GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

«Πόλεμος» στους αιθέρες: Ποιες χώρες έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους για τη Ρωσία

Η μία μετά την άλλη, οι χώρες της Δύσης κλείνουν τον εναέριο χώρο τους για τα ρωσικά αεροσκάφη μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία - Μέσα ...



Η μία μετά την άλλη, οι χώρες της Δύσης κλείνουν τον εναέριο χώρο τους για τα ρωσικά αεροσκάφη μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία - Μέσα σε λίγες ώρες ο αριθμός τους είχε αυξηθεί σημαντικά.

Συνολικά σχεδόν 26 χώρες έχουν ανακοινώσει ότι κλείνουν τον εναέριο χώρο τους για όλα τα ρωσικά αεροσκάφη, είτε εκείνα είναι κρατικά, είτε επιχειρηματικά (αερογραμμών), είτε ιδιωτικά.

Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, οι ρωσικές αερογραμμές (S7, Aeroflot κ.ά.) βρίσκονται πλέον να ακυρώνουν πτήσεις και δρομολόγια μέχρι νεωτέρας.


Πιο συγκεκριμένα, οι χώρες που είχαν προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση ήταν οι: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Τσεχία, Ισπανία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβενία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Καναδάς.


Οι τελευταίες χώρες που ανακοίνωσαν κλείσιμο του εναέριου χώρου τους για τη Ρωσία είναι:

Πορτογαλία

Η Πορτογαλία αποφάσισε να κλείσει τον εναέριο χώρο της για τις πτήσεις των ρωσικών αεροπορικών εταιρειών σε μια κίνηση που συμβαδίζει με εκείνες άλλων ευρωπαϊκών χωρών «ως απάντηση στην επίθεση της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας», ανακοίνωσε σήμερα το πορτογαλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Αυστρία

Η Αυστρία έκλεισε σήμερα το απόγευμα τον εναέριο χώρο της για ρωσικά αεροσκάφη, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε το πρωί η κυβέρνηση. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δείξουμε στον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι δεν αποδεχόμαστε τη στρατιωτική του εισβολή στην Ουκρανία», εξήγησε ο καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ.

«Ο αποκλεισμός των ρωσικών αεροσκαφών είναι ένα ακόμη μέτρο που αποτελεί ξεκάθαρη απάντηση στις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από τον Πούτιν», δήλωσε ο κ. Νεχάμερ στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων APA και πρόσθεσε ότι η Βιέννη βρίσκεται σε συντονισμό με τις άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Αεροσκάφη που είναι καταγεγραμμένα στη Ρωσία, είναι ιδιοκτησία Ρώσων πολιτών ή ναυλωμένα από Ρώσους δεν θα επιτρέπεται πλέον να εισέρχονται στον αυστριακό εναέριο χώρο ή να προσγειώνονται σε αυστριακά αεροδρόμια. Οι μόνες εξαιρέσεις αφορούν πτήσεις έκτακτης ανάγκης και θα πρέπει να λαμβάνουν έγκριση από την αυστριακή κυβέρνηση.

Καναδάς

Ο Καναδάς έκλεισε τον εναέριο χώρο του για τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες, μια απόφαση με άμεση ισχύ, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών της χώρας.

"Θα καταστήσουμε υπόλογη τη Ρωσία για τις απρόκλητες επιθέσεις της εναντίον της Ουκρανίας", έγραψε ο Ομάρ Αλγκάμπρα σε μήνυμά του στo Twitter.

Ισπανία

Η Ισπανία αποφάσισε να κλείσει τον εναέριο χώρο της στα ρωσικά αεροσκάφη, έγινε σήμερα γνωστό από το υπουργείο Μεταφορών της χώρας.

Μια σειρά ευρωπαϊκών χωρών, μεταξύ τους η Βρετανία, η Γερμανία και η Ιταλία, έχουν ήδη λάβει ανάλογα μέτρα ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Γαλλία

Η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών κρατών και θα κλείσει τον εναέριο χώρο της για τα ρωσικά αεροσκάφη, προκειμένου να τιμωρήσει τη Μόσχα για την εισβολή στην Ουκρανία, έγραψε ο υπουργός Μεταφορών της χώρας Ζαν Μπατίστ Ντζεμπαρί σε ένα τουίτ.

"Η Γαλλία κλείνει τον εναέριο χώρο της προς όλα τα ρωσικά αεροσκάφη και τις αεροπορικές εταιρείες από απόψε", έγραψε ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών.


πηγη