GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ποιος είναι ο ισχυρός άντρας που ωθεί τον Μπάιντεν σε πόλεμο με την Ρωσία

Ποιες είναι οι πιθανότητες να ακούσει ο Τζο Μπάιντεν αυτόν τον ισχυρό άνδρα Υπάρχει πλέον ένας πολιτικός στον στενό κύκλο του προέδρου τω...
Ποιες είναι οι πιθανότητες να ακούσει ο Τζο Μπάιντεν αυτόν τον ισχυρό άνδρα

Υπάρχει πλέον ένας πολιτικός στον στενό κύκλο του προέδρου των ΗΠΑ που τον παρακινεί ευθέως να στείλει αμερικανικά στρατεύματα στην Ουκρανία, δηλαδή σε πόλεμο με τη Ρωσία.

Ποιος είναι ο Κρις Κουνς; Γιατί το κάνει αυτό;

Και ποιες είναι οι πιθανότητες να ακούσει ο Τζο Μπάιντεν αυτόν τον ισχυρό άνδρα, βαθιά πεπεισμένος για τα δικαιώματά του;

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν φέρεται να ενημέρωσε  τον πρώην προϊστάμενό του, Μπαράκ Ομπάμα, για την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για δεύτερη προεδρική θητεία το 2024. 

Δεν έχει πραγματικά σημασία τι σχεδιάζει να κάνει ο Πρόεδρος Μπάιντεν στο λίγο πολύ μακρινό μέλλον. Αλλά εξακολουθεί να είναι σημαντικό αυτό που δεν σκοπεύει να κάνει - δεν σκοπεύει να ξεκινήσει έναν πόλεμο των ΗΠΑ με τη Ρωσία, έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. 

Ο Μπάιντεν απέρριψε τις προτάσεις του γερουσιαστή Κουνς, ο οποίος ζήτησε να σταλούν αμερικανικά στρατεύματα στην Ουκρανία, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

Τα ερωτήματα όμως παραμένουν, και το κυριότερο είναι ποιος είναι στην πραγματικότητα αυτός ο γενναίος γερουσιαστής που δεν φοβάται μια στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία και πιστεύει ότι η Ουάσιγκτον πρέπει να εισέλθει σε σύγκρουση στην Ουκρανία που δεν θα περιορίζεται μόνο στην προμήθεια φυσιγγίων, βαρελιών και εξοπλισμού;

Εν ολίγοις, ο Κρις Κουνς είναι ένας από τους γερουσιαστές με τη μεγαλύτερη επιρροή τώρα, και έχει επιρροή επειδή είναι πολύ κοντά στον Μπάιντεν και είναι ένας από τους σημαντικούς κρίκους μεταξύ του Λευκού Οίκου και του Κογκρέσου.

Στη Γερουσία, ο Κουνς εκπροσωπεί το Ντέλαγουερ και καταλαμβάνει την έδρα που κατείχε ο ίδιος ο Μπάιντεν για 36 χρόνια, έως ότου εξελέγη αντιπρόεδρος σε συνδυασμό με τον Ομπάμα. Ο Κουνς είναι στενός φίλος της οικογένειας Μπάιντεν.

-  Κύριε Πρόεδρε, σας ζητώ να ξεκινήσετε έναν πόλεμο με τη Ρωσία για χάρη της παγκόσμιας ειρήνης!

–  Απορρίπτω την πρόταση του αγαπητού μου φίλου να ξεκινήσει πόλεμο με τη Ρωσία... Όπως μπορείτε να δείτε, κυρίες και κύριοι, δεν υπάρχει τίποτα ανησυχητικό: η πνευματική μου υγεία δεν αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Το ότι ο Κουνς είναι στενό πρόσωπο του Μπάιντεν επιβεβαίωσε και η Ψάκη.

Αυτό δίνει μια πρόσθετη διάσταση εξωτερικής πολιτικής.

Αυτό δείχνει πως η έναρξη ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου δεν βρίσκεται πλέον στα ''χείλη'' των ακροδεξιών ριζοσπαστών, αλλά στον στενό κύκλο του προέδρου. Και μόνο η ''σοφία'' του κ. Μπάιντεν χωρίζει τον κόσμο από τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το πόση από αυτή τη ''σοφία'' έχει ο Μπάιντεν αποδεικνύεται καλά από την καταστροφικά χαμηλή απήχηση του - άμεση συνέπεια πολλών λαθών στις εξωτερικές και εσωτερικές υποθέσεις.

