GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Σ.Λαβρόφ: «Πρέπει να ξέρουν όλοι ότι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα είναι πυρηνικός και καταστροφικός»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, προειδοποίησε την Δύση πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ενός τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου ο...


Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, προειδοποίησε την Δύση πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ενός τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου ο οποίος θα είναι πυρηνικός και καταστροφικός.

Ένας Γ' ΠΠ σημαίνει πως ρωσικές και ΝΑΤΟϊκές και άρα αμερικανικές δυνάμεις θα συγκρουστούν απευθείας μεταξύ τους, χωρίς δηλαδή την παρέμβαση «αντιπροσώπων» και αυτές οι συγκρούσεις θα οδηγήσουν σε πυρηνικό ολοκαύτωμα.

Για άλλη μία φορά ανώτατος Ρώσος αξιωματούχος επαναφέρει το ζήτημα πιθανής χρήσης πυρηνικών όπλων εάν τα πράγματα συνεχίσουν να οδεύουν προς κλιμάκωση.

«Ένας τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα ήταν πυρηνικός και καταστροφικός» είπε, ειδικότερα, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Η Ρωσία στο επίσημο πυρηνικό της δόγμα θεωρεί εκ των ουκ άνευ την χρήση πυρηνικών όπλων στην περίπτωση που υπάρξει απειλή για την εθνική της υπόσταση.

Οι κυρώσεις οι οποίες επιβάλλονται εναντίον της έχουν ως στόχο ακριβώς αυτό (το αν το πετύχουν ή όχι είναι άλλο ζήτημα).

Ο Σ.Λαβρόφ υπενθύμισε άλλωστε πρόσφατη δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ: «Ο πρόεδρος των ΗΠΑ (Τζο) Μπάιντεν είναι ένας έμπειρος άνθρωπος και έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η μόνη εναλλακτική στις κυρώσεις... είναι ο παγκόσμιος πόλεμος».

Ο ίδιος επανάλαβε πως η χώρα του δεν θα επιτρέψει στην Ουκρανία να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Όσον αφορά στην πορεία των διαπραγματεύσεων των δύο πλευρών, ο Λαβρόφ επεσήμανε πως η Ρωσία είναι έτοιμη για νέο γύρο σήμερα, αλλά οι Ουκρανοί παίζουν με τον χρόνο, μετά από εντολή των ΗΠΑ.

Παράλληλα, σε άλλο σημείο είπε ότι η Ρωσία έχει «πολλούς φίλους» και δεν γίνεται να απομονωθεί.

«Ήμασταν έτοιμοι για κυρώσεις αλλά δεν περιμέναμε να στοχεύσουν αθλητές και δημοσιογράφους»

Αναφερόμενος στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ο Λαβρόφ ανέφερε πως η χώρα «ήταν έτοιμη για κυρώσεις, αλλά δεν περίμενε να στοχεύσουν αθλητές, δημοσιογράφους και εκπροσώπους του πολιτιστικού χώρου».

Νωρίτερα, για το ίδιο ζήτημα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να υπάρξει απάντηση, αλλά αυτή δεν πρέπει να προκαλέσει ζημία στη Ρωσία.


πηγη