GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Μόλις μια εβδομάδα πριν τις προεδρικές εκλογές στις 24/4 η ΕΕ ανέσυρε κατηγορίες κατά της Le Pen… του 2004

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στην Γαλλία δείχνουν ότι ο Macron προηγείται με 54% - 52% έναντι 66% που είχε λάβει στις προηγούμενες εκλογές...

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στην Γαλλία δείχνουν ότι ο Macron προηγείται με 54% - 52% έναντι 66% που είχε λάβει στις προηγούμενες εκλογές με την Le Pen να βρίσκεται στο 46% - 48% από 34% που είχε λάβει στις προηγούμενες εκλογές.

Πιθανώς ως μέρος μιας εσκεμμένης προσπάθειας να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα της Γαλλίας η Ευρωπαϊκή Ένωση ξαφνικά θυμήθηκε ότι η Marine Le Pen κατηγορείται για υπεξαίρεση που σημειώθηκε πριν 18 χρόνια δηλαδή το 2004.

«Θεμσικό όργανο της ΕΕ για την καταπολέμηση της απάτης κατηγόρησε τη Γαλλίδα ακροδεξιά ηγέτη Le Pen και συνεργάτες της ότι υπεξαίρεσαν περίπου 600.000 ευρώ κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως ευρωβουλευτές».

Η αρχηγός του Εθνικού κόμματος κατηγορείται για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος «περίπου 137.000 ευρώ (150.000 δολάρια) από το κοινοβούλιο του Στρασβούργου όταν ήταν ευρωβουλευτής μεταξύ 2004 και 2017.
Ο δικηγόρος της Le Pen, απέρριψε τις κατηγορίες, προσθέτοντας ότι η παρέμβαση του θεσμικού οργάνου μόλις μια εβδομάδα πριν τις κρίσιμες εκλογές στην Γαλλία είναι ύποπτες.

Να σημειωθεί ότι για την υπόθεση αυτή η Le Pen δεν έχει κληθεί από καμία γαλλική δικαστική αρχή για να απαντήσει στις κατηγορίες.
«Είμαι έκπληκτος από το χρονοδιάγραμμα μιας τόσο ισχυρής αποκάλυψης και της εργαλειοποίησης» ανέφερε ο δικηγόρος της Le Pen.

Η ΕΕ επέλεξε να αποκαλύψει το θέμα λίγες ημέρες πριν από τον τελικό γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, στις οποίες η Le Pen θα αναμετρηθεί με τον νυν πρόεδρος Macron.
Πρόσφατες δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι η Le Pen κλείνει τη διαφορά από τον Macron, προκαλώντας ανησυχία στους τεχνοκράτες της παγκοσμιοποίησης.
Η απόφαση της ΕΕ να ανασύρει κατηγορίες κατά της Le Pen μόλις μια εβδομάδα πριν τις γαλλικές εκλογές είναι ξεκάθαρα μια πράξη παρέμβασης στις εκλογές με σκοπό να πλήξει και αμαυρώσει την Le Pen.

H επανάληψη

Το ίδιο σκηνικό συνέβη και στην Ουγγαρία.
Με την επανεκλογή του Viktor Orban της Ουγγαρίας με συντριπτική νίκη, η ΕΕ απάντησε επιβάλλοντας κυρώσεις στη χώρα ως μια μορφή τιμωρίας για το εκλογικό σώμα που ασκεί τη δημοκρατική του βούληση.

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις στην Γαλλία;

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στην Γαλλία δείχνουν ότι ο Macron προηγείται με 54% - 52% έναντι 66% που είχε λάβει στις προηγούμενες εκλογές του 2017 με την Le Pen να βρίσκεται στο 46% - 48% από 34% που είχε λάβει στις προηγούμενες εκλογές.

www.bankingnews.gr