GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ: ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Η Ουκρανία είναι γνωστή για το εξαιρετικά γόνιμο μαύρο έδαφος της. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η χώρα αυτή, τα τελευταία 30 χρόνι...




Η Ουκρανία είναι γνωστή για το εξαιρετικά γόνιμο μαύρο έδαφος της.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η χώρα αυτή, τα τελευταία 30 χρόνια, έχει αναδειχθεί σε σημαντικό παραγωγό γεωργικών προϊόντων.

Και η Ρωσία το ίδιο.

Και οι δύο χώρες συγκαταλέγονται στους μεγαλύτερους παραγωγούς γεωργικών προϊόντων στον κόσμο σήμερα.

Ειδικά για τα δημητριακά και τους ηλίανθους, ένα μεγάλο μερίδιο της παγκόσμιας παραγωγής προέρχεται από αυτές τις δύο χώρες.

Ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας θέτει σε κίνδυνο αυτή την αγροτική παραγωγή.

Ο υπόλοιπος κόσμος δεν μπορεί πλέον να βασίζεται σε εμπορεύματα τα οποία προέρχονται από αυτές τις χώρες, καθώς η παραγωγή και το εμπόριο είναι πολύ πιθανό να παρεμποδιστούν – είτε από τον πόλεμο, είτε από τις κυρώσεις είτε και από τα δύο.

Αυτό, φυσικά, έχει άμεσες οικονομικές επιπτώσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε αυτό το κείμενο παρέχεται μια επισκόπηση της οικονομικής σημασίας και των αναμενόμενων επιπτώσεων αυτών των συνθηκών στις τιμές και στην ευρωπαϊκή παραγωγή και περιγράφονται οι επιπτώσεις τους για τους γεωργικούς στόχους της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας “Green Deal”.

Τόσο η Ουκρανία όσο και η Ρωσία παράγουν μεγάλη ποικιλία γεωργικών προϊόντων. Τα τελευταία στοιχεία από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) δείχνουν ότι.....

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην ιστοσελίδα: istos.net.gr.




.