GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τέρμα στις σπέκουλες-Νέα ιατρική "βόμβα"! Η Ιβερμεκτίνη έχει «αντιϊκή δράση» κατά της Όμικρον και όλων των άλλων «μεταλλαγμένων στελεχών» του Covid-19

Η Ιβερμεκτίνη έδειξε μέση βελτίωση κατά 64% ως πρώιμη θεραπεία, 39% βελτίωση ως καθυστερημένη θεραπεία και 83% βελτίωση ως πρόληψη, σε 77 με...

Η Ιβερμεκτίνη έδειξε μέση βελτίωση κατά 64% ως πρώιμη θεραπεία, 39% βελτίωση ως καθυστερημένη θεραπεία και 83% βελτίωση ως πρόληψη, σε 77 μελέτες

Μια ιαπωνική φαρμακευτική εταιρεία, η Kowa Co, δήλωσε τη Δευτέρα ότι το φάρμακο ιβερμεκτίνη έχει «αντιϊκή δράση» κατά της μετάλλαξης Όμικρον και άλλων παραλλαγών του Covid-19.

Η μελέτη εκπονήθηκε με το Πανεπιστήμιο Kitasato του Τόκιο σε ένα κοινό μη κλινικό ερευνητικό πρόγραμμα, το οποίο δοκιμάζει το φάρμακο ως πιθανή θεραπεία για τη νόσο, σύμφωνα με το Reuters.



Η Kowa λέει ότι η ιβερμεκτίνη έδειξε την «ίδια αντιική δράση» σε όλα τα «μεταλλαγμένα στελέχη», συμπεριλαμβανομένων των Άλφα, Δέλτα και Όμικρον. Η εταιρεία σημείωσε επίσης ότι η ιβερμεκτίνη καταστέλλει την εισβολή του ιού και αναστέλλει την αναπαραγωγή του.

«Η [ιβερμεκτίνη] αναμένεται να εφαρμοστεί ως θεραπευτικό φάρμακο (δισκίο) για όλες τις νέες μολυσματικές ασθένειες του κορονοϊού», αναφέρεται στην έκθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Reuters άλλαξε τον αρχικό του τίτλο από "αποτελεσματικό" κατά της Όμικρον σε "αντιϊκό αποτέλεσμα" και διόρθωσε μια δήλωση ότι το εύρημα προέκυψε κατά τη διάρκεια "Κλινικών δοκιμών Φάσης ΙΙΙ".

Υπενθυμίζουμε πως πριν από περίπου ένα μήνα, αμερικανικές πηγές ανέφεραν πως η ιβερμεκτίνη "λειτουργεί σε όλες τις φάσεις" του COVID σύμφωνα με στρατιωτικά έγγραφα που διέρρευσαν.

Καθώς όλο και περισσότερες πληροφορίες διαρρέονται από τα στρατιωτικά έγγραφα που διέρρευσαν από το Project Veritas, φαίνεται να υπάρχει ένα τμήμα που υποστηρίζει την ιβερμεκτίνη ως θεραπεία του Covid-19.

«Η ιβερμεκτίνη (η οποία αναγνωρίστηκε ως θεραπευτική τον Απρίλιο του 2020) λειτουργεί σε όλες τις φάσεις της ασθένειας, επειδή τόσο αναστέλλει τον πολλαπλασιασμό του ιού όσο και ρυθμίζει την ανοσολογική απόκριση».

Η Ιβερμεκτίνη βρίσκεται στο επίκεντρο μιας συνεχιζόμενης εκστρατείας «ιατρικής παραπληροφόρησης» που περιβάλλει τον podcaster Joe Rogan και αρκετούς ειδικούς καλεσμένους που έχουν υποστηρίξει τη χρήση του αντιπαρασιτικού φαρμάκου ως πρώιμης θεραπείας για ασθενείς με Covid-19. Ο ίδιος ο Rogan χρησιμοποίησε ιβερμεκτίνη ως μέρος ενός κοκτέιλ θεραπειών όταν προσβλήθηκε από τον Covid-19.

