GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Γρίπη των Πτηνών: Τώρα «χτύπησε» και τη λίμνη της Δοϊράνης - Περίπου 20 νεκρά πτηνά περισυνέλεξαν οι αρχές

Σε επιφυλακή οι πτηνοτρόφοι για να μην μεταδοθεί η νόσος στα πουλερικά Μετά την Καστοριά, τη Μικρή Πρέσπα, την Χειμαδίτιδα, τη Ζάζαρη, τη...


Σε επιφυλακή οι πτηνοτρόφοι για να μην μεταδοθεί η νόσος στα πουλερικά

Μετά την Καστοριά, τη Μικρή Πρέσπα, την Χειμαδίτιδα, τη Ζάζαρη, την Βεγορίτιδα και την Πολυφύτου, η επονομαζόμενη Γρίπη των Πτηνών (Η5Ν1) «χτύπησε» και τη λίμνη της Δοϊράνης. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, Ανδρέα Βεργίδη που μίλησε στο GRTimes, από την περασμένη Πέμπτη (31/3) μέχρι και σήμερα οι αρχές έχουν συλλέξει περίπου 20 νεκρά πτηνά, στην πλειοψηφία τους Αργυροπελεκάνους.

Σύμφωνα με το  GRtimes.gr, «Και αυτά μόνο στις περιοχές κοντά στην προβλήτα της λίμνης όπου θα μπορούσαμε να έχουμε πρόσβαση, διότι υπάρχουν διάφορα δύσβατα σημεία στον υδροβιότοπο της Δοϊράνης, στα οποία δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε και ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλα πουλιά εκεί, τα οποία δυστυχώς δεν μπορούμε να μαζέψουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βεργίδης.

Ο ίδιος ο αντιπεριφερειάρχης πάντως, τόνισε πως αμέσως μετά το εντοπισμό των πρώτων πτηνών και την επιβεβαίωση ότι πρόκειται για κρούσματα της Γρίπης, υπήρξε άμεση ενημέρωση και ανακοινώσεις προς τους πτηνοτρόφους και αυγοπαραγωγούς που υπάρχουν σε κοντινή απόσταση ώστε να είναι σε επιφυλακή και να προσέχουν ιδιαίτερα τα πουλερικά τους, καθώς επίσης και προς τους πολίτες στους οποίους συστήνεται να μην επιχειρούν να έρθουν σε επαφή με νεκρά πτηνά.

πηγη