GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ουκρανία: Έτοιμη για συνομιλίες δηλώνει η Ρωσία

Εμείς είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις, περιμένουμε τους Ουκρανούς Μήνυμα ότι η πλευρά της Ρωσίας είναι έτοιμη να ξεκινήσει τη δεύτερη φ...

Εμείς είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις, περιμένουμε τους Ουκρανούς

Μήνυμα ότι η πλευρά της Ρωσίας είναι έτοιμη να ξεκινήσει τη δεύτερη φάση της διαπραγμάτευσης με την Ουκρανία στη Λευκορωσία έστειλε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Όπως είπε οι Ρώσοι αξιωματούχοι που έλαβαν μέρος και στην πρώτη διαπραγμάτευση, τη Δευτέρα, είναι έτοιμοι να συνεχίσουν σήμερα τις συζητήσεις προσθέτοντας ότι είναι άγνωστο ακόμα αν θα εμφανιστούν οι Ουκρανοί.



Σύμφωνα με τον Πεσκόφ οι πληροφορίες ακόμα παραμένουν συγκεχυμένες για το τι τελικά θα συμβεί.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, είπε σε διάγγελμά του ότι η Ρωσία πρέπει να σταματήσει τους βομβαρδισμούς των ουκρανικών πόλεων προκειμένου να ξεκινήσουν εκ νέου οι συνομιλίες.

Νωρίτερα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι νέα συνάντηση Ρωσίας-Ουκρανίας στο έδαφος της Λευκορωσίας ενδεχομένως να διεξαχθεί το βράδυ σήμερα, Τετάρτη, κάνουν λόγο ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Sputnik η ουκρανική αποστολή δεν έχει φτάσει ακόμα στην Λευκορωσία, στην περιοχή , δηλαδή, όπου διεξήχθη ο πρώτος γύρος των διαπραγματεύσεων.

Η ίδια πηγή υποστηρίζει ότι θα πραγματοποιηθούν σήμερα οι νέες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία αλλά ακόμα δεν έχει «κλειδώσει» η ακριβής ώρα έναρξής τους, μιλώντας για το ενδεχόμενο αυτό να γίνει το απόγευμα-βράδυ σήμερα, Τετάρτη.

Από την πλευρά Ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι, Μιχάιλο Ποντολιάκ, μιλώντας στο Reuters είπε ότι η διεξαγωγή περαιτέρω διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία είναι κάτι που συζητείται και ότι χρειάζεται «ουσιώδης ατζέντα.

«Το συζητάμε για την ώρα, χρειάζεται μια ουσιώδης ατζέντα» είπε ο σύμβουλος του Ζελένσκι.

Ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων για τις ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία έχει πάρει διαστάσεις θρίλερ λόγω της συνέχισης των σφοδρών επιχειρήσεων από την ρωσική πλευρά για την κατάληψη κρίσιμων στρατηγικής σημασίας στόχων.

Και ο δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων για τον οποίο δεν υπάρχει αισιοδοξία για έκβαση θετικού αποτελέσματος, θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή Μπρεστ, στα σύνορα της Πολωνίας με τη Λευκορωσία.


newsbomb