Η διαμάχη για την ελευθερία του λόγου ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα αφού οι τραγουδιστές Νιλ Γιανγκ και Τζόνι Μίτσελ απαίτησαν από το Spotify να αφαιρέσει τον μουσικό τους κατάλογο εκτός και αν ο Rogan φιμωθεί.

Ο Ρόγκαν απάντησε στο δράμα σε ένα βίντεο στο Instagram, στο οποίο είπε ότι επιδιώκει να έχει συνομιλίες στο podcast του μόνο με άτομα που έχουν «διαφορετικές απόψεις» και ότι δεν «προσπαθεί να προωθήσει παραπληροφόρηση».

Σημείωσε ότι έχει επικοινωνεί με εμπειρογνώμονες από όλες τις πλευρές, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής ιατρικού ανταποκριτή του CNN, Δρ. Sanjay Gupta, του Dr. Michael Osterholm, που είναι μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής COVID-19 του προέδρου Τζο Μπάιντεν, και του Δρ. Peter Hotez από το Baylor College of Medicine.

Ο Ρόγκαν επεσήμανε επίσης ότι πολλοί ισχυρισμοί για τον Covid που είχαν προηγουμένως πολυσυζητηθεί έχουν αποδειχθεί αληθινοί.

Σύμφωνα με το ivmmeta.com, η Ιβερμεκτίνη έδειξε μέση βελτίωση κατά 64% ως πρώιμη θεραπεία, 39% βελτίωση ως καθυστερημένη θεραπεία και 83% βελτίωση ως πρόληψη, σε 77 μελέτες.

Όπως σημειώνει η The Epoch Times, μια εφημερίδα με εκτεταμένα ρεπορτάζ για τον κορονοϊό:

Η ιβερμεκτίνη χρησιμοποιείται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για περισσότερα από 30 χρόνια για τη θεραπεία παρασιτικών λοιμώξεων. Εθελοντές έχουν διανείμει το φάρμακο σε αφρικανικές χώρες όπου έχει διαπιστωθεί ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό, ανέφερε η έκθεση Kowa.

Ωστόσο, η θεραπεία αποτελεί προϊόν διαμάχης τελευταία, καθώς ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) δεν ενέκρινε τη χρήση της ιβερμεκτίνης ως θεραπεία για τον COVID-19, παρόλο που το φάρμακο χρησιμοποιείται σε ανθρώπους για τη θεραπεία υπό διάφορες συνθήκες.

Η FDA αρνήθηκε να ανταποκριθεί σε αίτημα του νόμου περί ελευθερίας της πληροφορίας (FOIA) που ζητούσε λεπτομέρειες σχετικά με τυχόν αναφορές παρενεργειών που σχετίζονται με τη χρήση της ιβερμεκτίνης στη θεραπεία του COVID-19, ενώ καταγγέλλει δημόσια τη χρήση της.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πληρώνει νοσοκομεία σε όλη τη χώρα για τη θεραπεία ασθενών με COVID-19, αλλά η πληρωμή συνδέεται με εγκεκριμένες μεθόδους και η ιβερμεκτίνη δεν αποτελεί μέρος του πρωτοκόλλου.

Ωστόσο, οικογένειες που απελπίζονται να σώσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα καταφεύγουν στη μυστική μεταφορά του φαρμάκου στα νοσοκομεία ως ύστατη προσπάθεια που συχνά καταλήγει να βοηθήσει το μολυσμένο άτομο να αναρρώσει.

22 χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν εγκρίνει τη χρήση της ιβερμεκτίνης στη θεραπεία του COVID-19, βάσει πολλαπλών μελετών. Η Ιαπωνία δεν έχει ακόμη εγκρίνει την ιβερμεκτίνη για τη θεραπεία του COVID-19.

Υποβλήθηκε νομοσχέδιο για να γίνει το Νιου Χάμσαϊρ η πρώτη πολιτεία της χώρας που θα κάνει την ιβερμεκτίνη μέρος των εγκεκριμένων θεραπειών για την COVID-19 και θα την προσφέρει ως φάρμακο χωρίς ιατρική συνταγή.


πηγη