Κάτω από τέτοιες συνθήκες, οι «δημόσιες παραστάσεις» αρχίζουν να εκτιμώνται ιδιαίτερα από τους πολιτικούς, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι η «συμφωνία» είναι μια μάλλον αισιόδοξη εκδοχή των γεγονότων.

Το απαισιόδοξο είναι ότι υπάρχουν πράγματι άνθρωποι στον στενό κύκλο του Μπάιντεν που τον ωθούν σε ένοπλη σύγκρουση με τη Ρωσική Ομοσπονδία, πρώτα στο έδαφος της Ουκρανίας και μετά...

Οι φλογεροί προτεστάντες όπως ο Κουνς είναι ένας στιλβωτός τύπος μεταξύ των πιο επιθετικών «γερακιών» και ρωσόφοβων των ΗΠΑ της εποχής του Ψυχρού Πολέμου.

Υπήρχαν και άλλοι...για παράδειγμα, υπάρχουν πολλοί επιληπτικοί αντικομμουνιστές μεταξύ του αμερικανικού στρατού. Ωστόσο, οι θρησκευόμενοι αποτελούσαν ένα είδος «ρωσοφοβικού mainstream» και ήταν πολύ ορατοί - λόγω του γεγονότος ότι πίστευαν πραγματικά αυτά που έλεγαν. 

Μέχρι τη δεκαετία του 1980, τέτοιοι πολιτικοί συσπειρώθηκαν γύρω από τη φιγούρα του Ρόναλντ Ρίγκαν, επίσης συντηρητικού και επίσης ζηλωτού αντικομμουνιστή.

Ο ίδιος είχε μια κάπως απλούστερη στάση απέναντι στη θρησκεία από πολλούς από τους θαυμαστές του (άκουγε αστρολόγους, νομιμοποίησε τις αμβλώσεις στην Καλιφόρνια, ήταν ο πρώτος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ με διαζύγιο πίσω του κ.λπ.), αλλά ως ηθοποιός στο παρελθόν , εργάστηκε εξαιρετικά για το κοινό.

Όταν ο Ρήγκαν αποκάλεσε την ΕΣΣΔ «αυτοκρατορία του κακού», είχε κατά νου ακριβώς την αντικληρική πολιτική του σοβιετικού κράτους και η ιστορική του ομιλία για αυτό το θέμα ήταν ένας χαιρετισμός προς την Εθνική Ένωση Ευαγγελικών των ΗΠΑ.

Στη συνέχεια, ο Ρήγκαν εγκατέλειψε αυτή την εικόνα του κόσμου και άρχισε να αντιλαμβάνεται τους κομμουνιστές και τους σοβιετικούς λαούς όχι ως φανατικούς που απειλούσαν τον ναό, αλλά ως απλούς ανθρώπους με συνηθισμένα προβλήματα.

Η συζήτηση λοιπόν για την πιθανότητα ενός προληπτικού πολέμου με την ΕΣΣΔ ανήκει στο παρελθόν, για την οποία η αξία συγκεκριμένων ατόμων όπως η Suzanne Massi, η οποία πρόσφατα έλαβε τη ρωσική υπηκοότητα, είναι μεγάλη.

Αλλά πολύ πριν από αυτό, ο σημερινός γερουσιαστής Κρις Κουνς ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα ως ακτιβιστής στην προεδρική εκστρατεία του Ρίγκαν. Πολύ γρήγορα, πήγε στους Δημοκρατικούς, αλλά, προφανώς, κατάφερε να πάρει μια καλή κατηγορία της κλασικής αμερικανικής ρωσοφοβίας τύπου Ψυχρού Πολέμου και τώρα την αναπαράγει σε νέες συνθήκες.

Ο Κουνς εξήγησε πρόσφατα στους ψηφοφόρους ότι ο τρέχων πληθωρισμός και οι αυξανόμενες τιμές της βενζίνης είναι οι συνέπειες της σύγκρουσης με τη Ρωσία και θα είναι ακόμη πιο δύσκολη στο μέλλον . 

Και τόνισε αμέσως , ''Αυτό είναι το τίμημα για την ελευθερία, που είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώσουμε''.

πηγη