GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ με το ΡΩΣΙΚΟ ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΟ στην ΚΑΡΥΣΤΟ – Το δέσμευσαν λόγω κυρώσεων της ΕΕ (ΒΙΝΤΕΟ)

Πλοίο ρωσικών συμφερόντων έχει δεσμευτεί ανοιχτά της Καρύστου, λόγω του νέου πακέτου κυρώσεων, που απαγορεύει τον κατάπλου των υπό ρωσική...


Πλοίο ρωσικών συμφερόντων έχει δεσμευτεί ανοιχτά της Καρύστου, λόγω του νέου πακέτου κυρώσεων, που απαγορεύει τον κατάπλου των υπό ρωσική σημαία πλοίων σε ευρωπαϊκά λιμάνια.

Το πλοίο με πλήρωμα 19 Ρώσους ναύτες απέπλευσε από τον Μαρμαρά της Τουρκίας και επρόκειτο να μεταφορτώσει το πετρέλαιο που μετέφερε σε άλλο πλοίο νότια της Καλαμάτας, στο διάστημα μεταξύ 15 και 17 Απριλίου.

Υπέστη, ωστόσο, μηχανική βλάβη και οδηγήθηκε ρυμουλκούμενο στο αγκυροβόλιο της Καρύστου, όπου και παραμένει μέχρι σήμερα.

Στο μεσοδιάστημα και συγκεκριμένα στις 16 Απριλίου, τέθηκε σε ισχύ η ευρωπαϊκή νομοθεσία που απαγορεύει τον κατάπλου υπό ρωσική σημαία πλοίων σε ευρωπαϊκά λιμάνια.

Στο πλαίσιο αυτό, την περασμένη Παρασκευή διετάχθη από την Αρχή για το Ξέπλυμα μαύρου χρήματος η δέσμευση του πλοίου.

Αυτό που περιπλέκει, ωστόσο, σημαντικά την υπόθεση είναι πως το φορτίο – δηλαδή το ρωσικό πετρέλαιο – δεν έχει δεσμευθεί, ενώ έχει δεσμευτεί το πλοίο που το μεταφέρει.

Το σχόλιο της ρωσικής πρεσβείας

Η ρωσική πρεσβεία ανακοίνωσε, μέσω Τwitter, σημείωσε πως βρίσκεται σε επικοινωνία με τις ελληνικές αρχές σχετικά με το ζήτημα του πετρελαιοφόρου που δεσμεύτηκε από τις ελληνικές αρχές στο αγκυροβόλιο της Καρύστου.

«Η πρεσβεία ελέγχει τις πληροφορίες που έχουν δημοσιευτεί στα ελληνικά ΜΜΕ σχετικά με τη δέσμευση του πετρελαιοφόρου Pegasus στην περιοχή της Εύβοιας με πλήρωμα 19 ναυτικών.

Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τις ελληνικές αρχές για το παρόν ζήτημα» ανέφερε συγκεκριμένα η ανάρτηση.

πηγη