GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η ΩΡΑ Ζ ΣΤΟ ΡΟΛΟΪ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Του Αλεξάντρ Γκέλιεβιτς Ντούγκιν - 10.03.2022 Η «Ειδική Επιχείρηση Ζ» δεν είναι μόνον η αποστρατωτικοποίηση και η αποναζιστικοποίηση της...


Του Αλεξάντρ Γκέλιεβιτς Ντούγκιν - 10.03.2022

Η «Ειδική Επιχείρηση Ζ» δεν είναι μόνον η αποστρατωτικοποίηση και η αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας, όχι μόνον η διάσωση του ρωσικού λαού του Ντονμπάς και η επιβεβαίωση της κυριαρχίας του ρωσικού κράτους.

Είναι ένας θεμελιωδώς νέος κύκλος στη ρωσική ιστορία, που μας μεταφέρει μετά από δεκαετίες στασιμότητας, πίσω, στο μονοπάτι του αρχικού μας πεπρωμένου.

Ως την Τρίτη Ρώμη, την Μεγάλη Χριστιανική Αυτοκρατορία, που εμποδίζει ολόκληρο τον κόσμο να βυθιστεί στην άβυσσο.

Πάβελ Φλορένσκυ

Η πραγματικότητα φαίνεται από δύο πλευρές. Φανταστείτε έναν διάφανο «πλωτικό τετράδα» (πλωτικός τετράς = τεταρτοκυκλικός αστρολάβος).

Από την μία πλευρά, ο δείκτης του ρολογιού πηγαίνει όπως θα έπρεπε, αλλά από την άλλη πλευρά πηγαίνει προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Πού πάει λοιπόν; Δεξιόστροφα ή αριστερόστροφα;

Σε αυτό το παράδειγμα, ο πατήρ Πάβελ Φλορένσκυ * ίδρυσε τη γεωμετρική του εικόνα εξηγώντας τι είναι οι «φανταστικοί αριθμοί», για παράδειγμα ο i, η ρίζα του -1. Από αυτό συνήγαγε την ακριβή τοποθεσία της κόλασης και την ερμηνεία των κάθετων ταξιδιών του Δάντη. (Ομολογώ πως μέχρι ένα σημείο υποτίμησα τον Φλορένσκυ).

Ο ίδιος δείκτης του ίδιου ρολογιού την ίδια στιγμή, ιδωμένος από δύο πλευρές της πραγματικότητας, κινείται ταυτόχρονα προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Ο πνευματικός νους και ο υλικός νους βρίσκονται και στις δύο πλευρές της πραγματικότητας. Παρατηρούν το ίδιο αντικείμενο, αλλά το.......

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην ιστοσελίδα: istos.net.gr.




.