanie Seneff, ανώτερη ερευνήτρια στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT), και οι συνεργάτες της έχουν επίσης επισημάνει την καταστολή του ανοσοποιητικού που προκαλείται από τα εμβόλια COVID-19.

Τα εμβόλια mRNA για τον covid 19 διδάσκουν τα κύτταρά σας να παράγουν μια πρωτεΐνη, ή ένα κομμάτι πρωτεΐνης, που ενεργοποιεί μια ανοσολογική απόκριση, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής αντισωμάτων.

Ωστόσο, επειδή το φυσικό mRNA διασπάται εύκολα, αυτό σημαίνει ότι η πειραματική γονιδιακή θεραπεία χρειάζεται ένα ειδικό σύστημα παροχής για να φτάσει στα κύτταρα του σώματος.

Οι λήψεις χρησιμοποιούν νανοσωματίδια λιπιδίων που περιέχουν πολυαιθυλενογλυκόλη (PEG) 17 για το σκοπό αυτό.

Το mRNA είναι τυλιγμένο σε λιπιδικά νανοσωματίδια (LNP) που το μεταφέρουν στα κύτταρά σας και τα LNP είναι «PEGylated» — δηλαδή συνδέονται χημικά με μόρια PEG για αύξηση της σταθερότητας.

Συνήθως, εάν επρόκειτο να εγχύσετε RNA στο σώμα σας, τα ένζυμα θα το διασπούσαν αμέσως, αλλά τα εμβόλια COVID-19 είναι ειδικά σχεδιασμένα έτσι ώστε να μην συμβαίνει αυτό.

Ως εκ τούτου, «τα εμβόλια mRNA προάγουν τη διαρκή σύνθεση της πρωτεΐνης ακίδας SARS-CoV-2».

Η πρωτεΐνη ακίδας δεν είναι μόνο νευροτοξική, αλλά επίσης βλάπτει τους μηχανισμούς επιδιόρθωσης του DNA, ενώ η καταστολή των αποκρίσεων ιντερφερόνης τύπου Ι έχει ως αποτέλεσμα εξασθενημένη έμφυτη ανοσία.

Τα εμβόλια για τον covid 19 θα μπορούσαν να προκαλέσουν ηπατική νόσο

Η έρευνα υποδηλώνει ότι οι γενετικές τροποποιήσεις που εισάγονται από τα εμβόλια COVID-19 μπορεί να προκαλέσουν τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος να απελευθερώσουν μεγάλες ποσότητες εξωσωμάτων στην κυκλοφορία.

Τα εξωσώματα είναι εξωκυτταρικά κυστίδια που περιέχουν πρωτεΐνη, DNA, RNA και άλλα συστατικά και μπορεί να περιέχουν mRNA μαζί με πρωτεΐνη ακίδας.

Τα εμβόλια είναι υπεύθυνα

«Παρουσιάζουμε στοιχεία ότι ο εμβολιασμός επιδρά στην ιντερφερόνη τύπου Ι, η οποία έχει ποικίλες δυσμενείς συνέπειες στην ανθρώπινη υγεία.

Τα ανοσοκύτταρα που έχουν προσλάβει τα νανοσωματίδια του εμβολίου απελευθερώνουν στην κυκλοφορία μεγάλους αριθμούς εξωσωμάτων που περιέχουν πρωτεΐνη ακίδας μαζί με κρίσιμα microRNA που επάγουν μια σηματοδοτική απόκριση στα κύτταρα λήπτες σε απομακρυσμένες τοποθεσίες.

Σε ένα παράδειγμα που σημειώθηκε στη μελέτη τους, το εμβόλιο φαίνεται να προκάλεσε μια περίπτωση επανενεργοποίησης του ιού που οδήγησε σε ηπατική ανεπάρκεια.

Η υπόθεση αφορούσε μια 82χρονη γυναίκα που είχε ηπατίτιδα C (HCV) το 2007.

Λίγες μέρες αφότου έλαβε ένα εμβόλιο Pfizer για τον COVID-19, «εμφανίστηκε ισχυρή αύξηση του φορτίου HCV», μαζί με ίκτερο. Πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια τρεις εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό.

Το σύστημα VAERS

Όταν εξέτασαν δεδομένα από το Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Παρενεργειών από τα Εμβόλια (VAERS), συμπεριλαμβανομένων των συμπτωμάτων που «αντιπροσωπεύουν ξεκάθαρα σοβαρά ηπατικά προβλήματα», εντόπισαν 731 συμβάντα μετά από εμβόλια COVID-19 — που αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 97% των περιπτώσεων από όλα τα ήδη εμβολίων το 2021.

Τι αποκαλύπτει η ίδια η Pfizer;

Πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη τα έγγραφα της Pfizer που κυκλοφόρησε η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ τον Απρίλιο του 2022.

Σε ένα από τα έγγραφα βρίσκεται θαμμένη η δήλωση, «η κλινική εργαστηριακή αξιολόγηση έδειξε μια παροδική μείωση στα λεμφοκύτταρα που παρατηρήθηκε σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και τις ομάδες δόσης μετά τη Δόση 1, η οποία υποχώρησε μέσα σε περίπου μία εβδομάδα…»

Αυτό σημαίνει ότι η Pfizer γνώριζε ότι, την πρώτη εβδομάδα μετά το εμβόλιο, άτομα όλων των ηλικιών παρουσίασαν παροδική ανοσοκαταστολή, ή αλλιώς, μια προσωρινή εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος, μετά την πρώτη δόση.

Θα μπορούσε αυτή η αυξημένη ευαισθησία σε λοίμωξη να παίζει ρόλο και στην ηπατίτιδα και σε άλλες περιπτώσεις ηπατικής νόσου μετά από τους εμβολιασμούς;

Χρειάζεται έρευνα για να διαπιστωθεί.

www.bankingnews.gr