GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η ώρα της κάλπης για τον νέο Πρόεδρο της Γαλλίας

Αμφίρροπη μάχη, κλειδί οι αναποφάσιστοι Η ακρίβεια ο παράγοντας που θα κρίνει την νίκη στις γαλλικές εκλογές Ξεκινά η “μάχη” της Γαλλίας ...



Αμφίρροπη μάχη, κλειδί οι αναποφάσιστοι

Η ακρίβεια ο παράγοντας που θα κρίνει την νίκη στις γαλλικές εκλογές

Ξεκινά η “μάχη” της Γαλλίας με τους υποψηφίους  στον πρώτο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης να προαναγγέλλεται αμφίρροπη με την Μαρίν Λεπέν να βρίσκεται πλέον στην θέση που μπορεί να την οδηγήσει στην κατάκτηση της Προεδρίας.

Ο νικητής θα αναλάβει το τιμόνι της Γαλλίας και θα διαμορφώσει το ρόλο της σε μία Ευρώπη που αλλάζει για την επόμενη πενταετία.
Η εκλογική μάχη που ολοκληρώνεται στο δεύτερο γύρο της 24ης Απριλίου, σημαδεύτηκε από την πανδημία αλλά και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν αμφίρροπη αναμέτρηση ανάμεσα στον απερχόμενο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και την υποψήφια της  Μαρίν Λεπέν με κύριο θέμα την οικονομία.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία ενίσχυσε τον Εμανουέλ Μακρόν, αλλά τα κέρδη εξανεμίστηκαν πολύ γρήγορα καθώς οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας γύρισαν μπούμερανγκ και επιβάρυνε την ακρίβεια.

Αντίθετα, η Μαρίν Λεπέν  με συντονισμένο πρόγραμμα εστίασε στα πραγματικά προβλήματα της γαλλικής κοινωνίας και μείωσε τη διαφορά στα όρια του στατιστικού λάθους.

Μάλιστα από άλλους πολιτικούς σχολιαστές στη Γαλλία σχολιάστηκε ως δήλωση ήττας η φράση του Ε.Μακρόν ότι «Όντως, εισήλθα στην προεκλογική εκστρατεία αργά λόγω Ουκρανίας».

Σύμφωνα με τον πολιτικό αναλυτή, Πασκάλ Περινό, «είναι οι πρώτες εκλογές στις οποίες υπάρχει τέτοιο ποσοστό ανθρώπων που είναι αναποφάσιστοι, που άλλαξαν γνώμη – σχεδόν ένας στους δύο Γάλλους».

Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται στις 20:00 τοπική ώρα (21:00 ώρα Ελλάδας) της Κυριακής, ενώ τα εκλογικά τμήματα ανοίγουν στις 08:00 τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδας).

πηγη